Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 4. dienas galvenais mačs: Azarenka pret Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 4. dienas galvenais mačs: Azarenka pret Vozņacki
Viktorija Azarenka un Karolīna Vozņacki pirms dažiem gadiem Dubaijā...
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien uzzināsim visus "Australian Open" 2. kārtas dalībniekus. Vai otro uzvaru spēs gūt divkārtējā čempione Viktorija Azarenka, kurai potenciāli sarežģīts mačs pret Karolīnu Vozņacki? Mūs interesē arī Gaela Monfīsa un Ježija Janoviča sacensība publikas simpātiju iegūšanā. Dienas Top 3 maču sarakstā arī 2010. gada Vimbldonas fināla atkārtojums.

Karolīna Vozņacki – Viktorija Azarenka (viensviens.lv prognoze: 1.71-2.11)

Ceturtās dienas galvenais mačs ne tikai sieviešu sacensībās, bet visā programmā nešaubīgi ir Vozņacki tikšanās ar divreiz Melburnā par čempioni kļuvušo Azarenku. Divu bijušo pasaules pirmo rakešu, kā arī divu Top 10 spēlētāju (Azarenka tāda šobrīd nav tikai savainojumu dēļ) sacensība "Grand Slam" turnīrā jau 2. kārtā nevar palikt bez uzmanības.

Azarenka pirmajā mačā izskatījās ļoti labi pret Slounu Stīvensu, amerikānietei trešo gadu pēc kārtas šajā turnīrā zaudējot tikai piecus geimus. Un Vika varēja uzvarēt pat vēl mazliet iespaidīgāk. Arī Vozņacki divu setu uzvara pār ASV tenisisti, taču mačs pret Teilori Taunsendu izvērtās sīvāks (7:6(1), 6:2).

Jautājums pirms ceturtdienas mača ir sekojošs: vai Azarenka spēs divus mačus pēc kārtas nospēlēt tik labi, zinot, ka viņai pēdējā gada laikā spēlējusi salīdzinoši maz?

Spēles stilu ziņā lielākā intriga ir, vai Vozņacki aizsardzība spēs piespiest Azarenku pielaist tik daudz kļūdu, lai eksčempione piedzīvotu zaudējumu? Karolīna uzvarējusi četras no septiņām spēlēm pret Azarenku, tiesa, pēdējā cīņā 2013. gada augustā Sinsinati ar 6:3, 7:6(6) uzvarēja Azarenka. Pirms tam četras uzvaras pēc kārtas bija Vozņacki. Viņa bija pārāka arī vienīgajā "Grand Slam" mačā, 2008. gadā Ņujorkā uzvarot ar 6:4, 6:4.

Serēna Viljamsa – Vera Zvonarjova (viensviens.lv prognoze: 1.05-9.00)

Abas tenisistes 1. kārtu pārvarēja samērā viegli, uzvarot divos setos, tiesa, ne tās spēcīgākās pretinieces (attiecīgi Elisonu van Ujtvanku un Onsu Žabēru). Loģika saka priekšā, ka šodien gan Serēnai, gan Verai būs pirmais īstais pārbaudījums turnīrā. Abas veterānes viena pret otru spēlējušas gana, lai pārsteigumu nebūtu. No visiem deviņiem mačiem (Viljamsa vadībā ar 7-2) kā nozīmīgākais jāizceļ 2010. gada Vimbldonas fināls. Amerikāniete toreiz uzvarēja ar 6:3, 6:2.

Zvonarjova pēdējo no savām divām uzvarām pret tagadējo pasaules pirmo raketi guva 2011. gadā Īstbornā (3:6, 7:6(5), 7:5). Viljamsa nākamajā vasarā olimpiādē krievieti sagrāva ar 6:1, 6:0. Neitrālai auditorijai un Krievijas sportistes faniem bažās pirms šī mača varētu radīt Zvonarjovas nepietiekamā spēļu prakse un savainojumi. Vera pēc minētā zaudējuma Viljamsai Londonas olimpiskajās spēlēs ilgi nespēlēja, atgriežoties tikai pagājušā gada sākumā un kopš tā laika nospēlējusi tikai 12 mačus. Arī gadu mijā viņai bija veselības problēmas, izstājoties ITF turnīrā Honkongā.

Gaels Monfīss – Ježijs Janovičs (viensviens.lv prognoze: 1.40-3.10)

Šeit plaša reklamēšana nav nepieciešama, tikai divi vārdi – popkorna mačs! Abi tenisisti iepriekš tikušies tikai vienreiz, pagājušā gada septembrī Mecā ar 6:3, 6:4 uzvarēja francūzis. Jācer, ka šoreiz abi uzvarēs vismaz vienā setā jeb būs četru vai pat piecu setu duelis. Monfīss 1. kārtā paspēja gan izklaidēt publiku, gan arī uzvarēt maču, to pret savu rangā daudz zemāko tautieti Lukasu Puiji izdarot, esot iedzinējos ar 0-2.

Ceturtās dienas spēļu saraksts pieejams šeit. Jāatceras, ka Latvijai ar Melburnu ir deviņu stundu starpība. Pirmie mači sāksies plkst. 2:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejama opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli. Šis kanāls tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no septiņiem kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Minētās tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8. Sākot ar šo gadu, video tiešraides citviet internetā (nelegālas straumēšanas vietas nereklamēšu) pieejamas no visiem "Australian Open" spēļu kortiem.

     [+] [-]

, 2015-01-21 22:46, pirms 9 gadiem
Lieku uz Janoviča uzvaru, Monfiss nepārliecināja pirmajā kārtā pret savu tautieti!

     [+] [-]

, 2015-01-22 02:29, pirms 9 gadiem
Domaju gan,ka sodien Hjuita spele bus tada kuru ir jaskatas,

     [+] [-]

, 2015-01-22 10:14, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Domaju gan,ka sodien Hjuita spele bus tada kuru ir jaskatas,
Es ari ceru uz speli Hewitt - Raonic 3. raundā. Pirms tam jāpiesit Bekers. Spele tikko sākusies. Gaels Monfīss – Ježijs Janovičs, tur pagaidām 1-1 pa setiem. Ne viens, ne otrs nav labā formā.