Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 6. diena: Nadals, trīs franči un talantīga spāniete

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 6. diena: Nadals, trīs franči un talantīga spāniete
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien "Australian Open" noslēgsies vienspēļu turnīra 3. kārta. Sportacentrs.com tenisa nodaļa manā un Jāņa Cīruļa vārdā pēdējo reizi šī turnīra laikā piedāvā dienas trīs spēles. Sākot ar 4. kārtu, sekos citādāki pirmsspēļu apskati.

Rafaels Nadals – Gaels Monfīss (1.12 – 6.50)

Nadals ar Monfīsu tikās pavisam nesen – sezonas pirmās nedēļas turnīrā Dohā. Toreiz finālā spānis uzvarēja trīs setos. Monfīss pirms tam bija aizvadījis lielisku turnīru, vairākos mačos pret viņu vienkārši nebija iespējams cīnīties. Kad pienāca fināls, Monfīss spēlēja, kā to parasti dara finālos – slikti. Gaelam titulu mačos ir viņa talantam un spējām ļoti nepieklājīga 4-16 bilance!

Labā ziņa – šoreiz abiem nebūs fināls. Otrkārt, mačs notiks vakara sesijā (ap plkst. 12:00 pēc mūsu laika) Roda Leivera arēnā, tātad ideāli apstākļi, lai Monfīss nodemonstrētu savu labāko sniegumu. Francūža uzvaru gaidīt diez vai būtu prāta darbs, bet vismaz kādu setu no spāņa viņš varētu paņemt. Tas notiks, ja Monfīss būs ļoti agresīvs un pratīs izmantot Nadala vājās puses, kuras visiem ir zināmas. Ātrs segums, ne pārāk karsts (lielā svelme Melburnā beidzās piektdien) un, kas zina, lietus dēļ varbūt pat telpu apstākļi, ir vairākas Monfīsa priekšrocības.

Žo-Vilfrīds Tsonga – Žils Simons (1.18 – 4.80)

Šīs spēles sakarā daudz sakāmā nav. Vienkārši jāslēdz iekšā TV vai citas video ierīces, lai skatītos, ko šoreiz būs sarūpējis Žils Simons, tenisa pasaulē zināms kā "maratona vīrs". Par Simonu šī gada Melburnas turnīra sakarā runāts jau daudz. Ja kāds tomēr ir palaidis garām, tad galvenais pavisam īsi. Simons paraugturnīrā pirms "Australian Open" guva nopietnu kājas savainojumu, pāris dienas pavadīja ar kruķiem, bet nedēļu vēlāk ir nokļuvis "Grand Slam" 3. kārtā. Pie tam to izdarījis, uzvarot divās piecu setu spēlēs!

Par to, ka Simonam spēka pietiks vēl vienam mačam, šaubīties nevajadzētu. Simons nav tāds "robots" kā Davids Ferers, taču tālu neatapliek. Cita lieta – cik ilgi ar viņu domā auklēties Tsonga. Viņš bez šaubām ir gaidāmās cīņas favorīts, regulāri mācējis apspēlēt savu tautieti (5-3) un viņam būtu jāuzvar arī tagad. Būtu... Skatīsimies!

Franču duelis notiks plkst. 10:00 Hisense arēnā.

Karolīna Vozņacki – Garbinje Mugurusa (1.75 – 2.00)

Lielākā daļa Spānijas tenisistu komfortablāk jūtas uz māla seguma un nereti uz "hard" spēlē nelabprāt. 20 gadus vecā Mugurusa ir pretstats – viņa vairāk laika pavada uz ātrajiem segumiem, kur var likt lietā savus ieročus – servi un uzbrukuma tenisu, kam uz māla nav tik izteiktas priekšrocības. Šo sezonu Mugurusa sākusi lieliski, pēdējā nedēļā pirms "Australian Open" Hobārtā izcīnot savu pirmo WTA vienspēļu titulu. Pie tam viņa to paveica no kvalifikācijas un astoņos mačos nezaudēja ne seta. Mugurusa pašreiz sasniegusi 10 uzvaru sēriju, bet šogad 13 mačos zaudējusi tikai vienreiz (Venusai Viljamsai Oklendā).

Vozņacki regulāri ir problēmas ar izteikti fizisku tenisu spēlējošām pretiniecēm. Un, kas interesanti – Mugurusa viņai nav sveša. Spāniete Karolīnu pagājušā gada martā Maiami (arī "hard" segums) sakāva ar 6:2, 6:4. Tā abām tenisistēm ir vienīgā tikšanās, no kuras dānietei bez šaubām nav labu atmiņu. Vozņacki šogad spēlē Marijas Šarapovas bijušā trenera Tomasa Hegšteda vadībā, bet pagaidām acīmredzamu uzlabojumu un izmaiņu viņas tenisā nav – Karolīna arvien labāk jūtas spēlē no aizsardzības, bet uzbrukums, atskaitot periodiskus "bekhenda" uzplaiksnījumus, arvien buksē. Garbinjei ir ieroči un arī atmiņā zināms, kā uzvarēt Vozņacki. Dānietei faktiski vienīgā priekšrocība, toties nozīmīga, ir pretinieces uzkrātais nogurums pēdējo divu nedēļu laikā.

Vozņacki un Mugurusas mačs būs trešais Leivera arēnā un varētu sākties ap plkst. 7:00. Pirms tam jāizspēlē Šarapovas un Alizē Kornē, kā arī Rodžera Federera un Teimuraza Gabašvili spēles.

Dienas spēļu atlases principi

Dienas trīs mači tiek izvēlēti no tiem, kurus varēs redzēt TV. Spēlēm nav obligāti jābūt potenciāli ļoti skatāmām vai aizraujošām, šajā kategorijā var būt arī spēles, kurās var notikt sensācijas. Pie katras spēles norādīti Unibet.com piedāvātie koeficienti.

Sestās dienas spēļu plāns pieejams šeit.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejāmā opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi TV kanāli. Eurosport tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Stabilas interneta tiešraides (arī par maksu) piedāvā Unibet.com. Bezmaksas video var meklēt, piemēram, šeit. Tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-17 22:03, pirms 10 gadiem
es par Simonu, cīnītājs stopadova

  -1 [+] [-]

, 2014-01-17 23:13, pirms 10 gadiem
Noteikti visinteresantākais mačs būs Dimitrovs pret Raoniču 2 spēles topošās zvaigznes, nevis, piemēram,Vozņacki Mcllroja pret Garbinje Mugurusa.
C'mon Dimitrov!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-17 23:36, pirms 10 gadiem
Raonicha speeles nemeedz buut interesantas.. Ja nu vieniigi Grisha pacenshaas..