Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Raoničs ar piekto mēģinājumu pārspēj Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoničs ar piekto mēģinājumu pārspēj Vavrinku
Milošs Raoničs
Foto: AFP/Scanpix

Milošs Raoničs pirmdien Melburnā kļuva par pirmo Kanādas tenisistu, kurš sasniedzis četrus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus. Viņam tas izdevās ar pirmo uzvaru piecās spēlēs pret 2014. gada "Australian Open" čempionu Stenu Vavrinku – 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3.

Milošs Raoničs 1. setā vienīgo breiku ieguva devītajā geimā, kad Stenam Vavrinkam bija problēmas ar pirmo servi un daudz neprecizitāšu izspēlēs. Kanādas pirmais numurs breikbumbu nopelnīja ar diagonālo apvedošo sitienu, bet realizēja, pateicoties Vavrinkas "forehand" sitienam tīklā.

Pirms diviem gadiem Melburnā par čempionu kļuvušais Vavrinka 2. seta otrajā geimā izcēlās ar diviem apvedošajiem sitieniem, nopelnot breika iespēju. Abi tenisisti darbojās pasīvi, Raoničs nolēma uzbrukt un iesita tīklā. Vavrinka ne vien nespēja nostiprināt breiku, bet zaudēja četrus geimus pēc kārtas, faktiski nodrošinot Raoničam divu setu pārsvaru.

Vavrinka turnīra laikā atklāja, ka nav 100% kondīcijā, jo ir apslimis. Šodien viņš mača pirmajā pusē spēlēja bez ierastās enerģijas, nespējot būt pietiekami agresīvs. Tikmēr Raoničs spēlēja ar pilnu jaudu un izmantoja iespējas. Vavrinka pirmos divus zaudētos serves geimus pabeidza ar "forehand" nepiespiestajām kļūdām, bet seta beigās pie rezultāta 3:5 vēlreiz tika nobreikots, setbumbu nespējot atspēlēt ar neveiksmīgu "volley" mēģinājumu.

Vavrinka 3. seta ceturtajā geimā ar diagonālo "forehand" sitienu atspēlēja breikbumbu. Kamēr Šveices sportists bija sācis spēlēt labāk, Raoničs darbojās nepārliecinoši un seta 11. geimā zaudēja servi. Raoničs pēc Stena apvedošā sitiena atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam divreiz pēc kārtas rupji kļūdījās ar "forehand", dodot Vavrinkam iespēju servēt par uzvaru setā. Vavrinka tūlīt spēli ieveda 4. setā. Arī tajā viņš uzvarēja.

Raoničam vajadzēja 11 minūtes un atspēlēt divas breikbumbas, lai uzvarētu seta pirmajā geimā. Četrus geimus vēlāk viņš Vavrinkas breiku novērst nespēja, breikbumbas izspēlē kļūdoties ar "serve&volley" gājienu. Milošam šajā setā bija vairākas iespējas atspēlēties, taču tas neizdevās. Vavrinka astotajā geimā atspēlēja uzreiz četras breikbumbas. Raoničs trīs reizes nespēja laukumā atsist Stena serves, bet vēl vienu breikbumbu Vavrinka atspēlēja ar "backhand" sitienu pa līniju.

5. seta atrisinājums notika sestajā geimā, kurā Vavrinkam pārāk daudz kļūdu maksāja zaudētu servi. Vavrinka šajā geimā atspēlēja četras breikbumbas, taču nespēja labi nospēlēt divus punktus pēc kārtas un ar piekto breikbumbu galā netika. Raoničs devās pie tīkla, Vavrinka viņu apspēlēja ar apvedošo sitienu pa līniju, taču uzsita pārāk spēcīgi, un bumbiņa piezemējās aiz gala līnijas. Vavrinka mača priekšpēdējā geimā ar savu servi atspēlēja mačbumbu, bet no zaudējuma izvairīties nespēja, jo Raoničs pēc tam viegli izservēja maču, pēdējā geimā uzvarot "sausā".

Vavrinka pēc zaudējuma atzina, ka tikšana līdz otrajai nedēļai viņa stāvoklī jau bija liels sasniegums: "Esmu apslimis jau 10 dienas, tāpēc nevarēju nospēlēt savu labāko tenisu. Kad [tādā kondīcijā] spēlē pret tādu tenisistu kā Raoničs, ir ļoti grūti. Lai cerētu viņu uzveikt, jābūt 100% gatavam. Šodien viņš bija labāks jau no paša sākuma. Nekad nav patīkami zaudēt, it īpaši "Grand Slam" turnīros, taču, apzinoties apstākļus, uzskatu, ka turnīrs man bija pozitīvs."

Raoničs Vavrinku uzvarēja ar piekto mēģinājumu, iepriekšējās četrās cīņās Šveices tenisistam spējot atņemt tikai vienu setu. Raoničs šogad arvien cīnās bez zaudējumiem, sasniedzot 8-0 bilanci. Milošs savā sezonas pirmajā turnīrā kļuva par čempioni Brisbenā, tur finālā uzveicot Rodžeru Federeru. Raoničs šodien kļuva par pirmo Kanādas tenisistu ar četriem "Grand Slam" ceturtdaļfināliem. Robertam Pauelam ir trīs.

Raoničs "Australian Open" ceturtdaļfinālā spēlēs otro gadu pēc kārtas un šoreiz sacentīsies ar Gaelu Monfīsu. Francūzim 4. kārtā panākums četros setos pār Andreju Kuzņecovu – 7:5, 3:6, 6:3, 7:6(4). Monfīsam būs pirmais ceturtdaļfināls Melburnā, bet kopumā septītais "Grand Slam" līmenī. Viņam 2-0 bilance pret Raoniču.

Džons Isners pirmajos trīs mačos pretiniekiem nebija devis nevienu breika iespēju. Iespaidīga statistika, taču jāatzīmē, ka garais amerikānis nebija sacenties ar tādiem vīriem kā Davids Ferers. Spānis uzreiz ķērās vērsim pie ragiem un Isneram lika strādāt viņa serves geimos. Ferers labi lasīja serves un dominēja garajās izspēlēs, pirmo breiku nopelnot jau trešajā geimā, kas beidzās ar Isnera sitienu tīklā.

Fereram katrā setā pietika ar vienu breiku, jo pats savu servi visā mačā nezaudēja ne reizi. 2. setā vienīgais breiks bija septītajā geimā, turklāt "sausais", bet pēdējā setā Isners izturēja līdz 11. geimam, kad breikbumbas izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu! Ferers guva septīto uzvaru astoņos mačos pret Isneru (6:4, 6:4, 7:5) un sasniedza 17. "Grand Slam" ceturtdaļfinālu (6-10), kas viņam būs sestais Melburnā (2-3). Davids pirmoreiz šajā turnīrā līdz astoņniekam ticis bez zaudētiem setiem un ir vienīgais no turnīrā palikušajiem spēlētājiem, kurš vēl nav zaudējis setus.

Endijs Marejs četros mačos Bernardam Tomikam nav zaudējis nevienu setu un šodien ar 3-0 uzvarēja (6:4, 6:4, 7:5(4)), neskatoties uz to, ka katrā setā vienreiz tika nobreikots. Visos setos tas notika brīdī, kad viņš jau bija vadībā ar breiku. Tomiks ļoti neveiksmīgi nospēlēja 3. seta taibreikā, kurā Marejs piecus no septiņiem punktiem ieguva ar pretinieka kļūdām. No tām četras bija Tomika neprecīzi "forehand" sitieni. Bērnijam trīs setos 56 nepiespiestās kļūdas.

Marejs 25. reizi (17-7) spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Melburnā viņam būs septītais (5-1) ceturtdaļfināls. Marejs četras reizes zaudējis šī turnīra finālā. Marejam pret savu nākamo pretinieku Fereru ir 12-6 bilance, ieskaitot 10-2 uz "hard" seguma un 3-1 "Grand Slam" turnīros. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās Melburnā bija 2011. gadā, kad Endijs pusfinālā uzvarēja četros setos.

Monfīss lido

"Australian Open 2016". Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (14) Gilles Simon6:3 6:7(1) 6:4 4:6 6:3
(2) Andy Murray – (16) Bernard Tomic6:4 6:4 7:6(4)
(3) Roger Federer – (15) David Goffin6:2 6:1 6:4
(13) Milos Raonic – (4) Stan Wawrinka6:4 6:3 5:7 4:6 6:3
(6) Tomas Berdych – (24) Roberto Bautista Agut4:6 6:4 6:3 1:6 6:3
(7) Kei Nishikori – (9) Jo-Wilfried Tsonga6:4 6:2 6:4
(8) David Ferrer – (10) John Isner6:4 6:4 7:5
(23) Gael Monfils – Andrey Kuznetsov7:5 3:6 6:3 7:6(4)

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (7) Kei Nishikori
(2) Andy Murray – (8) David Ferrer
(3) Roger Federer – (6) Tomas Berdych
(13) Milos Raonic – (23) Gael Monfils

     [+] [-]

, 2016-01-25 10:31, pirms 8 gadiem
Rončiks ļoti karsts,fināls viņām nav nemaz tik nereāls ,tagad monfils ,pēctam Feģa ,kuru jau neciksen uzvarēja! why not.

     [+] [-]

, 2016-01-25 12:53, pirms 8 gadiem
Raonic ir pielicis. Finals ir reāls.

     [+] [-]

, 2016-01-25 13:56, pirms 8 gadiem
duum rakstīja: Rončiks ļoti karsts,fināls viņām nav nemaz tik nereāls ,tagad monfils ,pēctam Feģa ,kuru jau neciksen uzvarēja! why not.
Kā varbūt Feģa, ja priekšā Marejs?

     [+] [-]

, 2016-01-25 16:26, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: Kā varbūt Feģa, ja priekšā Marejs?
Jā, reāli čalis melo!

     [+] [-]

, 2016-01-25 17:57, pirms 8 gadiem
elgarz rakstīja: Raonic ir pielicis. Finals ir reāls.
Neko viņš nav pielicis un līdz finālam noteikti netiks,Tāds pat truls belzējs ir palicis.vienkarsi Wawrinka sodien nospēlēja ļoti pavirši un vienaldzīgi