Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" pirmā ceturtdaļfinālu diena ar četriem lieliem favorītiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" pirmā ceturtdaļfinālu diena ar četriem lieliem favorītiem
Eļina Svitoļina
Foto: EPA/Scanpix

Kamēr pirmdien "Australian Open" tenisa turnīrā bija divu lielu favorītu zaudējumi, otrdienas spēļu programma tik lielus upurus neparedz, un visos četros mačos – pa diviem sieviešu un vīriešu turnīrā – visiem favorītiem ir pamats domāt par tikšanu pusfinālā.

Vozņacki un Svitoļinas pusfinālu gaidot

Karolīnai Vozņacki šovasar Melburnā veiksme stāvējusi klāt jau no turnīra sākuma un to pagaidām vēl nav pametusi. Dānijas tenisiste bija ļoti tuvu braukšanai mājās pēc 2. kārtas, taču viņas tās dienas pretiniece Jana Feta 3. setā pamanījās zaudēt ar 5:1 un divu mačbumbu pārsvaru. Kopš tās izglābšanās Vozņacki viegli uzvarējusi nākamajos divos mačos, četros setos zaudējot kopumā tikai 10 geimos. Agresīvu spēlētāju, kurai ir pietiekami spēcīgs teniss, lai sagrautu viņas aizsardzību, Vozņacki ātrāk par finālu nevar satikt.

Lielu darba apjomu šajā sakarā paveica viņas nākamā pretiniece Karla Suaresa Navarro, kura no ceļa novāca agresīvi spēlējošās igaunietes Aneti Kontaveitu un Kaju Kanepi. Pašai Karlai nav tāda tenisa, lai varētu nopietni apdraudēt Vozņacki, turklāt šis nav īstais turnīrs, kur viņai ir pamats cerēt uz uzvaru.

Spānietes 2-4 bilance pret Vozņacki nav absolūta bezcerība, taču galvenā statistika šeit ir 0-3 uz "hard" seguma. Suaresa Navarro abas uzvaras guvusi uz māla, kas viņai ir ērtākais segums, savukārt Vozņacki – tieši pretēji. Vēl viena nelāga statistika Suaresai Navarro ir "Grand Slam" ceturtdaļfinālos: 0-5.

"Grand Slam" ceturtdaļfinālā pagaidām uzvarējusi nav arī Eļina Svitoļina, kura divreiz šajā posmā zaudējusi uz Parīzes māla. Otrdien Austrālijā viņai būs vājāka pretiniece nekā "French Open" pāridarītājas Ana Ivanoviča un Simona Halepa, turklāt Elīzei Mertensai būs pirmā pieredze ar spēlēšanu tik nozīmīga turnīra ceturtdaļfinālā.

Abas tenisistes šajā mačā ierodas ar garām uzvaru sērijām – Svitoļinai deviņi panākumi pēc kārtas, bet beļģietei astoņi. Viņa pirms "Australian Open" otro gadu pēc kārtas uzvarēja Hobārtā, bet Svitoļina par čempioni kļuva gada pirmās nedēļas turnīrā Brisbenā.

Mertensas spēlētais teniss nav tāds, kas ir uzvaras formula pret Svitoļinas tipa spēlētāju. Elīze ir pacietīgas spēles cienītāja, uzbrukumus veidojot pacietīgi un nesitot pie pirmās iespējas, tāpat arī mēdz paļauties uz aizsardzību. Pret Svitoļinu ir nepieciešams agresīvs uzbrukums bez ilgas bumbošanās. Mertensa spēlē citādāk un tieši šī iemesla dēļ Eļinai vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, kas bija pagājušā gada aprīlī Stambulā, zaudēja ar 2:6, 4:6.

Nadala un Dimitrova pusfināla atkārtojums nenovēršams?

Marinam Čiličam ir ieroči Rafaela Nadala uzvarēšanai, taču ar to izmantošanu horvātam nav sekmējies diez ko labi. Viņš Nadalu abu pirmajā tikšanās reizē 2009. gadā Pekinā satrieca ar 6:1, 6:3, bet kopš tā laika spānim zaudējis piecos mačos pēc kārtas. Abu vienīgā sadursme uz "Grand Slam" skatuves bijusi tieši Melburnā, kur spāņu kreilis 2011. gadā droši uzvarēja 4. kārtas mačā – 6:2, 6:4, 6:3.

Pērn Nadalam piecu setu pusfinālā zaudējušais Grigors Dimitrovs potenciālu revanša maču var nopelnīt ar "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitanta Kaila Edmunda uzvarēšanu. Abiem tā būs jau otrā tikšanās šogad, bulgārs Brisbenā bija pārāks ar 6:3, 6:7(3), 6:4. Edmunds Dimitrovam vienu setu spēja atņemt arī pagājušajā vasarā Vašingtonā, bet līdz uzvarai pagaidām pietrūcis. Domājams, Edmunds būs ierasti aktīvāks uzbrukumā, it īpaši ar "forehand". Elastīgais Dimitrovs šobrīd sasniedzis tādu atlētisma līmeni, ka mačos var uzvarēt gandrīz tikai ar aizsardzību. "ATP Finals" titula mačs pret Davidu Gofānu nav vienīgais nesenās pagātnes piemērs, tā viņš pārsvarā spēlēja arī pirmajā nedēļā Melburnā.

     [+] [-]

, 2018-01-22 21:18, pirms 6 gadiem
Elisei ļoti labi sanāk ieservēt. Redzētajā spēlē pret Darju G. ar labu servi un iniacitīvu uzbrukumos lauza spēli savā labā. Progress acīmredzams un Elīna nekur tālu priekšā nav.

Griša vienam puišelim gandrīz pakāsa, pagaidām uzvar, jo reāli vairāk prāta

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 06:29, pirms 6 gadiem
Svitoļina pakāsa vienos vārtos
Negaidīti.
Skatos, ka ekspertam arī.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 08:17, pirms 6 gadiem
Agresīvu spēlētāju, kurai ir pietiekami spēcīgs teniss, lai sagrautu viņas aizsardzību, Vozņacki ātrāk par finālu nevar satikt.

Valdiņam prognoze galīgi grāvī.....Elīze Mertensa izrādās būs viena no favorītēm,jo teniss viņai pietiekami jaudīgs

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 08:37, pirms 6 gadiem
tenisa ekspertelim respect!

     [+] [-]

, 2018-01-23 10:23, pirms 6 gadiem
pasīvais griša arī pakāsa

  -1 [+] [-]

, 2018-01-23 10:48, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaя. Этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя.Вот тот блог---- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?

     [+] [-]

, 2018-01-23 19:19, pirms 6 gadiem
No četriem lielajiem favorītiem,trīs izlido ar lielu blīkšķi...