Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ivanoviča un Pliškova sacentīsies ar pagājušā gada pusfinālistēm

Ivanoviča un Pliškova sacentīsies ar pagājušā gada pusfinālistēm
Medisona Kīsa
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien tiks pabeigta "Australian Open" 3. kārtas izspēle. Šoreiz lielāka uzmanība pievēršama sieviešu turnīram, kur vismaz divas spēles to ir pelnījušas: Medisona Kīsa pret Anu Ivanoviču un 50/50 spēle, kurā Karolīnai Pliškovai mēģinājums pirmoreiz sasniegt "Grand Slam" 4. kārtu. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli, bet internetā pieejamas video translācijas no visiem spēļu kortiem.

Medisona Kīsa – Ana Ivanoviča (11.lv prognoze: 1.62-2.32)

Šajā mačā ļoti daudz garo izspēļu, domājams, nebūs. Kīsa ir klasiska ātrā tenisa spēlētāja, uzbrūkot pie pirmās iespējas. Medisona pirms gada tieši Melburnā sasniedza karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu un savā dienā var uzvarēt jebkuru. Izņemot, Serēnu Viljamsu, kas viņai vēl nav izdevies, taču dažas sīvas spēles ir bijušas gan.

Ivanoviča šogad neko daudz nav izdarījusi un arī nav uzvarējusi nevienu Top 100 spēlētāju. Viena tāda pretiniece gan viņai tikai bijusi, Sidnejā zaudējot Karolīnai Pliškovai. Tāpat kā čehietei, arī Kīsai ir lieliska serve. Ivanovičai tā ir nestabila un, ja viņa pārāk daudz reižu tiks nobreikota, tikt atpakaļ spēlē var neizdoties.

Ja abas spēlēs labāko tenisu, uzvarēs Kīsa. Medisonai gan ir ļoti raksturīgi zaudēt pašai sev, tāpēc viss iespējams. Ana uzvarēja abu vienīgajā iepriekšējā spēlē, kas bija 2014. gadā uz Madrides māla (6:1, 7:6(4)), kas noteikti ir ērtāks segums Serbijas tenisistei.

Jekaterina Makarova – Karolīna Pliškova (11.lv prognoze: 1.80-2.02)

Pliškova vēl ne reizi "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par 3. kārtu. Makarova to Melburnā vien (nemaz nerunājot par citiem turnīriem) ir paveikusi trīs reizes. Katjai pērn sasniedza pusfinālu, bet vēl divreiz "Australian Open" spēlējusi ceturtdaļfinālā.

Statistika Krievijas kreiles pusē ir arī, ja aplūkojam savstarpējās spēles. Makarova divos setos uzvarējusi abās cīņās, no kurām pēdējā bija pirms gada tieši "Australian Open", kur Makarova Pliškovu uzveica ar 6:4, 6:4. Tas notika 3. kārtas spēlē, tieši tajā pašā stadijā, kur abas tiksies arī šoreiz.

Gan Makarovai, gan Pliškovai ir lieliska serve, bet pārējais teniss maķenīt labāks ir Makarovai, kurai uzņemšanā un garajās izspēlēs ir vairāk opciju, kamēr Pliškova ļoti ir izteikti atkarīga no serves un "forehand".

Džons Isners – Felisiano Lopess (11.lv prognoze: 1.45-2.75)

Pirms šīs spēles loģisks var rasties jautājums par to, cik šajā cīņā būs taibreiku? Maksimālais skaits ir četri, jo "Australian Open" 5. setā taibreiku nespēlē, uzvarētāju noskaidrojot līdz divu geimu pārsvaram. Vēl viens jautājums ir par to, vai Isners var uzvarēt kādā setā bez taibreika palīdzības? Skaidrs, ka tīri teorētiski tas, protams, nav izslēgts, taču šoreiz viņam pretiniekos būs spēlētājs ar labu servi.

Abi Melburnas kortos ir jau vienreiz sacentušies un pirms četriem gadiem, un toreiz abi labāko noskaidroja ļoti ilgi. Pārāks piecu setu mačā bija Lopess, kurš abus setus zaudēja taibreikā, toties sagurušo Isneru viegli sakāva pēdējā setā – 6:3, 6:7(3), 6:4, 6:7(0), 6:1. Arī toreiz abi tikās 3. kārtas mačā. No sestdien gaidāmajām vīriešu turnīra spēlēm tieši šajā ir vislielākais pamats apšaubīt favorīta izredzes tikt pie panākuma.

Sestdienas spēļu programma pieejama šeit.


, 2016-01-22 22:21, pirms 8 gadiem
Večiem vispār rīt tāda kā klusā dienā - var teikt neviens tāds īsti skatāms mačs nav, dāmām ar ir tā kā ir!
, 2016-01-23 00:10, pirms 8 gadiem
Dāmām tieši 2 lieliskas spēles būs.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.