Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsa: "Tik neprecīzi nebiju spēlējusi kopš 80. gadiem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa: "Tik neprecīzi nebiju spēlējusi kopš 80. gadiem"
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

WTA reitinga līdere Serēna Viljamsa pēc zaudējuma Anai Ivanovičai "Australian Open" 4. kārtā (6:4, 3:6, 3:6) atzina, ka muguras savainojuma dēļ nav spējusi aizvadīt laba līmeņa spēli, taču tajā pašā laikā uzslavēja pretinieci, kura darbojusies ļoti labi.

2008. gada "Australian Open" fināliste Ivanoviča šodien gūto uzvaru nosauca par vienu no savas karjeras labākajām: "Pilnīgi noteikti! Viljamsa ir izcila spēlētāja. Šodien kortā devos ar domu izradīt sīvu pretestību. Man tas izdevās visa mačā ilgumā. Protams, esmu milzīgā sajūsmā!"

Ivanoviča Viljamsai bija zaudējusi visas iepriekšējās četras spēles, tajās pat neuzvarot nevienā setā. Vaicāta, kas šoreiz bija citādāk, Ana atzina, ka ticējusi savām spējām: "Man bija pārliecība un patiesībā ticēju sev. Dažas lietas darīju ļoti labi un viņu turēju sasprindzinājumā visu maču. Centos nedomāt par to, ar ko un kur spēlēju. Tādas domas var nomākt. Turējos pie sava spēles plāna, tas atmaksājās."

Ivanoviča sezonu sāka ar titula izcīnīšanu Oklendā un deviņas spēles pēc kārtas uzvarējusi pirmo reizi kopš 2008. gada vasaras, kad viņa Parīzē izcīnīja savu pirmo un pagaidām vienīgo "Grand Slam" titulu. Togad Parīzē gūtajām septiņam uzvarām vēl divas izdevās pievienot Vimbldonā, kur viņa zaudēja 3. kārtā.

Tikai retais pirms spēles bija informēts par Viljamsas veselības problēmām. Ivanoviča neko nav zinājusi: "Neko nedzirdēju, vien ievēroju, ka viņa servēja vājāk nekā parasti. Ceru, ka Viljamsa ātri atgūs veselību."

Viljamsa šodien tikai sesto reizi karjerā zaudēja "Grand Slam" mačā, kurā viņa uzvarēja 1. setā. Ivanoviča stāsta, kā viņai izdevās atspēlēties: "Tas nebija viegli. Palīdzēja doma, ka pirmajā setā man bija dažas iespējas, kuras neizmantoju. Seta izskaņā pieļāvu vairākas kļūdas, spēlējot pavirši. Mēs, tenisistes, par statistiku nedomājam [kā žurnālisti], vienkārši sākam nākamo setu kā jaunu spēli. Situācija bija tieši tāda pati kā pret Semu [arī Samantu Stousuru viņa apspēlēja pēc zaudēta pirmā seta]."

"Šodien nejutos savā ādā, pieļāvu ļoti daudz kļūdu. Tik neprecīzi sitieni man nebija gadījušies kopš 80. gadiem. Neesmu pieradusi spēlēt tik neprecīzi. Viņai padevās vairāk izcili sitieni, bet man – kļūdas," uz retu zaudējumu atskatījās Viljamsa, kura 2013. gadā zaudēja tikai četrus mačus.

Serēnas treneris Patriks Muratoglu pēc Viljamsas zaudējuma atklāja, ka ranga līdere pirms 3. kārtas spēles ar Danielu Hantuhovu guvusi muguras savainojumu, tobrīd situācija esot bijusi 10 reizes sliktāka. Muratoglu atzina, ka Viljamsa 30 minūtes pirms spēles ar Hantuhovu, kurā viņa uzvarēja ar 6:3, 6:3, gandrīz esot izstājusies.

Pati Viljamsa pēcspēles preses konferencē par muguras problēmām sākotnēji nevēlējās runāt, taču viņai šis jautājums neizbēgami tika adresēts. "Kā jūs zināt par manu savainojumu?" vaicāja Viljamsa. " Jā, nespēlēju savu labāko tenisu, bet Ana bija lieliska. Viņa pati nopelnīja uzvaru. Kas tieši ir ar manu muguru, precīzi pagaidām vēl nezinu. Sāpēs bijušas tikai dažas dienas, tas nav nekas dzīvībai bīstams. Man nepieciešamas pāris dienas, lai situācija uzlabotos. Diemžēl "Grand Slam" turnīros šo pāris dienu nav," norādīja pasaules labākā tenisiste.

Viljamsa piecas reizes uzvarējusi Melburnā, taču kopš 2010. gada viņai tas nav izdevies. Arī pērn viņa savā pēdējā mačā zaudēja pēc uzvarēta pirmā seta [pret Slounu Stīvensu] un arī toreiz Viljamsai labāk nospēlēt liedza veselības problēmas, konkrēti – potītes savainojums. Serēna norādīja, ka, neskatoties uz savainojumiem, kopumā šajā turnīrā ir spējusi nostartēt labi un jūt, ka vēl spēs uzvarēt: "Protams, ne šogad. Varbūt nākamgad."

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-19 10:02, pirms 10 gadiem
drusku starpība rangā saruks, bet tas arī viss

     [+] [-]

, 2014-01-19 15:31, pirms 10 gadiem
Oooo, jau 80.gados GS kapāja, mammīte !!!