Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Lī: "Kad vīram apniks mani joki, šķirsimies"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lī: "Kad vīram apniks mani joki, šķirsimies"
Na Lī
Foto: AP/Scanpix

Jaunā "Australian Open" čempione Na Lī, kura šodien finālā Melburnā ar 7:6(3), 6:0 uzveica Dominiku Cibulkovu, pēc triumfa Austrālijā atzina, ka otrais "Grand Slam" tituls ir īpašāks par pirmo, kuru viņa 2011. gadā guva Parīzē. Šoreiz viņa uz uzvaru esot gājusi mērķtiecīgi, tam ļoti nopietni gatavojoties tieši psiholoģiski.

Jokotāja Lī "Australian Open" titulam gatavojusies ļoti nopietni

Lī ir ne tikai "Grand Slam" čepione, bet arī interviju čempione. Āzijas labākās tenisistes runās nekad nav garlaicīgi klausīties. Lī auditoru iepriecināja jau pēcpsēles uzrunā Roda Leivera arēnā, pateicoties savam aģentam Maksam Aizenbadam, kurš viņu esot padarījis bagātu. Lī vīrs, kurš pilda arī viņas treniņu partnera pienākumus, esot jauks cilvēks un ļoti laimīgs, jo atradis Lī.

Vaicāta, vai viņas vīram Lī slavenie joki vēl nav apnikuši, Lī atbildēja savā stilā: "Ja viņš pateiks, ka pietiek, domāju, mēs izšķirsimies. Turpināšu būt, kāda esmu. Viņš vispār jau ir pieradis."

Na Melburnā finālā spēlēja trešo reizi. Iepriekšējās divās (2011, 2013) viņa uzvarēja 1. setā, bet maču zaudēja. Kādas domas šoreiz bijušas pēc uzvarēta 1. seta? "Nedomāju par to, kas noticis iepriekš. Šis man bija jau ceturtais "Grand Slam" fināls, vairāk pieredzes. Domāju par to, kas jādara laukumā, nevis par pagātni," norādīja Lī.

Čempione nekautrējās atzīt, ka 1. setā bija ļoti uztraukusies: "Jā, tā bija. Sajūtas bija tādas, ka "neierastos uz spēli". Centos turēt līdzi un nerādīt viņai to, ka biju uztaukusies. Tenisā pretiniekiem to nedrīkst rādīt, tas viņem dod pārliecību un cerības. Tāpēc centos saglabāt mieru."

31 gada vecumā Lī kļuva par turnīra vecāko čempioni. Pēc turnīra atgriešanos ranga 3. vietā garantējusī Lī uzsver, ka vecumam nav nozīmes: "Es neesmu veca (smaida). Ja savā vecumā varu uzvarēt "Grand Slam" turnīrā, tad par to jāpriecājas. Man ir liela pieredze."

Lī pirmo no saviem diviem "Grand Slam" tituliem izcīnīja 2011. gadā Parīzē. Šodien gūtā uzvara Melburnā esot īpašāka: "Šim titulam sagatavojos labāk, visu izplānoju vairākas nedēļas iepriekš. "French Open" nedomāju par uzvaru, vienkārši spēlēju. Jūs droši vien nemaz nenojaušat, cik smagi šoreiz strādāju psiholoģiskajā ziņā, atceroties divus zaudētos finālus."

Lī bija ļoti, ļoti tuvu tam, lai nemaz netiktu pie iespējas trešo reizi spēlēt finālā, jo 3. kārtā viņa no zaudējuma izglābās pēc tam, kad Lucija Šafarožova neizmantoja mačbumbu: "Aizsūtīšu viņai epastu. Un arī smaidu."

Lī čempiones runa

Cibulkova gatava lielām lietām

"Tikko zaudēju finālu, man nepieciešams laiks, lai saprastu notikušo. Varbūt rīt būšu par visiem 100% lepna par sevi. Tagad varbūt ir tikai 50%. Ar nepacietību gaidu atgriešanos mājās. Man stāsta, ka Slovākijā mana tikšana līdz finālam ir milzīgs notikums. Esmu priecīga, ka man savu valsti izdevās tik labi pārstāvēt," pēc sava pirmā "Grand Slam" fināla izteicās Cibulkova.

Slovākijas pirmā rakete atklāja, ka turnīra laikā ar saviem vecākiem nav runājusi maņticības dēļ: "Divas nedēļas nerunāju ar māti un tēvu, kontaktējāmies tikai īsziņu veidā. Es viņiem nezvanīju pēc pirmā mača, jo esam māņticīgi. Kad atgriezīšos mājās, mums būs privāta ballīte. Vecāki vienmēr vēlējušies atlidot uz Austrāliju, taču uzskata, ka tā atrodas pārāk tālu."

Pēc sīvā cīņā zaudēta pirmā seta Cibulkovai otrajā setā neļāva uzvarēt kaut vienā geimā. Domi atzīst, ka Lī spēlējusi lieliski: "Man neizdevās nospēlēt savu labāko tenisu, jo Lī spēlēja pārāk labi. Pēc pirmo divu geimu uzvarēšanas Lī atslabinājās un spēlēja savu tenisu. Man nebija iespējas būt agresīvai."

Neskatoties uz to, ka viņa pirmo reizi spēlēja "Grand Slam" finālā, Cibulkova nebija uztraukusies: "Kad devos kortā, zināju, ka uz Lī ir lielāks spiediens, jo no viņas vairāk gaidīja uzvaru. Man ir tikai 24 gadi, jūtu, ka varu kā līdzīga ar līdzīgu spēlēt ar pasaules labākajām tenisistēm un cīnīties par uzvaru lielajos turnīros. Kāpēc gan ne? Iemācījos ļoti daudz. Protams, tu vēlies izcīnīt savu pirmo "Grand Slam" titulu, taču tas nav viegli."

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

     [+] [-]

, 2014-01-25 16:30, pirms 10 gadiem
Peecspeeles intervija laba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-26 10:38, pirms 10 gadiem
Pēc 10 gadiem Lī vīrs ar sakostiem zobiem klausīsies viņas joku, lai nebūtu jāšķiras???