Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Federers iespaidīgi pārspēj Tsongu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers iespaidīgi pārspēj Tsongu
Rodžers Federers un Žo-Vilfrīds Tsonga mirkli pēc mača noslēguma
Foto: AP/Scanpix

Aizvadot ļoti labas kvalitātes maču, Rodžers Federers pirmdien "Australian Open" 4. kārtas spēlē ar 6:3, 7:5, 6:4 pārspēja Žo-Vilfrīdu Tsongu, nodrošinot ceturtdaļfināla tikšanos ar Endiju Mareju. Vēl vienu pāri labāko astoņniekā Melburnā veidos Rafaels Nadals un Grigors Dimitrovs.

Federers demonstrē savu labāko laiku tenisu

Rodžers Federers pirms 12 dienām Francijas otro numuru Žo-Vilfrīdu Tsongu pārspēja paraugmačā. Šodien Federers brīžiem spēlēja tā, kā tas pienākas tādām spēlēm, regulāri ar skaistām epizodēm priecējot skatītājus.

Federeram izdevās straujš sākums, iegūstot 3:0 pārsvaru. Kamēr Rodžers servēja ļoti pārliecinoši, Tsongam regulāri radās grūtības. 2. setā francūzis izturēja līdz 11. geimam. Tajā Federers tika pie divām breikbumbām. Pirmo Tsonga novērsa ar eisu, bet ar otro galā netika – sitiens tīklā. Federers tūlīt bija priekšā ar divu setu pārsvaru – 6:3, 7:5.

Tsongam pēc pirmo divu setu zaudēšanas 3. seta ievadā nolaidās rokas, ļoti ātri zaudējot savu servi. Par mača pavērsienu varēja kļūt septītais geims. Tsongam izdevās savu servi noturēt no 0:40. Francūzis pamatīgi uzvilkās, guva enerģiju nākamajā geimā iegūt savu vienīgo breikbumbu mačā. To realizēt viņam nebija lemts, jo Federers nospēlēja gudri – servēja uz Tsongas "bekhenda" pusi. Vairāk iespēju Tsongam nebija, un Federers trešo reizi (2010, 2013) Melburnā uzveica Tsongu – 6:3, 7:5, 6:4.

Federeram 11. "Australian Open" ceturtdaļfināls pēc kārtas, bet kopā "Grand Slam" turnīros jau 41., noķerot Džimiju Konorsu.

Visvairāk "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

VTenisistsValstsSk.
1.Džimijs KonorssASV41
Rodžers FederersŠveice41
3.Andrē AgasiASV36
4.Ivans LendlsČehija34
5.Džons MakinrojsASV29

Federers par vietu pusfinālā spēkosies ar trīskārtējo finālistu Endiju Mareju, kurš šodien vieglas trīs setu uzvaras vietā izvēlējās spēlēt četrus setus pret "laimīgo zaudētāju"Stefanu Robēru – 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:2. Marejam Melburnā ceturtdaļfināls būs piekto gadu pēc kārtas.

Marejam vajadzēja mierīgi uzvarēt trīs setos, taču skots sarīkoja cirku – Endijs 3. setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču, izniekojot divas mačbumbas. Vēl divas mačbumbas Vimbldonas čempions palaida vējā taibreikā pie rezultāta 6:4. Trīs no četām mačbumbām Marejam bija ar paša servi! Francūzis taibreikā uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, tiekot pie vēl viena seta savā karjeras labākajā turnīrā. Robērs brīžiem spēlēja izcili, taču setu "paņēma" ar lielu palīdzību. 33 gadus vecajam Robēram tā bija pirmā pieredze, spēlējot "Grand Slam" otrajā nedēļā.

Nadals ar samocītu uzvaru tiek līdz Dimitrovam

Acīmredzot divas dienas ir ilgs laiks tenisā. Tieš tik daudz laika pagājis kopš Rafaela Nadala iespaidīgās uzvaras pār Gaelu Monfīsu. Šodien spānis dabūja kārtīgi pasvīst pret Japānas pirmo numuru Kei Nišikori, viņu uzvarot trīs grūtos setos – 7:6(3), 7:5, 7:6(3).

Nišikori jau mača pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet atspēlēties viņam izdevās ļoti ātri – jau trīs geimus vēlāk. Rafa vienreiz tika nobreikots arī 2. setā, pie tam šoreiz vadībā ar breiku bija japānis. Nišikori nereti dominēja garajās izspēlēs, bieži spēlēja uz spāņa "forehand", un tas deva gaidīto rezultātu. Tiesa, ilgi Kei labu līmeni nespēja noturēt, bez tam dažreiz svarīgos brīžos pārforsēja ar sitieniem. Nokļuvis iedzinējos, Nadals lika lietā savu iespaidīgo sitienu no kreisās puses un atspēlējās.

3. setā atkārtojās pirmā seta atkārtojums – Nadals ātri iegūto breiku nespēja nosargāt, pie tam šoreiz daudz netrūka, lai spānis setu zaudētu. Nadals no 4:1 zaudēja četrus geimus pēc kārtas! Otro breiku Nišikori ieguva nestandarta veidā. Nadalam pie rezultāta 4:4 un "vienādi" tika piešķirts brīdinājums par ļoti ilgu gatavošanos servei. Nadalam tas bija jau trešais brīdinājums mačā, kā rezultātā Rafam tika atņemta pirmā serve. Ar otro Nišikori tika galā, iegūstot breikbumbu. To japānis realizēja, uzbrūkot pretinieka "forehand".

Izservēt setu Kei neizdevās, neskatoties uz to, ka viņš bija divu punktu (30:15) attālumā no uzvaras. Nišikori geimu noslēdza ar divām rupjām "forehand" kļūdām – vispirms vienkāršā situācijā liels auts, bet pēc tam iesists tīklā. Tāpat kā 1. setā, arī šajā uzvarētāju noskaidroja ar taibreika palīdzību. Un arī šoreiz uzvarētājs bija Nadals. Spānim pirmo reizi 175 "Grand Slam" uzvarētajās spēlēs panākums ar rezultātu, kurā visos trīs setos uzvarēti septiņi geimi.

Nadals ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu, kurš ar 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 uzveica Roberto Bautistu Agutu. Dimitrovs kļuvis par pirmo Bulgārijas tenisistu, kuram izdevies tikt līdz "Grand Slam" ceturtdaļfinālam. Dāmu konkurencē piecas Bulgārijas pārstāves – Manuela, Magadalēna un Katerina Malejevas, Sesila Karatančeva [kopš 2009. gada pārstāv Kazahstānu] un Cvetana Pironkova – "major" turnīros tikušas vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Pēc septiņām dienām Grigors oficiāli būs pirmais bulgārs ATP ranga Top 20.

Šogad Melburnā ceturtdaļfinālus sasnieguši septiņi no astoņiem Top izsētajiem tenisistiem. Vienīgais izņēmums ir Huans Martins Del Potro, kura vietu ieņēmis Dimitrovs. Šogad Melburnā ir "Grand Slam" turnīros pirmā reize kopš 2012. gada "US Open", kad labāko astoņniekā ir tik liela favorītu pārstāvniecība.

"Australian Open 2014". Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti (20.01)

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (16) Kei Nishikori7:6(3) 7:5 7:6(3)
(4) Andy Murray – Stephane Robert6:1 6:2 6:7(6) 6:2
(6) Roger Federer – (10) Jo-Wilfried Tsonga6:3 7:5 6:4
(22) Grigor Dimitrov – Roberto Bautista Agut6:3 3:6 6:2 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

SpēleLaiks
(1) Rafael Nadal – (22) Grigor DimitrovTrešdien
(2) Novak Djokovic – (8) Stanislas WawrinkaRīt
(3) David Ferrer – (7) Tomas BerdychRīt
(4) Andy Murray – (6) Roger FedererTrešdien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-20 14:10, pirms 10 gadiem
1/4 finalos Rafam un Dzoko problemam nevajadzetu but
Federers - Marejs gan bus smagi, toties interesanti

     [+] [-]

, 2014-01-20 15:40, pirms 10 gadiem
timoty rakstīja: 1/4 finalos Rafam un Dzoko problemam nevajadzetu but
Federers - Marejs gan bus smagi, toties interesanti
nu, nu. Džoko ar Vavrinku ir bijušas diezgan episkas spēles. Par Stanu!

     [+] [-]

, 2014-01-20 16:48, pirms 10 gadiem
Nadals pelnījis zaudēt jau nākamajā kārtā

     [+] [-]

, 2014-01-20 17:18, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: Nadals pelnījis zaudēt jau nākamajā kārtā
pilnigi piekritu apnicis tas Nadals tapat beidzot wta kkas mainijies nevis sharapova williams un azarenka pa finaliem 8)
marrejs spele slikti ja robertam 33 gadus vecajam zaudeja setu ko top 5 nevienam nezaude pagaidam iznemot marreju..

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 18:28, pirms 10 gadiem
timoty rakstīja: 1/4 finalos Rafam un Dzoko problemam nevajadzetu but
Federers - Marejs gan bus smagi, toties interesanti
Pret Vavrinku viegli točna neklāsies, tas džeks ir ciets rieksts...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-20 18:30, pirms 10 gadiem
Bet pa lielam skaidrs, ka Džoko ir izteikts favorīts turnīrā. Nadals nerāda labāko sniegumu, kas arī loģiski šajos kortos. Marejs pēc traumas arīne tuvu nav labākajā formā. Vienīgi Federers izskatās, ka gatavs atkal uzņemt apgriezienus pēc iepriekšējās vājās sezonas. Tiesa gan, diez vai ar to varētu būt pietiekami, lai apturētu Džokoviču, bet fināls gan varētu būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja