Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs ar 16. iespēju lauž servi, pārspēj Fricu un četros setos iesoļo pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Džokovičs ar 16. iespēju lauž servi, pārspēj Fricu un četros setos iesoļo pusfinālā
Novaks Džokovičs. Foto: EPA/Scanpix

Par pirmo 2024. gada ''Australian Open'' vīriešu vienspēļu pusfinālistu kļuvis ATP ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš četros setos uzveica ASV pirmo numuru Teiloru Fricu (#12) – 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3.

• Mačs iesākās ļoti spraigi. Pirmais geims ritēja 16 minūtes, Džokovičam nerealizējot trīs breika iespējas. Serve netika lauzta arī seta turpinājumā, bet taibreikā Džokovičs uzvarēja pirmās četras izspēles un droši ierakstīja pirmo setu savā labā.

• Frics rokas nenolaida, otrā seta otrajā geimā laužot titulētā pretinieka servi. Vēlāk amerikānim ne bez grūtībām izdevās noturēt savu servi un panākt līdzsvaru pa setiem.

• Pirmajos divos setos Serbijas tenisa zvaigzne neizmantoja nevienu no 15 breika iespējām.

• Spēles lūzuma punktu iezīmēja trešais sets. Tajā Džokovičs ar pirmo iespēju otrajā geimā ieguva breika pārsvaru, bet astotajā geimā, dubultojot breika pārsvaru, noslēdza setu savā labā.

• Ceturtajā setā Džokovičs panāca 4:2, bet Frics uzreiz breiku atguva, taču neprata pēcāk servi nosargāt, lai panāktu izlīdzinājumu pa geimiem. Džokovičs pie Frica serves uzvarēja uz nulles, bet devītajā geimā uzvarētā mačā pārvērta pirmo mačeni.

• Pirmajās piecās spēlēs Džokovičs kortā pavadījis 15 stundas un deviņas minūtes. Tas ir viņa ilgākais spēles laiks karjerā Austrālijas Atklātajā čempionātā pirmo piecu maču ietvaros.

• Serbijas tenisists svinēja 33. uzvaru ''Australian Open'' pēc kārtas, pārspēdams iepriekš Monikai Selešai piederošo pēc kārtas uzvarēto spēļu rekordu Grand Slam ietvaros.

• Pusfinālā Džokovičam pretī stāsies Jannika Sinnera un Andreja Rubļova dueļa uzvarētājs.

Austrālijas Atklātais tenisa čempionāts, vīriešu 1/4 fināli

PārisRezultāts
Novaks Džokovičs [1] – Teilors Frics [12]7:6 (3) 4:6 6:2 6:3
Janniks Sinners [4] – Andrejs Rubļovs [5]13.30
Huberts Hurkačs [9] – Daniils Medvedevs [3]trešdien
Aleksandrs Zverevs [6] – Karloss Alkarass [2]trešdien

     [+] [-]

, 2024-01-23 13:06, pirms 3 mēnešiem
par pirmo pusfinālistu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-01-23 14:13, pirms 3 mēnešiem
Par Džoko! Kas pierāda un piesmej Australian OPEN par to , ka pirms diviem gadiem viņu nepielaida turnīram. Bet AUTOR, jau pirmajā teikumā kļuda, jo Džoko pirmais, kas iesoļo PUSFINĀLĀ!

     [+] [-]

, 2024-01-23 14:22, pirms 3 mēnešiem
Putina drauga Lukašenko tenisiste ir finālā !!!
Interesanti, kāpēc visi šūmējas par krievu un baltkrievu iespējamo piedalīšanos OS Parīzē, bet tas, ka krievi un baltkrievi bez problēmām piedalās tenisa turnīros, visiem ir PAJĀT !!!

     [+] [-]

, 2024-01-23 22:18, pirms 3 mēnešiem
ej dillēs rakstīja: Putina drauga Lukašenko tenisiste ir finālā !!!
Interesanti, kāpēc visi šūmējas par krievu un baltkrievu iespējamo piedalīšanos OS Parīzē, bet tas, ka krievi un baltkrievi bez problēmām piedalās tenisa turnīros, visiem ir PAJĀT !!!
Speciāli gribu redzēt Ukrainas un Baltkrievu tenisistes, attiecīgi Jastremskas un Sabaļenkas tikšanos finālā! Vot tas būtu kaut kas iespaidīgs! Apbalvošanas ceromonija neliktu vilties!

     [+] [-]

, 2024-01-23 22:19, pirms 3 mēnešiem
Ir tikai viens Dzelzs Džokers un tas ir neviens cits kā visulaiku labākais tenisists - Novaks Džokovičs! Diedelniekam nevar piedēvēt tādu titulu!