Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Federeram 11. "Australian Open" pusfināls pēc kārtas - pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federeram 11. "Australian Open" pusfināls pēc kārtas - pret Nadalu
Rodžers Federers pamatīgā sajūsmā par pusfināla sasniegšanu
Foto: AP/Scanpix

Melburnā trešdien noslēdzās "Australian Open" ceturtdaļfinālu cīņas. Pēdējais pusfinālā iekļuva Rodžers Federers, kurš sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā pusfinālu sasniedzis jau 11. gadu pēc kārtas. Federera pretinieks mačā par vietu finālā būs Rafaels Nadals. Abi šodien uzvarēja četros setos, uzveicot attiecīgi Endiju Mareju un Grigoru Dimitrovu.

Federers neizmanto divas mačbumbas, tomēr uzvar

Lai arī kopš iepriekšējās spēles bija pagājušas divas dienas, radās iespaids, ka Rodžers Federers šodien turpināja spēli pret Žo-Vilfrīdu Tsongu, kurā viņš izskatījās negaidīti labi. Daudzveidīgs teniss, kurā ietilpa gan nestabilā "bekhenda" izmantoša, gan spēle pie tīkla, šveicietim jau ceturtajā geimā deva breikbumbu, kuru viņš realizēja, pateicoties Endija Mareja sitienam autā. Federers 1. setā pie savas serves zaudēja tikai piecas izspēles un setā triumfēja ar 6:3.

2. sets bija līdzīgs – Federers darbojās pārliecinoši, bet Marejam uzņemšanā, kurā viņš tradicionāli ir nopietns spēks, variantu nebija. Tāpat kā 1. setā, arī šajā bija tikai viena breikbumba, kura tika Federeram. Rodžers to izmantoja piektajā geimā, kurā Mareju atkal iegāza "forehand" sitiens. Bijušais pasaules pirmais numurs Federers turpināja spēlēt gludi un 2. setu "paņēma" ar 6:4.

Marejs 3. seta pirmajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas (šoreiz sitiens no labās puses bija glābējs), divus geimus vēlāk vēl vienu, tik tikko spējot izvairīties no vēl lielākām nepatikšanām. Federers devītajā geimā neticamā veidā pacēla bumbiņu, pirms tā otro reizi atsitās pret zemi, tik ļoti izsitot Mareju no sliedēm, ka viņš zaudēja savu servi. Pie rezultāta 5:4 Federers servēja par uzvaru mačā.

Līdz šim brīdim nesaskaroties ar nevienu breikbumbu, Rodžers nospēlēja nervozi un Marejam deva divas iespējas panākt izlīdzinājumu. Endijs dāvanu pieņēma – 5:5. Federers savā nākamajā servēšanas reizē nezaudēja nevienu izspēli, bet seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā. Federers ieguva 6:4 pārsvaru jeb divas mačbumbas. Pirmā bija ar paša servi. Marejs "pārslēdza ātrumus" un darbojās ļoti agresīvi, uzvarot divās garās izspēlēs pēc kārtas, tādā veidā novēršot abas mačbumbas. Arī taibreika turpinājumā Endijs bija pārliecinošāks un uzvarēja ar 7:6(6). Marejam tikai otrā (2-6) uzvara taibrekos pret Federeru.

Neskatoties uz izlaisto uzvaru, tieši Federers bija tas, kurš dominēja 4. setā. Marejs 19(!) minūtes ilgušajā otrajā geimā atspēlējās no 0:40, kopumā novēršot sešas breikbumbas. Sestajā geimā Vimbldonas čempions atspēlēja vēl vienu. Divus geimus vēlāk Federeram uzņemšanā atkal 0:40. Šoreiz Marejs neizglābās – Federers ar 10. mēģinājumu setā beidzot nokārtoja loģisku breiku. Šveicietis pēc tam no 0:30 noturēja savu servi un stundu pēc pirmās mačbumbas nerealizēšanas pielika punktu – 6:3, 6:4, 6:7(6), 6:3. Federeram 11. "Australian Open" pusfināls pēc kārtas!

Arī Nadalam panākums četros setos

Federera pretinieks pusfinālā būs Rafaels Nadals, kurš pēc zaudēta pirmā seta atspēlējās un ļoti smagā cīņā ceturto reizi tikpat mačos uzveica Grigoru Dimitrovu – 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2. Pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, Dimitrovs maču sāka lieliski un Nadalu pārsteidza ar ātru breiku. Startā iegūto pārsvaru izdevās nosargāt un uzvarēt 1. setā (6:3). Bulgārijas pirmais numurs teicami servēja, uzvarot visas 16 izspēles ar pirmo servi, izceļotiesa ar astoņiem eisiem un spānim nedodot nevienu breika iespēju. Dimitrovs vienu setu no Nadala "paņēmis" visos četros mačos. Tādu līmeni Dimitrovs, protams, noturēt nespēja, zaudējot nākamos trīs setus.

Nadals šodien bija tālu no sava labākā tenisa, it īpaši problēmātiska bija servēšana, taču Rafa bieži cieta arī garajās izspēlēs, kam pret Dimitrovu nevajadzētu notikt. Nadals 2. seta sākumā ieguva breiku, taču to uzreiz atdeva, pie tam ļoti iespaidīgi – Nadalam vienā geimā trīs dubultkļūdas! Dimitrovs tika līdz taibreikam, to pilnībā izgāžot – bulgārs uzvarēja tikai trīs izspēlēs – 7:6(3) spānis panāca izlīdzinājumu pa setiem.

3. sets bija līdzīgs otrajam. Nadals pirmais tika pie breika, taču to atkal atdeva ar dubultkļūdu. Ranga līderis seta galotnē deva bulgāram iespējas pirmo reizi pret viņu uzvarēt divos setos, taču Griša tās neizmantoja. Nadalam pie 5:6, 30:30 norāvās sitiens – Dimitrovam setbumba. Šoreiz sitiens norāvās bulgāram. Nadals otrajā taibreikā divreiz izlaida minibreika pārsvaru. Rafam pie 5:4 bija divi serves punkti, abus viņš zaudēja ar teju identiskiem "forehand" autiem.

Otro setbumbu, kas bija ar paša servi, Dimitrovs nerealizēja, lai gan viņam tas bija jādara – Dimitrovam "forehand" kļūda. Trešo setbumbu Nadals novērsa veiksmīgā izgājienā pie tīkla. Setu Dimitrovs pabeidza ar vēl vienu drausmīgu "forehand" sitienu, netrāpot pustukšā laukumā. Nadalam vēl viens taibreiks – 7:6(7).

Nokļūšana iedzinējos ar 1-2, skatoties no Dimitrova pozīcijām, nozīmēja mača beigas. Nadals jau pirmajā uzņemšanas geimā ar apvedošo sitienu noorganizēja breiku un drīz vien tika pie kārotās uzvaras, pēdējā setā uzvarot ar 6:2. Pirms pieciem gadiem "Australian Open" uzvarējušais Nadals šī turnīra pusfinālu sasniedzis ceturto reizi.

Nadalam ir 22-10 pārsvars pret Federeru, švecieti uzveicot pēdējās četrās spēlēs. Rafa Rodžeru aspēlējis abos mačos Melburnā – 2009. gadā piecos setos finālā un 2012. gadā četros setos pusfinālā. Nadala un Federera pusfināls notiks piektdien, bet Stanislasa Vavrinkas un Tomāša Berdiha duelis jau rīt.

"Australian Open 2014". Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (22) Grigor Dimitrov3:6 7:6(3) 7:6(7) 6:2
(8) Stanislas Wawrinka – (2) Novak Djokovic2:6 6:4 6:2 3:6 9:7
(7) Tomas Berdych – (3) David Ferrer6:1 6:4 2:6 6:4
(6) Roger Federer – (4) Andy Murray6:3 6:4 6:7(6) 6:3

Pusfinālu pāri

SpēleKad
(1) Rafael Nadal – (6) Roger FedererPiektdien
(7) Tomas Berdych – (8) Stanislas WawrinkaCeturtdien
1 2 36 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2014-01-22 14:33, pirms 10 gadiem
Nu federers izniekoja 1h visiem jo vajadzeja beigties 3 setos. Ceru uz sveices finalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2014-01-22 14:34, pirms 10 gadiem
Cerams dupša urbinātājs pakāsīs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-22 14:35, pirms 10 gadiem
Jāprasa arī Dmitrovam pēc kādas tējkarotītes!

sasperjods rakstīja: Izcili, Fedja!
Stefan, vajag vēl kādas zāles pret Nadāli!

Perfekti 1/4. Neviens 3 setos.
Vislielākais prieks par lāstu, ko izdevās lauzt Vavriņķim. Dimitrovs ar jāuzlsavē. BIja 2 setbumbas 3. setā.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 14:36, pirms 10 gadiem
RF

sasperjods rakstīja: varētu sc.com uzlikt balsojumu, ko Jūs vēlaties finālā - Nadāli vai Fedju?

     [+] [-]

, 2014-01-22 14:37, pirms 10 gadiem
ilgāk patrenējās

lupaars rakstīja: Nu federers izniekoja 1h visiem jo vajadzeja beigties 3 setos. Ceru uz sveices finalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 14:37, pirms 10 gadiem
Ja nu bija vēl nedaudz respekts pret Mareju pirms šīs spēles,tad nu tas ir beidzies! Ar šitādām sāpju grimasēm sejā, ceturtajā setā pie 3:4 un 30:40 nav iespējams izvilkt dropu,ko nolika Fedja!
Secinājums vecais-Mareja taktika ir tēlošana un žulīšanās,jo tikai tā viņš ir spējīgs uzvarēt,a tāda taktika liecina nevis par īstu vīru un patiesu čempionu cienīgu attieksmi,bet gan par lūzeru psiholoģiju,proti,māk ar godu tikai uzvarēt,ne zaudēt!Cerams,ka tas britu(par skotu pat neveras mute viņu nosaukt) jefiņš nekad vairs nevinnēs nevienu GS!
P.S.Ernests tad jau ir cienīgāks spēlētājs par Mareju,jo lamājoties un dauzot raketes(arī nav pieauguša vīrieša piemērs) vismaz netēlo un neizliekas par to,kas viņš nav!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 15:09, pirms 10 gadiem
RF šoreiz paņems Australian Grand slam! Viņš spēlē daudzveidīgāk un ir spējīgs pārkārtoties, lai satriektu pretinieku.
Apnicis tas RN.......mūžīgi sēcošais kortā, ar lielu aizturi servējošs un biksītes no pēcpuses knibinošais...

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 15:09, pirms 10 gadiem
Būs fināls, pirms fināla, mazliet žēl!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 15:46, pirms 10 gadiem
Skaidri redzams, ka Marejs nav vēl atguvies pēc muguras operācijas

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 15:50, pirms 10 gadiem
Dimitrova un Nadala spēle - 3 seti vnk super.Nebiju gaidījusi tik sīvu cīņu.Un nebūtu Dimitrovam kļūdu tik daudz tieši izšķirošajos momentos ...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 16:09, pirms 10 gadiem
pusfinālos Wawrinka uzvarēs Berdihu, un Federeram jāuzvar "dupsī kniebējs" Nadals...par Šveices finālu

  +2 [+] [-]

, 2014-01-22 16:13, pirms 10 gadiem
murziks rakstīja: pusfinālos Wawrinka uzvarēs Berdihu, un Federeram jāuzvar "dupsī kniebējs" Nadals...par Šveices finālu
pēc kniebiena tak vēl tiek aiz ausīm aizlikti mati un noslaucīts deguns, tas ir Rafas rituāls

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 16:21, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Dimitrova un Nadala spēle - 3 seti vnk super.Nebiju gaidījusi tik sīvu cīņu.Un nebūtu Dimitrovam kļūdu tik daudz tieši izšķirošajos momentos ...
Žēl gan ,ka smukais Dimitrovs zaudēja....vai tik viņam nebija tā Šarāpova...
Ja nopietni,tad kļūdu abiem bija bija drausmīgi daudz,bet pēdējā setā Dimitrovs vienkārši fiziski nolūza

     [+] [-]

, 2014-01-22 16:27, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Žēl gan ,ka smukais Dimitrovs zaudēja....vai tik viņam nebija tā Šarāpova...
Ja nopietni,tad kļūdu abiem bija bija drausmīgi daudz,bet pēdējā setā Dimitrovs vienkārši fiziski nolūza
Nu viņš'vēl jauniņš Nadals pēcspēles intervijā arī par viņu atzinīgi izteicās.Kļudas - jā, pat Nadalam neraksturīgi daudz.

     [+] [-]

, 2014-01-22 16:28, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Fedjam pret Nadalu vajadzeeja spelet finala.
Otrs pusfinala paris, vien tik tadi puskoka leceji ir - vienas speles izshaveji!
Talmud, tu?

     [+] [-]

, 2014-01-22 16:31, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Tenisa guru,
Kāds izskaidrojums, ka veči ir sliktās formās - Nadāls, Džoko, Ferērs? Marijs neskaitās, jo nesen kā atlabis.
Nav sliktās formās. Nadālam šie ātrie korti nekad nav bijuši topā, tāpat Fereram, Džoko vienmēr iet smagi pret Vavrinku, kurš nenoliedzami ir ciets rieksts jebkuram.. Nevar vienmēr uzvarēt.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-22 17:02, pirms 10 gadiem
finals nadals-vavrinaka tas nu ir skaidrs..berdikam nav variantu pret vavrinku.

     [+] [-]

, 2014-01-22 17:13, pirms 10 gadiem
Hmm, Edbergs-Bekers 1:0. Man kā Edberga fanam tas glaimo.
Lieki teikt, ka Rodžeram jāizmanto sezonas sākums, jo vēlāk viņam neviens neko nedāvinās. Rafa pagalam nav perfekts šobrīd, bet vienalga, pusfināls būs prāta spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-22 19:09, pirms 10 gadiem
Man Berdihs vs Federers arī patiktu

sasperjods rakstīja: SUI fināls būtu odziņu oga
diez Vavrinkam celtos ...roka ...pacelt raketi pret Leģendu???!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 19:11, pirms 10 gadiem
+ lamājās kā neviens cits - pretīgs tips vienvārdsakot!

sasperjods rakstīja: Vissliktākais ir tā bumbiņas piedriblēšana, paņemšana rokā it kā uz servi, pretinieks jau uz pirkstgaliem, bet Žurka vēlreiz padriblē

     [+] [-]

, 2014-01-22 19:20, pirms 10 gadiem
Vēl drusku un Nadals būtu piedzīvojis 5 setnieku!
Dmitrovā saskatu labu potenciālu - dienās būs priekšā gan Gulbim, gan Janovičam un arī priekšā Rajoničam!

sandis44444 rakstīja: Viss notika pēc plāna Fedexam bija jāuzvar 3os setos, ok iznāca ilgāks mačs kas ar nav slikti pirms mača ar Rafu

Dimitrovs kā jau prognozēts pamocija Nadalu, bet Rafa sanjēmās un izdarija to kas bija jāizdara


tenisa klasika Grand Slam ir atgriezusies par lielu 5dienu
1 2 36 komentāri