Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 5. diena: Ivanoviča, Janovičs un Monfīsa/Brauna duets

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 5. diena: Ivanoviča, Janovičs un Monfīsa/Brauna duets
Ježijs Janovičs cīnās ar karstumu
Foto: AFP/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas "Australian Open" pirmās nedēļas beigas, piektdien sāksies vienspēļu turnīru 3. kārtas izpēle. Sportacentrs.com tenisa nodaļa manā un Jāņa Cīruļa vārdā ik dienu piedāvā trīs spēles, kuras būtu ieteicams skatīties. Šoreiz neliela atkāpe no normas, jo ierasto trīs maču vietā ir četri – arī vīriešu dubultspēle ar Gaela Monfīsa un Dastina Brauna piedalīšanos.

Ježijs Janovičs – Florians Maijers (2.33 – 1.57)

Janovičs abas savas spēles šonedēļ uzvarējis piecos setos, Maijeram 2. kārtā bija uzvara piecos setos. Tas, ka šodienas mačā viss varētu nebeigties ātrāk par trim setiem, ir diezgan reāli iespējams. Janovičam ir iespaidīga serve, bet uzņemšanā viņš nav tik ļoti bīstams. Normālos apstākļos abiem tenisistiem vajadzētu savu servi turēt diezgan pārliecinoši, kas novestu pie taibreikiem, bet tajos var gadīties dažādi scenāriji, it īpaši lielajā karstumā, kas Melburnā vēl būšot pēdējo dienu.

Abi šīs spēles dalībnieki augstākā līmeņa turnīros tikušies vienreiz. Tas notika 2012. gadā Vimbldonā, kur Maijers poli uzveica... piecos setos ar rezultātu 7:6(5), 3:6, 2:6, 6:3, 7:5. Abu kontā vēl ir arī viena spēle "Challenger" turnīrā trīs nedēļas pirms minētās Vimbldonas, uz māla ar 7:5, 7:5 uzvarot vācietim. Tātad abi iepriekšējie mači bijuši ļoti sīvi. Jācer, ka tā notiks arī šoreiz. Runājot par potenciālo uzvarētāju, mazliet labākas izredzes ir Maijeram, jo viņš labāk spēlē uzņemšanā. Ja lieta patiešām nonāks līdz 5. setam, tajā taibreika nebūs. Identiskā situācijā pirms pusotra gada uz Vimbldonas zāliena vācietis spēja gūt uzvaru.

Janovičs pēc uzvaras iepriekšējā kārtā saplēsa savu kreklu un iemeta to poļu fanu pūlī. Ja Ježijam izdosies uzvarēt arī šoreiz, nav jāšaubās par to, ka viņa uzvaras svinēšana būs atmiņā paliekoša. Janoviča un Maijera mačs atklās dienas programmu 3. kortā, spēlei sākoties plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

Rišārs Gaskē – Tomijs Robredo (1.53 – 2.45)

No vīriešu turnīra šoreiz īpaši nav ko izvēlēties, tāpēc piedāvājam vēl arī Gaskē un Robredo maču. Francūzis pagaidām turnīrā darbojies pārsteidzoši stabili un sev neraksturīgi nav zaudējis kādu setu. Vai tas notiks šodien? Ļoti iespējams, ja vien Tomijs nebūs piekusis pēc deviņiem setiem pirmajos divos mačos. Tomēr diez vai vajadzētu šaubīties par viņa izturību. Ja Tomijs pērn Parīzē varēja nospēlēt trīs piecu setu mačus pēc kārtas, tad arī šoreiz ar izturību problēmām nevajadzētu būt. Savstarpējos mačos ir 2-2, vienīgajā "Grand Slam" tikšanās reizē pārāks četros setos bija spānis – 6:4, 6:2, 3:6, 6:4. Tas notika pirms septiņiem gadiem... Melburnā. Abi nav tikušies kopš 2010. gada, kad Mecā divos taibreikos pārāks bija Gaskē.

Gaskē un Robredo spēle atklās vakara sesiju Hisense arēnā un sāksies plkst. 10:00.

Ana Ivanoviča – Samanta Stousura (1.60 – 2.25)

Austrālijas pirmā rakete Stousura savā mājas "Grand Slam" spēlē jau 12. reizi, bet līdz 4. kārtai spējusi tikt tikai divas reizes – 2006. un 2010. gadā. Lai tas notiktu trešo reizi, viņai būs jāuzveic labā formā esošo Anu Ivanoviču. Serbiete sezonu sāka ar uzvaru Oklendā un šobrīd sasniegusi septiņu uzvaru sēriju, kas ir viņas garākā bezzaudējumu sērija kopš 2010. gada oktobra. Stousurai ir neliels pārsvars savstarpējos mačos: 4-3. Sema arī bijusi pārāka pirms astoņiem gadiem, kad abu pirmā spēle notika tieši Melburnā. Stousura serbieti toreiz uzveica divos setos: 6:3, 7:5. Favorītes lomā ir 2008. gada fināliste Ivanoviča, kurai gan kortā būs jācīnās ne vien ar Stousuru, bet arī viņas faniem. Gaidāma spraiga spēle, kurā pat varētu būtu trīs seti.

Ivanovičas un Stosuras spēle notiks plkst. 10:00 Roda Leivera vārdā nosauktajā arēnā.

Monfīss un Brauns dubultspēlēs

Izņēmuma kārtā piedāvājam arī dubultspēļu turnīru, kurā šonakt kortā dosies Gaela Monfīsa un Dastina Brauna duets. Vācijas jamaikietis vienspēlēs zaudēja jau kvalifikācijas 1. kārtā un šo spēli gaidījis nedēļu! Monfīsam blakus būs spēlētājs, kurš no francūža neatpaliek fanu izklaidēšnas ziņā. Viņu mačs pret spāņiem Pablo Karenjo Bustu un Giljermo Garsiju Lopesu būs pēdējais (ceturtais) 2. kortā. Tur pirms tam jāaizvada trīs dubultspēļu turnīru mači.

Dienas spēļu atlases principi

Dienas trīs mači tiek izvēlēti no tiem, kurus varēs redzēt TV. Spēlēm nav obligāti jābūt potenciāli ļoti skatāmām vai aizraujošām, šajā kategorijā var būt arī spēles, kurās var notikt sensācijas. Pie katras spēles norādīti Unibet.com piedāvātie koeficienti.

Piektās dienas spēļu plāns pieejams šeit.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejāmā opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi TV kanāli. Eurosport tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Stabilas interneta tiešraides (arī par maksu) piedāvā Unibet.com. Bezmaksas video var meklēt, piemēram, šeit. Tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8.