Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā izdevās. Vai Šapovalovs arī Melburnā uzvarēs Tsongu?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ņujorkā izdevās. Vai Šapovalovs arī Melburnā uzvarēs Tsongu?
Deniss Šapovalovs
Foto: imago/Scanpix

Trešdien kļūs zināmi pirmie "Australian Open" turnīra 3. kārtas dalībnieki, kuru pulkā centīsies iekļūt arī eksčempions Rafaels Nadals un bijušais finālists Žo-Vilfrīds Tsonga, kuram revanša mēģinājums pret Denisu Šapovalovu.

Pasaules vīriešu tenisa pirmais numurs Rafaels Nadals pirmajā mačā, kas atstāja labas treniņspēles iespaidu, atdeva tikai trīs geimus Dominikānas vectētiņam Viktoram Estreljam Burgosam, bet otrajā cīņā spāni gaida daudz spēcīgāks pretinieks, kurš Rafam apgrūtināja ceļu uz uzvaru pagājušā gada "US Open" turnīrā.

Nadalam ir perfekta 4-0 bilance pret Leonardo Maijeru, taču pēdējā mačā, jau minētajā "US Open", argentīnietis beidzot ieguva savu pirmo setu pret Nadalu, zaudējot ar 7:6(3), 3:6, 1:6, 4:6. Maijers visā mačā atspēlēja 19 o 25 breikbumbām un pirmoreiz tika salauzts tikai ar 14. mēģinājumu, ar ko gan Nadalam 2. seta vidū pietika, lai veiktu izšķirošo atrāvienu.

Kā viena no gaidītākajām trešās dienas spēlēm ir bijušā finālista Žo-Vilfrīda Tsongas un jaunā Kanādas spīdekļa Denisa Šapovalova tikšanās. Šapovalam jau ir pieredze Tsongu apspēlēt "Grand Slam" turnīrā, to augustā izdarot "US Open" 2. kārtas mačā ar rezultātu 6:4, 6:4, 7:6(3).

Sieviešu turnīrā ar pirmo nopietnu testu varētu saskarties viena no favorītēm Eļina Svitoļina, kurai dažādu spēles stilu sadursmes mačā pretī stāsies Kateržina Sinjakova. Ukrainietes aizsardzība čehietes uzbrukumu spēja pieveikt abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē pērn "US Open", tiesa, viegli tas nebija, Svitoļinai uzvarot ar 6:0, 6:7(5), 6:3.