Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Sestās dienas mačs Melburnā: Šarapova pret Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestās dienas mačs Melburnā: Šarapova pret Kerberi
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien vairākas saistošas spēles būs "Australian Open" vīriešu turnīrā, bet par dienas maču jāsauc viena cīņa no dāmu sacensībām, kur plkst. 10:00 sāksies Marijas Šarapovas un Andželikes Kerberes mačs.

2008. gada čempione Marija Šarapova un 2016. gada uzvarētāja Andželike Kerbere ir vienīgās iepriekšējo gadu "Australian Open" čempiones šī gada turnīrā. Pēc Aļonas Ostapenko zaudējuma piektdien viņas ir arī turnīrā palikušās pēdējās divas "Grand Slam" čempiones. Pēc sestdienas mača "izdzīvos" vairs tikai viena.

Šajā cīņā būs redzama divu ļoti dažādu spēles stilu sadursme – Šarapovas ļoti agresīvais uzbrukums pret Kerberes atsišanās tenisu, kas viņai pirms divām sezonām palīdēja dabūt divas "Grand Slam" trofejas. Vācijas tenisiste pērn aizvadīja pieticīgu sezonu, tikai vienreiz pieveicot Top 20 spēlētāju, bet šogad ir "atpakaļ zirgā" un mačā pret Šarapovu ierodas ar septiņu uzvaru sēriju, kurā iekļauts Sidnejas tituls pirms došanās uz Melburnu.

Šarapova un Kerbere līdz šim tikušās septiņas reizes, un savstarpējos mačos ar 4-3 vadībā Krievijas tenisiste. "Australian Open" turnīros abām ir tikai viens mačs, kas, starp citu, arī noticis tieši 3. kārtā. 2012. gadā, kad abas sacentās pirmoreiz, Šarapova uzvarēja ar 6:1, 6:2.

"Australian Open" pēc divu gadu prombūtnes atgriezies Huans Martins Del Potro, kuram šis ir vienīgais no četriem "major" turnīriem bez sasniegta vismaz pusfināla. Argentīnietis sestdien tiksies ar tenisistu, kurš divreiz bijis pusfinālā Melburnā. Tomāšam Berdiham tas izdevās 2014. un 2015. gadā. Del Potro savstarpējos dueļos 5-4 pārsvars, ieskaitot uzvaru abu pēdējā mačā augustā Sinsinati.

Savstarpējo cīņu statistika neko labu nesola Rišāram Gaskē, kurš sacentīsies ar pagājušā gada čempionu Rodžeru Federeru. Šajā sāncensībā starp diviem spēlētājiem, kuri "backhand" spēlē ar vienu roku, Šveices tenisistam ir graujošs 16-2 pārsvars. Francūzis abas uzvaras guvis uz māla, pēdējā no tām bija pirms septiņiem gadiem. Federers kopš tā laika uzvarējis 17 setos pēc kārtas!

Droši par savām izredzēm iekļūt astotdaļfinālā var justies arī Novaks Džokovičs, kuram mačs pret Albertu Ramosu Vinjolasu. Spānis ar Serbijas tenisistu cīnījies četras reizes un līdz šim vēl nav uzvarējis kaut vienā setā (0-10). Vistuvāk tam viņš bija pagājušajā gadā "French Open", kur sparīgi turējās pretī 1. setā, tomēr tajā zaudēja taibreikā un pēc tam vairs nebija tik sīvs sāncensis. Džokovičam sestdien būs vakara mačs, kas vēl vairāk mazina jau tā niecīgās Ramosa uzvaras, jo dienā un lielākā karstumā pret Džokoviču ir vieglāk cīnīties.

Mačs, par kuru daudz netiek runāts, bet vajadzētu, ir Aleksandra Zvereva tikšanās ar Hjonu Čonu. Jaunizveidotajā "ATP Next Gen Finals" uzvarējušais korejietis šobrīd Kei Nišikori prombūtnes laikā ir spējīgākais Āzijas tenisists ar ļoti spēcīgu tenisu un iespējām izslēgt par favorītu uzskatīto Vācijas censoni. Bezbailīgais Čons bijis pārāks abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, Sašu ar 6:1, 6:4 pieveicot pagājušā gada maijā Barselonā uz māla, kas daudz patīkamāks segums ir Zverevam, turklāt Čons kopš tā laika ir vēl vairāk progresējis.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-19 22:16, pirms 6 gadiem
Lēnām sāk palikt interesanti ar viens labāki un labāki mači rīt 2 labas spēles uz papīra un cerams arī dzīve:

Kerbere-Maša
Berdihs-Del Po

  +3 [+] [-]

, 2018-01-20 11:52, pirms 6 gadiem
Adieux Maša!