Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Gandrīz izvēmos un domāju par izstāšanos"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Gandrīz izvēmos un domāju par izstāšanos"
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals pēc izmocītās uzvaras "Australian Open" 2. kārtā atklāja, ka sliktās pašsajūtas iemesli viņam nav zināmi. Melburnā pirms sešiem gadiem par čempionu kļuvušais tenisists nopietni apsvēris izstāšanās variantu.

"Pirms spēles man bija labs treniņš, jutos normāli. Ļoti piekusis biju jau pēc 1. seta. Biju ļoti uztraucies. Kad servēju par uzvaru 3. setā, gandrīz izvēmos. Trīsarpus stundas kortā man bija lielas ciešanas. Tas patiešām nebija patīkami. Labi, ka man bija iespēja uzvarēt un, cerams, izdosies atjaunoties," pēc ļoti sarežģītās spēles pauda Nadals.

Spānijas tenisists norādīja, ka lomu notikušajā varētu būt nospēlējuši apstākļi. Šodien bija ļoti liels gaisa mitrums, kas iepriekšējās dienās netika novērots. Rafa tāpat uzsvēra spēļu prakses trūkumu, taču kaut kas nogājis greizi, jo, pat ar nepietiekamu spēļu praksi viņam nevajadzētu piekust pēc 40 minūtēm.

Nadalam tika vaicāts, vai, ņemot vērā apstākļus, šodien gūtā uzvara bija viena no grūtākajā viņa karjerā, 2009. gada čempions atbildēja apstiprinoši: "Sliktās pašsajūtas ziņā, iespējams, jā. Biju tuvu tam, lai spēli neturpinātu, jo man bija reibonis. Baidījos, ka varētu nokrist. Tāpēc pēdējos trīs setos centos spēlēt agresīvāk, samazinot skriešanu.

Neskatoties uz šodien piedzīvotajām problēmām, Nadals nākamajam mačam [pēc divām dienām pret Dudi Selu] gatavosies ierastajā režīmā: "Visu karjeru esmu darījis vienādi, grūti kaut ko mainīt 28 gadu vecumā."

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  -1 [+] [-]

, 2015-01-21 16:07, pirms 9 gadiem
Ja pat Kokinakis 5. setā salūza, tad jāatzīst, ka Rafa ir dzelzs mužiks.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-21 16:13, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Ja pat Kokinakis 5. setā salūza, tad jāatzīst, ka Rafa ir dzelzs mužiks.
Kokkinakim šis bija 2ais piecu setu mačs 3 dienās, tas nav viegli - 18 gados tu nemāki pataupīt sevi, bet skrien tikai un nedomā vai tev pietiks spēka vai nē, redz Rafa saprata kas jādara lai taupītu spēkus, Kokkinakim tas viss vel ir tikai priekšā!

Nevajag pat mēģināt salīdzināt salidzināt šos divus sportistus!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-21 16:19, pirms 9 gadiem
Zināma līdzība un saistība tomēr ir. Kokinakim pieder nākotne - viņš vēl uzspēlēs vismaz piecu, sešu GS turnīru kvalifikācijās, kamēr Nadals ir norietā un uzvarēs tikai piecus, sešus GS turnīrus. Vēl kas - abiem ir simtprocentīga bilance pret Gulbi, par spīti vairākiem zaudētiem setiem. Un liela mīlestība pret košiem tērpiem un bikšu raustīšanu. Un līgums ar Nike.

     [+] [-]

, 2015-01-21 16:28, pirms 9 gadiem
Re, Nadals var vairāk par 5 vārdiem pateikt , ka viss ir kā ir....būs ņēmis vērā Gulbja kritiku par tukšmuldēšanu presenēs !

     [+] [-]

, 2015-01-21 16:28, pirms 9 gadiem
Bērziņ, kāpēc Tu nepārlasi pirms publiē? NEKAD!

     [+] [-]

, 2015-01-21 17:00, pirms 9 gadiem
Dienvidnieki...

     [+] [-]

, 2015-01-21 18:22, pirms 9 gadiem
Jācer, ka viss būs labi. Spēlētājs ar lielisku attieksmi pret sportu un apņēmību.

     [+] [-]

, 2015-01-21 19:41, pirms 9 gadiem
ja Nadāls ir varonis, tad kas ir Smičeks, par kuru krievu komentētāji visu laiku teica, ka pēc izturības to nu nevar pat salīdzināt ar dzelzs nadālu?
Mani kaitina jaunā mode večiem ģērbt spilgtas drēbes meiteņu krāsās.

     [+] [-]

, 2015-01-21 20:46, pirms 9 gadiem
Nu, Nadalam paveicās ar izlozi- pat nerādīdams labuspēli un nebūdams formā, viņš noteikti uzvarēs gan penču Dudi Selu, gan savu vienaudzi un "klientu" Gaskē. Uzskati, ka 1/4 finālā jau ir.

     [+] [-]

, 2015-01-21 20:48, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Zināma līdzība un saistība tomēr ir. Kokinakim pieder nākotne - viņš vēl uzspēlēs vismaz piecu, sešu GS turnīru kvalifikācijās, kamēr Nadals ir norietā un uzvarēs tikai piecus, sešus GS turnīrus. Vēl kas - abiem ir simtprocentīga bilance pret Gulbi, par spīti vairākiem zaudētiem setiem. Un liela mīlestība pret košiem tērpiem un bikšu raustīšanu. Un līgums ar Nike.
Nadals uzvarēs vēl 5 - 6 GS? Nu, nu... Domāju, šā gada Roland Garrosu, i tas pats nav fakts. Uz zāles viņš sen vairs nav drauds, uz hard vel turās, bet viņam ir smagi...

     [+] [-]

, 2015-01-21 22:51, pirms 9 gadiem
Nadalam neder parasta meraukla,viņš savu speli vairāk veido ar galvu un raksturu nevis ar talantu ka tādu,nav Nadalam nemaz tik daudz to trumpju,bet sekojot līdzi pretinieka darbībam viņš bieži spēj izglābties no šķietami neglābjamām situācijām atsķirībā no viena cita kuram iespējas un talanta pietiek,bet laukumā demonstrē vienas vienīgas negatīvas emocijas un gala rezultatā zaudē jau tas,kas spēli nespēj pārvaldīt ar galvu,nedomā līdzi jeb pakļaujās pretinieka spēlei un neuzspiez pretiniekam savu.

     [+] [-]

, 2015-01-21 23:31, pirms 9 gadiem
fidelskastro rakstīja: Nadalam neder parasta meraukla,viņš savu speli vairāk veido ar galvu un raksturu nevis ar talantu ka tādu,nav Nadalam nemaz tik daudz to trumpju,bet sekojot līdzi pretinieka darbībam viņš bieži spēj izglābties no šķietami neglābjamām situācijām atsķirībā no viena cita kuram iespējas un talanta pietiek,bet laukumā demonstrē vienas vienīgas negatīvas emocijas un gala rezultatā zaudē jau tas,kas spēli nespēj pārvaldīt ar galvu,nedomā līdzi jeb pakļaujās pretinieka spēlei un neuzspiez pretiniekam savu.
vinja talantus pats nosauci