Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vai Robredo nepieļaus Džokoviča un Vavrinkas tikšanos?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Robredo nepieļaus Džokoviča un Vavrinkas tikšanos?
Tomijs Robredo
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien "Australian Open" notiks pirmās astoņas 4. kārtas spēles – pa četrām vīriešu un sieviešu turnīros. Kungu sacensībās par dienas maču izvēlos Stanislasu Vavrinku pret Tomiju Robredo, bet dāmu turnīrā – Serēnu Viljamsu pret Anu Ivanoviču.

Robredo Vavrinkas ceļā uz vēl vienu maču ar Džokoviču

Svētdienas vēlajā mačā potenciāli gaidāma vislielākā intriga no visām četrām kungu turnīrā paredzētajām spēlēm – Stanislass Vavrinka pret otro jaunību ieguvušo Tomiju Robredo. Mača favorīts, protams, ir Stans, taču statistika viņam neko labu nesaka – Robredo uzvarējis sešas no septiņām spēlēm pret Šveices otro numuru. Tomijs Vavrinku pērn trīs setos uzveica gan uz Kasablankas māla, gan Sinsinati uz cietā seguma. Vavrinkam vienīgā uzvara pār Robredo bija 2007. gadā.

Šveicietis ir vienīgais no 4. kārtas dalībniekiem, kurš šī gada turnīrā nospēlējis tikai divus mačus. Tas tāpēc, ka viņam 3. kārta bija brīva, jo no spēles muguras savainojuma dēļ atteicās Vaseks Pospišils. Bez tam 1. kārtā pēc nepilniem diviem setiem izstājās Andrejs Golubevs. Vai nespēlēšana jeb ritma zaudēšana atstās negatīvu iespaidu uz Vavrinkas izredzēm, uzzināsim svētdienas pēcpusdienā. Šī pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā, visticamāk, sacentīsies ar Novaku Džokoviču. Vavrinka pirms 12 mēnešiem tieši ar Džokoviču Melburnā izspēlēja 2013. gada labāko spēli.

Četrkārtējais čempions pirmajos trīs mačos nospēlējis bez lieliem formas kritumiem. Vienīgais misēklis bija pēdējā spēlē, kurā viņam ar pirmo mēģinājumu neizdevās izservēt maču pret Denisu Istominu. Šodien Nole sacentīsies ar Itālijas pirmo numuru Fabio Foņīni, kuram galvenās tūres pamatsacensībās vēl nav zaudējis (6-0). Itālieša kontā ir viena uzvara 2006. gadā Romas kvalifikācijā.

Fabio pērn aizvadīja lielisku vasaru, bet rudeni atklāti izgāza, jo bija piekusis gan fiziski, gan psiholoģiski. Tagad itālietis atkal izskatās saņēmies un, ja būs noskaņojies, var Džokovičam sagādāt vienu problemātisku setu. Nole Foņīni setu ir zaudējis gan Londonas olimpiādē, gan pērn Monreālā. Kopējo bildi gan tas nav īpaši sabojājis, jo Džokovičs allaž spējis ātri salikt visu pa plauktiņiem. Tā tam vajadzētu būt arī šoreiz.

Davida Ferera un Floriana Maijera mačs varētu būt sīvāks nekā daudziem šķiet. Spānim savstarpējos mačos neliels 4-3 pārsvars. Vācietis uzvarējis vienā no trim spēlēm uz "hard". Tiesa, tas notika pērn Šanhajā, kur Ferers atklāti nebija savā labākajā formā, jo spēlēja katru nedēļu. Maijeram ir laba serve un nestandarta teniss, kas Fereram var sagādāt problēmas. Visticamāk, ne visa mača garumā, taču pakutināt nervus Davidam Florians gan varētu. Iepriekšējā mačā pasaules trešais numurs gandrīz zaudēja otro setu, taču Žeremī Šardī nemācēja izmantot piecas setbumbas.

Tomāšs Berdihs ar Kevinu Andersonu līdz 2012. gada "Australian Open" nebija tikušies ne reizi. Kopš tā laika abi iekrājuši jau deviņus savstarpējos mačus. Berdihs uzvarējis visos deviņos! Šajās deviņās spēlēs Kevins spējis Berdiham atņemt tikai četrus setus. Andersons pēdējos divus "Australian Open" pabeidzis ar zaudējumu tieši Berdiham – 2012. gadā tas notika 3. kārtā, bet pērn 4. kārtā. Ja Andersonam izdosies uzvarēt, viņš nošaus divus zaķus ar vienu šāvienu – pirmo reizi gan pārspēs Berdihu, gan arī iekļūst "Grand Slam" 4. kārtā.

Vīriešu vienspēļu turnīra 4. kārta, 19.01

LaiksSpēleH2H*Unibet.com
05:00**Novaks Džokovičs – Fabio Foņīni6-01.02 – 17.00
05:00**Davids Ferers – Florians Maijers4-31.26 – 3.70
08:00Tomāšs Berdihs – Kevins Andersons9-01.11 – 6.50
12:00**Stanislass Vavrinka – Tomijs Robredo1-61.40 – 2.85

* – savstarpējās spēles
** – aptuvenais spēles sākuma laiks

Vai Ivanoviča beidzot izrādīs nopietnu pretestību Viljamsai?

Ranga līdere Serēna Viljamsa svētdien lūkos turpināt savu 25 uzvaru sēriju (otra garākā karjerā pēc 34 uzvarām 2013. gadā). Amerikāniete Melburnā 4. kārtā zaudējusi tikai divreiz un abos gadījumos pret Krievijas tenisistēm – 2000. gadā Jeļenai Ļihovcevai un 2012. gadā Jekaterinai Makarovai. Savai ceturtajai pretiniecei šī gada turnīrā Viljamsa vēl ne reizi nav zaudējusi – Ana Ivanoviča četrās spēlēs pret Viljamsu nav spējusi uzvarēt kaut vienā setā. Serbiete nevienā no astoņiem zaudētajiem setiem nav spējusi uzvarēt vairāk par četriem geimiem, kas ir apbrīnojama statistika, zinot Ivanovičas spējas un Viljamsas periodiskos atslābuma brīžus. Tiesa, trīs mači notikuši "US Open", kur Serēnai spējusi maksimāli koncentrēties.

Ivanoviča pašreiz spēlē savu labāko tenisu trīs gadu laikā, sasniedzot astoņu uzvaru sēriju, kas sevī ietver piecus panākums Oklendā un vēl trīs uzvaras šeit, Melburnā. Pēdējā mačā pirms divām dienām uzveikta Samanta Stousura – uzvara Ivanovičai devusi pārliecību, ka viņa labi var nospēlēt arī pret Viljamsu. Anai ir skaidrs spēles plāns: "Daudzas lietas būs svarīgas. Protams, Viljamsa labi servē. Man būs svarīgi censties aizķerties viņas serves geimos, piespiest Serēnu spēlēt garākas izspēles. Pašai jāservē labi, jābūt agresīvai, taču jāspēj atrast balansu starp agresivitāti un steigu."

Makarova Melburnā 4. kārtu sasniegusi ceturto gadu pēc kārtas. 2012. un 2013. gadā viņai izdevās spert vienu solīti tālāk, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Lai panākumu atkārtotu, Krievijas tenisistei vajadzēs paveikt ko tādu, kas viņai līdz šim nav bijis pa spēkam iepriekšējos četros mēģinājumos – uzvarēt Na Lī. Divās no četrām spēlēm Katjai izdevās uzvarēt vienu setu. Lī 3. kārtā izglābās pret citu kreili Lucijas Šafaržovas personā – čehiete neizmantoja realizējamu mačbumbu.

Flāvija Penneta pērn Melburnā nespēlēja plaukstas locītavas savainojuma dēļ. Pēdējos divos "Grand Slam" turnīros pirms Melburnas – Vimbldonā un "US Open" – viņa izdevās sasniegt attiecīgi 4. kārtu un pusfinālu. Vēl viena uzvara Austrālijā itālietei ļaus atgriezties ranga Top 20. Penneta svētdien sacentīsies ar Vācijas pirmo raketi Andželiki Kerberi, kura sestdien nosvinēja 26. dzimšanas dienu. Abām 4. kārta ir labākais rezultāts Melburnā – tātad mača uzvarēja pirmo reizi šajā turnīrā spēlēs ceturtdaļfinālā. Savstarpējos mačos 2-2, Kerbere trīs setos uzvarējusi abas "Grand Slam" tikšanās.

Pirmo reizi ne tikai "Australian Open", bet jebkura "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēs vēlā mača uzvarētāja – Juženija Bušāra vai turnīrā ar "wild card" spēlējošā Keisija Delakva. Austrāliete "Australian Open" 4. kārtā spēlē otro reizi pēc 2008. gada, kad piekāpas Jeļenai Jankovičai. Pagājušās sezonas visvairāk progresējusī tensiste Bušāra pirmo reizi karjerā sasniegusi pieaugušo "Grand Slam" turnīru 4. kārtu. Bušāra ir pirmā kanādiete "Grand Slam" labāko 16 spēlētāju pulkā kopš 2009. gada "French Open", kad tik tālu spēja nokļūt Aleksandra Vozņaka. Bušāra būs gaidāmās spēles favorīte, taču Delakvai būs liels fanu atbalsts un arī lielāka pieredze. Kanādai savas tenisistes "Grand Slam" ceturtdaļfinālā nav bijis kopš 1992. gada "US Open"!

Sieviešu vienspēļu turnīra 4. kārta, 19.01

LaiksSpēleH2H*Unibet.com
02:00Andželike Kerbere – Flāvija Penneta2-21.42 – 2.75
03:30**Serēna Viljamsa – Ana Ivanoviča4-01.06 – 10.00
03:30**Na Lī – Jekaterina Makarova4-01.26 – 3.70
10:00Juženija Bušāra – Keisija Delakva1.40 – 2.80

* – savstarpējās spēles
** – aptuvenais spēles sākuma laiks

Svētdien savu trešo "Australian Open" junioru turnīru sāks Aļona Ostapenko, ap plkst. 5:00 (trešā spēle 7. kortā) sacenšoties ar Austrālijas tenisisti Kailu Makfī.

Septītās dienas spēļu plāns pieejams šeit.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejāmā opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rāda abi TV kanāli. Eurosport tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Stabilas interneta tiešraides (arī par maksu) piedāvā Unibet.com. Bezmaksas video var meklēt, piemēram, šeit. Tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-18 21:49, pirms 10 gadiem
Serēna!

     [+] [-]

, 2014-01-18 23:11, pirms 10 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: šonakt negulēta nakts - obligāti jāskatās Anas spēle! Sarauj!
Cerams,ka nee, man ir under 19 pamatigi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja