Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburna lieliskas izrādes gaidās - Džokovičs pret Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melburna lieliskas izrādes gaidās - Džokovičs pret Vavrinku
Novaks Džokovičs un Stanislass Vavrinka
Foto: AP/Scanpix

Tenisa fanu popkornam otrdien gatavībā jābūt plkst. 10:00. Tieši tobrīd paredzēts "Australian Open" vīriešu ceturtdaļfināls starp Novaku Džokoviču un Stanislasu Vavrinku. Abi pērn Melburnā sarīkoja fantastisku piecu setu izrādi, kas vēlāk tika atzīta par gada labāko spēli. Ko līdzīgu ceram sagaidīt arī šoreiz.

Tenisa skatuve Džokoviča un Vavrinkas rīcībā

Novaks Džokovičs uzvarējis pēdējās 14 spēles pret Stanislasu Vavrinku un Šveices otrajam numuram nav zaudējis kopš 2006. gada. Taču Stans tuvojas! Vismaz pēdējos divos "Grand Slam" turnīros, kuros krustojās abu ceļi, Vavrinka serbam izrādīja ļoti sīvu pretestību un piekāpās tikai piecos setos. Abos gadījumos Vavrinka sāka ļoti agresīvi, bet nespēja noturēt uzņemto tempu, beigās jau atkal samierinoties ar zaudējumu.

Arī otrdien ir labi priekšnoteikumi tam, lai būt lieliska spēle. Galvenokārt tāpēc, ka neviens no tās dalībniekiem nav piekusis – Džokovičs visus četrus mačus uzvarējis trīs setos un tikai vienā no tiem spēlējis taibreiku. Tikmēr Vavrinkam vēl labāka situācija – Stans nospēlējis tikai trīs spēles, pie tam vienā no tām – 2. kārtā pret Andreju Golubevu – viss beidzās pie rezultāta 6:4, 4:1. Tādējādi Vavrinkam šī gada turnīrā Melburnā pagaidām aiz muguras ir 9.5 seti.

Džokovičs tradicionāli pirms "Australian Open" oficiālos turnīros nepiedalījās, bet pēc ceturtās uzvaras gūšanas pauda gandarījumu, ka viņam beidzot izdevies tikt pie nopietnas spēļu prakses. Katra iztēlei var uzticēt saprast, ko Novaks ar to bija domājis. Lukašs Lačko, Deniss Istomins nevarēja, bet Leonardo Maijers un Fabio Foņīni viņam nopietnu pretestību pat necentās izrādīt.

"Man jābūt gatavam vēl vienam 12:10 piektajam setam, jo Vavrinka pēdējā gada laikā spēlē savu labāko tenisu, atrodas Top 10. Viņš šogad vēl nav zaudējis, sezonu sākot ar uzvaru Indijā. Vavrinka tagad sev tic vairāk, to var just, kad viņš dodas kortā. Vavrinka var turnīru izšķirošajos posmos apspēlēt favorītus," par savu nākamo pretinieku izteicās Džokovičs.

Tomāšs Berdihs pagaidām Melburnā spēlē iespaidīgi, arī nav zaudējis nevienu setu, pie tam nevienā no 12 setiem nav zaudējis vairāk par četriem geimiem. Pretinieki gan nav bijuši augstākās klases, taču sasniegums ir vērā ņemams. Berdihs četros mačos savu servi vēl nav zaudējis ne reizi, pie tam pretiniekiem kopumā devis tikai četras breika iespējas. Tomāšam divas spēles bijušas tādas, kurās viņa serve vispār nav bijusi apdraudēta.

Otrdien ceturtdaļfinālā pret Davidu Fereru Čehijas pirmais numurs beidzot var gaidīt pirmo nopietno cīņu. Savstarpējos mačos ir 7-4 spāņa labā. Berdihs uzvarēja pēdējā spēlē Londonā, taču Ferers tur bija pārguris, jo sezonas izskaņā spēlēja septiņas nedēļas pēc kārtas. Par Berdiha uzvaru priecātos ne tikai viņa fani, bet arī Huans Martins Del Potro, kuram čeha panākums ļautu rangā aiziet garām Fereram.

Ivanoviča Bušāras ceļā uz pirmo "Grand Slam" pusfinālu

Ja kungu turnīrā visi četri šodienas maču dalībnieki ir pieredzējuši, tad divos dāmu ceturtdaļfinālos viena tenisiste – Kanādas pirmā rakete Juženija Bušāra – pirmo reizi spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. 2012. gada Vimbldonas junioru čempiones pretiniece būs iepriekšējā kārtā Serēnu Viljamsu apspēlējusī Ana Ivanoviča. Abām tenisistēm tā būs otrā tikšanās. Interesanti, ka Bušāra bija pārāka pirmajā, pagājušā gada vasarā Ivanoviču Vimbldonā sagraujot ar 6:3, 6:3.

Kamēr Ana pirmdien varēja gatavoties svarīgajai spēlei, Bušārai bija dubultspēļu turnīru pienākumi. Sieviešu dubultspēlēs viņa zaudēja, bet no jauktajām dubultspēlēm atteicās, jo secināja, ka slodze ir pārāk liela un var negatīvi ietekmēt viņas izredzes pret deviņu uzvaru sēriju sasniegušo Ivanoviču. Ja Bušārai izdosies pārtraukt Ivanovičas garāko uzvaru sēriju kopš 2008. gada vasaras, viņa kļūs par pirmo Kanādas tenisisti, kurai izdevies tikt līdz "Australian Open" pusfinālam.

Anas pluss ir pieredze, jo viņa Melburnā spēlē 10. gadu pēc kārtas, šeit ir bijusi finālā (2008. gadā zaudējums Marijai Šarapovai) un arī "major" turnīros kopumā ir paveikusi vairāk. Bušāra Melburnas pamatturnīrā spēlē pirmo reizi. Ivanovičai "Grand Slam" ceturtdaļfinālos 4-2 bilance. Abas tenisistes spēlē izteiktu uzbrukuma tenisu, kas sola skatāmu maču.

Bušāra nav vienīgā tenisiste, kura otrdien var kļūt par savas valsts pirmo pārstāvi Melburnas pusfinālā. To pašu var paveikt Itālijas tenisiste Flāvija Penneta. Viņa gan tikai vienreiz karjerā spējusi pārvarēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, taču to paveica nesen – septembrī Ņujorkā. Pennetai šodien pretī stāsies divreiz "Australian Open" finālā zaudējusī Ķīnas pirmā rakete Na Lī.

Interesanti, ka abas līdz šim visus trīs savstarpējos mačus aizvadījušas tieši Austrālijā un uz "hard" seguma, vadībā ar 2-1 ir Flāvija. Itāliete pārāka bija 2006. gadā Goldkoustā un 2010. gadā Sidnejā, bet Lī vienīgo uzvaru guva 2006. gadā Sidnejā. Togad viņas sezonas sākumā tikās divos turnīros pēc kārtas, uzvaras dalot uz pusēm. Tāpat kā pirmās pieteiktās spēles favorīte Ivanoviča, arī Lī ceturtdaļfinālā kortā dosies ar 9-0 bilanci 2014. gadā. Arī Pennetai šogad nav zaudējumu oficiālos turnīros (4-0), tiesa, divas neveiksmes piedzīvotas Hopmana kausā.

"Australian Open" ceturtdaļfinālu programma 21. janvārī

LaiksSpēleH2H*Unibet.com
02:00Na Lī – Flāvija Penneta1-21.26-3.75
03:30**Ana Ivanoviča – Juženija Bušāra0-11.38-2.95
05:30Davids Ferers – Tomāšs Berdihs7-42.15-1.70
10:00Novaks Džokovičs – Stanislass Vavrinka15-21.13-6.00

* – savstarpējās spēles
** – aptuvenais spēles sākuma laiks

Ostapenko divi mači

Aļonai Ostapenko otrdien junioru turnīrā uzreiz divas spēles. Vispirms plkst. 2:00 vienspēļu sacensībās jātiekas ar francūzieti Margo Jerolimo, bet dažas stundas vēlāk (pēc atpūtas) dubultspēļu turnīrā kopā ar Lielbritānijas tenisisti Freju Kristiju būs mačs pret mājinieci Sāru Tomiku un Taizemes pārstāvi Kamonvanu Buajamu. Abi mači notiks 5. kortā.

Devītās dienas spēļu plāns pieejams šeit.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejāmā opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rāda abi TV kanāli. Eurosport tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Stabilas interneta tiešraides (arī par maksu) piedāvā Unibet.com. Bezmaksas video var meklēt, piemēram, šeit. Tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 22:23, pirms 10 gadiem
Par 5iem setiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 23:27, pirms 10 gadiem
vienmēr jau nevar būt trilleris tā kā pēdējā 5setu cīņa Djoko un Stass, īstu trilleri jāgaida pusfinālos un finālā pēc manas nojautas. Lai vai kā, mačš būs labs.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 23:39, pirms 10 gadiem
man istaa izrade tomer liekas buus Federers / Marejs, bet ok, japacieshas vel tik mazliet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-21 08:40, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Fedja joprojām ir pamīksts. Es par Fedju. Tikai Fedja. Tikai Rodžers
Diezin vai Fedja vairs būs "ciets". Gadi, karjeras garums, piedzīvotie panākumi, būšana ģimenē zemapziņā ieraksta savu nospiedumu, kad prioritātes pārdalās. Protams, Fedja cenšās, bet ...

Taču, lai arī joprojām domāju, ka Fedjā kā personībā ir daudz narcisisma, Fedjas tenisu tiešām ir bauda skatīties. Izcila tehnika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-21 10:54, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Stanam ir viena milzīga problēma.. tad kad no vinja kkas tiek gaidīts viņš psiholoģiski ņem un salūzt pa gabaliem un kortā viņš nevar neko izdarīt..

šodien jau no Wawrinkas gaida daaaudz un tas var viņu izdemolēt psiholoģiski.. ši spēle parādis vai psiholoģski viņš ir gatavs tam ko no vinja gaida vai tomēr nē..
Nu un kapēc tieši šajā sakarā uzbrūk Gulbim. Viņš ir tāds pats cilvēks kā Stans un daudzi pārējie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-21 11:49, pirms 10 gadiem
Nevis lielākā daļa no TOP 100, bet daži. Nevajag sagrozīt teikto.No EG intervijas par šo tematu:
“I was really getting pissed to see who’s in the Top 100. There are some guys who I don’t know who they are. Some guys, I’m sorry, with respect, they can’t play tennis. I don’t know how they got into the Top 100.

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:12, pirms 10 gadiem
Pagaidām gan izskatās , ka Stans nav salūzis.Spēli gan neredzu, jo esmu darbā, tāpēc jāblenž ciparos.Pēc tiem izskatās, ka Džoko "taisās" zaudēt arī 3.setu (2.jau pa.....)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-21 13:55, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Wawrinka nekad nav teicis ka viņs nesaprot ko top100 dara lielākā daļa no sportistiem ar kuriem viņš spēlē, viņš nekad nav nevienu pazemojis, apsmējis, bet tieši otrādi - izturējies ar cieņu.. ar to atšķiras Wawrinka no Gulbja..
Pārprati, runa par psiholoģisko stāvokli. Stanam grūti tikt līdz finālam, Marejam bij grūti uzvarēt finālā, Gulbim grūti, ja turnīrs lielāks par 250, vēl kādam grūti ciema čempī. Visiem jāaug. Var ar sapratni novērtēt Stana un ciema puikas grūtības, bet nevar to pieņemt no Gulbja. Par to bij runa.

     [+] [-]

, 2014-01-21 14:25, pirms 10 gadiem
jaatzist, nenoverteju Stana sobridejo apnemibu
izcila spele

     [+] [-]

, 2014-01-21 14:29, pirms 10 gadiem
Stans bija to pelnījis!!!