Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Piektdien Melburnā: Federers pret Dimitrovu un Berdihs pret Kirjosu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Piektdien Melburnā: Federers pret Dimitrovu un Berdihs pret Kirjosu
Grigors Dimitrovs
Foto: AP/Scanpix

Piektdien "Australian Open" turnīrā vissaistošākās solās būt divas cīņas vīriešu turnīrā – Grigora Dimitrova piektais mēģinājums uzvarēt Rodžeru Federeru un vietējā talanta Nika Kirjosa pirmais duelis ar pagājušā gada pusfinālistu Tomāšu Berdihu. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli, bet internetā pieejamas video translācijas no visiem spēļu kortiem.

Rodžers Federers – Grigors Dimitrovs (11.lv prognoze: 1.09-7.65)

Federera un Dimitrova dueļi allaž tiek spēcīgi reklamēti, bet ļoti bieži sagādā vilšanos, jo bulgārs savam elkam nespēj izrādīt nopietnu pretestību. Izņēmums bija šomēnes Brisbenā notikusī spēle, kurā Rodžers uzvarēja ar rezultātu 6:4, 6:7(4), 6:4. Tā bija pirmā reize abu četrās tikšanās reizēs, kad Dimitrovs spēja uzvarēt vienā setā. Cik Grigors šogad redzēts, viņam atkal interesē teniss. Proti, pēc šķiršanās no Marijas Šarapovas atkal ir izsalkums pēc panākumiem. Federers piektdien var gūt 300. uzvaru "Grand Slam" spēlēs.

Tomāšs Berdihs – Niks Kirjoss (11.lv prognoze: 1.60-2.35)

Kirjoss ne visiem viņa kretīniskās uzvedības dēļ ir pieņemams, taču viens gan ir skaidrs – Nika spēle ir šovs. Puisis bez šaubām ir ļoti talantīgs, taču paša izvēlētā tiekšanās pēc sliktā zēna imidža radījusi defektu. Šīs spēles ielikšana vakara programmā sola lielisku atmosfēru. Atliek cerēt, ka būs arī laba spēle. Abiem tā būs pirmā tikšanās.

Kristina Mladenoviča – Darja Gavrilova (11.lv prognoze: 1.81-2.02)

No piektdien gaidāmajām astoņām sieviešu turnīra spēlēm tieši šajā abām tenisistēm ir vislīdzīgākās izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Gavrilova 2. kārtā uzveica Petru Kvitovu. Skan iespaidīgi, taču jāatzīmē, ka čehiete bija tālu no sava labākā tenisa. Mladenovičai pārsvars pār Dašu varētu būt spēcīgāka tenisa ziņā, bet Gavrilovai milzīgs fanu atbalsts. Šī spēle būs 2009. gada "French Open" junioru turnīra fināla atkārtojums. Toreiz savās mājās pārāka bija Mladenoviča, uzvarot ar 6:3, 6:2.

Karla Svaresa Navarro – Jeļizaveta Kuļičkova (11.lv prognoze: 1.33-3.35)

Uz šo spēli skatos kā uz potenciālu favorītes sakāvi. Kuļičkova ir 2014. gada "Australian Open" junioru čempione un šogad pieaugušo turnīrā kā pēdējā izvairījās no kvalifikācijas spēlēšanas. Krievijas tenisiste pamatturnīrā ar 7:5, 6:4 sakāva bijušo Top 10 spēlētāju Andrea Petkoviču un ar 6:2, 2:6, 6:4 uzveikusi Moniku Nikulesku. Kuļičkova spēlē ļoti agresīvu tenisu un spēcīgi sit no abām pusēm. Svaresai Navarro ir vairāk dažādības, taču spāniete ir viegli ievainoja mačos pret agresīvajām tenisistēm, it īpaši uz visiem segumiem, kas nav māls.

Piektdienas spēļu programma pieejama šeit.

     [+] [-]

, 2016-01-21 22:13, pirms 8 gadiem
vīru spēlēs, vismaz šajās, ja favorīti nevinnēs, tad tas būs tiešām parsteigums. Ar sievietēm gan neko nevar zināt

     [+] [-]

, 2016-01-22 07:46, pirms 8 gadiem
Berdiham varētu iet smagi.
Vispār, Federeram, iespējams, arī. Dimitrovs patiešām atsācis spēlēt tenisu.

     [+] [-]

, 2016-01-22 09:40, pirms 8 gadiem
Federers 4 setos tomēr paņēma.
Respektējami viņa vecumā.