Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Erani un Vinči dramatiskā finālā aizstāv "Australian Open" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Erani un Vinči dramatiskā finālā aizstāv "Australian Open" titulu
Roberta Vinči un Sāra Erani
Foto: AP/Scanpix

Uzvarot mača pēdējos piecos geimos, "Australian Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfējušas Itālijas sportistes Sāra Erani un Robera Vinči. Viņas titula spēlē ar 6:4, 3:6, 7:5 apspēlēja Krievijas pāri Jekaterina Makarova/Jeļena Vesņina.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad līdz finālam sensacionāli tika Ešlijas Bārtijas un Keisijas Delakvas duets, šoreiz pārsteigumu nebija – par titulu sacentās divi elites dueti, ar 1. numuru izsētās ranga līderes – itālietes Sāra Erani un Roberta Vinči, kā arī sacensību trešais pāris Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina.

Itālijas komanda Melburnas finālu sasniedza trešo gadu pēc kārtas. 2012. gadā viņas finālā zaudēja Svetlanai Kuzņecovai un Verai Zvonarjovai, bet pērn kļuva par čempionēm. Pirms 12 mēnešiem Erani un Vinči savas šodienas pretinieces apspēlēja pusfinālā (6:2, 6:4).

Tobrīd Itālijas sportistēm tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas pār Makarovu un Vesņinu. Krievijas tenisistes uzvarēja nākamās divas cīņas, ieskaitot "French Open" finālu, un savstarpējo dueļos pietuvojās līdz 2-4. Šodienas spēlē nelielu favorītu satusā bija Erani un Vinči.

Tieši Itālijas pāris cīņu sāka labāk, jau trešajā geimā pēc Makarovas sitiena tīklā iegūstot breiku. Itālietes pēc tam izmantoja arī Vesņinas neprecizitātes un bija priekšā ar 5:1. Krievijas sportistes vienu breiku atspēlēja, bet setu izglābt nespēja – 6:4 čempionu labā.

1. seta izskaņā sākušas spēlēt labāk, Makarova un Vesņina mača turpinājumā pārņēma iniciatīvu un izdarīja šķietami visu, lai kļūtu par čempionēm. Pietrūka viena uzvarēta geima. Makarova un Vesņina bija vadībā ar 4:6, 6:3, 5:2, taču iespaidīgi sabruka, mačā vairs neuzvarot nevienā geimā. Itālietes dominēja garajās izspēlēs, bija pārākas spēlē pie tīkla un uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, titulu paturot savā īpašumā – 6:4, 3:6, 7:5!

Reitinga līderes iespaidīgi izglābās otro reizi šī turnīra ietvaros – ceturtdaļfinālā viņas pret Kāru Bleku un Sanju Mirzu 3. setā bija iedzinējos ar 1:4 un diviem breikiem, arī toreiz uzvarot piecos geimos pēc kārtas un svinot dramatisku uzvaru (6:2, 3:6, 6:4).

Erani un Vinči ceturtais "Grand Slam" tituls kopā. Bez divām uzvarām Melburnā viņu kontā ir arī 2012. gada Vimbldonas un "US Open" kroņi. Itālijas komandai šodien izdevās nosargāt ne vien "Australian Open" titulu, bet arī ranga 1. vietu. Zaudējuma gadījumā pirmdien par pasaules pirmo raketi dubultpēlēs kļūtu Vesņina.