Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vai Verdasko Melburnā spēs pagriezt atpakaļ laiku spēlē pret Džokoviču?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Verdasko Melburnā spēs pagriezt atpakaļ laiku spēlē pret Džokoviču?
Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Melburnā sestdien uzzināsim visus "Australian Open" Top 16 posma dalībniekus. Vai no zaudējumiem rangā zemāk esošām pretiniecēm izvairīsies Agņeška Radavaņska un Petra Kvitova? Vīriešu turnīra galvenajam favorītam Novakam Džokovičam tikšanās ar spēlētāju, kurš viņam kādreiz regulāri aizlika priekšā kāju.

Novaks Džokovičs – Fernando Verdasko (viensviens.lv prognoze: 1.02-16.10)

Verdasko kādreiz Džokovičam bija ļoti neparocīgs pretinieks un Novaku apspēlēja četras reizes. Kopējā bilance tagad ir 6-4 Džokoviča labā, bet divās no pēdējām trim spēlēm uzvarēja Verdasko. Tiesa, jāsaka, ka tas bija samērā sen – Verdasko Noli 2010. gada aprīlī divreiz sakāva uz māla. Kopš tā laika abi tikušies vienreiz, un 2013. gadā Pekinā Džokovičs uzvarēja trīs setos.

Verdasko 2009. gadā tika līdz "Australian Open" pusfinālam, bet tie laiki, kad ar agresīvo Fernando dažos mačos nebija iespējams cīnīties, tagad šķiet ļoti sena pagātne. Gan savainojumi, gan paviršs un vieglprātīgs teniss Verdasko jau vairākas sezonas liedz atgriezties iepriekšējā līmenī. Varbūt pirms sešiem gadiem par veiksmīgo vietu kļuvusī Melburna spēs iedvesmot Verdasko varoņdarbam? Vai vismaz vienam pieklājīgam setam...

Agņeška Radvaņska – Varvara Lepčenko (viensviens.lv prognoze: 1.21-4.35)

Līdz pagājušā gada vasarai šajā sāncensībā intrigas nebija. Radvaņska ASV pārstāvošo Lepčenko uzveica pirmajos piecos mačos, bet Varvara 2014. gadā Agu pārspēja Stenfordā un septembrī vēlreiz trīs setos apspēlēja Seulā. Kas mainījies? Lepčenko vienmēr ir spējusi spēcīgi sist bumbiņu un izmantot savu kreiles servi, taču pirmajās piecās cīņās poliete prata viņu piespiest kļūdīties tik daudz, lai uzvarēt nevarētu.

Kļūdām bagāts teniss Lepčenko var iegāzt arī šoreiz, taču no otras puses – ja viņa nospēlē precīzi, tad viss būs atkarīgs no pašas. Radvaņskai "Australian Open" ir pirmais lielais turnīrs Martinas Navratilovas vadībā. Galvenā atšķirība, var pat teikt, uzlabojums Agas spēlē, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir krietni agresīvāks teniss. Radvaņska iepriekš bija zināma kā maiga tenisiste, bet tagad spēlē asāk un arī servē maķenīt jaudīgāk.

Petra Kvitova – Medisona Kīsa (viensviens.lv prognoze: 1.19-4.50)

Divas spēles ziņā ļoti līdzīgas tenisistes. Var teikt, vienīgā atšķirība ir roka, ar kuru spēlē. Kvitova ir kreile. Viss pārējais abām ir teju vienāds – iespaidīga serve, graujoši sitieni un... bieži vien ļoti, ļoti daudz nepiespiesto kļūdu. Tādu "visu vai neko" tenisu spēlē ne tikai plašākai sabiedrībai zināmā Kvitova, bet arī amerikāniete Kīsa. Abām ir raksturīgi maču laikā izslēgties un pazust uz setu vai pat ilgāku posmu. Medisona ir ļoti bīstama, bet līdz šim pret elites spēlētājām lielajos turnīros vēl nav izšāvusi. Ja neskaita uzvaru 2013. gadā Madrides "Premier" turnīrā pret tobrīd 5. vietā bijušo Na Lī (6:3, 6:2). Varbūt sestdien Melburnā amerikānietei būs lielā diena?

Citi sestās dienas jautājumi

1. Cik taibreiku būs Džona Isnera un Žila Millera mačā? Abi ir slaveni ar ļoti labām servēm, bet uzņemšanas spēle ir pieticīga. Isners uzvarējis visas trīs savstarpējās spēles, bet visas bija ļoti sīvas. Piecos no astoņiem setiem bijuši taibreiki. Isneram tajos 4-1 bilance.
2. Vēl vienā servētāju mačā Felisiano Lopess sacentīsies ar Ježiju Janoviču. Spānis iepriekšējās divās kārtās atspēlējis 4 (3+1) mačbumbas. Cik dramatiska būs viņa spēle šoreiz?
3. Skatāms mačs uzbrukuma spēles cienītājiem būs arī starp Venusu Viljamsu un Kamilu Džordži (tāpat kā Kvitova pret Kīsu). Itāliete "Grand Slam" 4. kārtā iekļuvusi divreiz – 2012. gadā Vimbldonā un 2013. gadā "US Open". Tikmēr titulētā Viljamsa 40 reizes sasniegusi Top 16, tiesa, pēdējā bija sen – 2011. gada vasarā Vimbldonā.
4. Davids Ferers zaudēja pēdējo maču Žilam Simonam, viņam piekāpjoties "US Open". Vai francūzis ir gatavs vēlreiz sarūgtināt Davidu uz "Grand Slam" skatuves?

Sestās dienas spēļu saraksts pieejams šeit. Jāatceras, ka Latvijai ar Melburnu ir deviņu stundu starpība. Pirmie mači sāksies plkst. 2:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejama opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli. Šis kanāls tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no septiņiem kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Minētās tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8. Sākot ar šo gadu, video tiešraides citviet internetā (nelegālas straumēšanas vietas nereklamēšu) pieejamas no visiem "Australian Open" spēļu kortiem.