Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 2. diena: Tomiks pret Nadalu un izklaidētājs Monfīss

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 2. diena: Tomiks pret Nadalu un izklaidētājs Monfīss
Gaels Monfīss
Foto: AFP/Scanpix

Vairs nav daudz laika atlicis līdz brīdim, kad Melburnā sāksies otrā spēļu diena, tāpēc Sportacentrs.com tenisa nodaļa manā un Jāņa Cīruļa vārdā Sportacentrs.com lasītājiem nāk talkā ar idejām, kuras spēles skatīties.

Rafaels Nadals – Bernards Tomiks (1.05 – 9.00)

Sensāciju šajā mačā gaidīt varbūt nevajadzētu, taču viegla pastaiga ranga līderim diez vai būs. Nadals Melburnā atgriežas pēc gada pātraukuma un šogad vēl pirms savas pirmās spēles aizvadīšanas jau paspējis izteikt bažas par spēlēšanu uz pārāk ātra seguma. Nadala Dohā parādītais teniss nepārliecināja, tāpēc būs interesanti pavērot, cik labā kondīcijā spānis būs gada pirmajā "Grand Slam" mačā.

Bernards Tomiks tieši Austrālijā spēj nospēlēt savu labāko tenisu, tiesa, Melburnā ieradies pēc nelāga snieguma Sidnejas finālā, kur viņš pret Huanu Martinu Del Potro sakarīgi nospēlēja tikai sešus geimus. Vakara mačs pārpildītā Roda Leivera arēnā (sākums plkst. 10:00 pēc mūsu laika) varētu Tomiku atturēt no nespēlēšanas ar pilnu atdevi, kas jau kļuvusi par Tomika "firmas zīmi".

Tomiks pēdējos divos gados Melburnā savā pēdējā spēlē zaudēja Rodžeram Federeram, bet 2011. gadā tas notika pret šodienas pretinieku Nadalu. Toreiz tikai 19 gadus vecais Tomiks Rafam piekāpās cienīgi – 2:6, 5:7, 3:6. Tomikam ir ieroči (serve un uzbrukums), lai pakutinātu nervus ranga līderim, it īpaši savās mājās, kur viņam ir garantēts milzīgs atbalsts.

Gaels Monfīss – Raiens Herisons (1.14 – 5.50)

Ja kādam Nadala vai Tomika (vai abu) spēle nav saistoša, tajā pašā laikā Mārgaretas Kortas arēnā sāksies cita tipa tenisa mačs, kas solās būt gana aizraujošs. Gaela Monfīsa vārds komentārus nevienam tenisa pazinējam, domājams, neprasa. Francūzis par publikas izklaidēšanu ir gatavs parūpēties teju katrā mačā. Arī Herisons to dara, tiesa, citādākā veidā. Proti, amerikānim ir diezgan sarežģīts raksturs – talantīgajam, taču pagaidām bez izciliem rezultātiem esošajam Herisonam patīk dauzīt raketes un citos veidos izgāzt dusmas, kad spēle neiet no rokas. Abi līdz šim nav tikušies, tas ir viens no iemesliem, kāpēc šī spēle varētu būt neprognozējama.

Slouna Stīvensa – Jaroslava Švedova (1.20 – 4.40)

No dāmu turnīra šodien piedāvāšu spēli, kurai ir potenciāls būt kaut kam līdzīgam, kas vakar bija Jekaterinas Makarovas un Venusas Viljamsas spēlē. Stīvensa pirms 12 mēnešiem Melburnā sasniedza karjeras pirmo pusfinālu. ASV otrajai raketei tādējādi jāaizstāv ļoti daudz punktu, kas neizbēgami uzliek papildus slogu. Bez tam Stīvensa Melburnā ieradusies ar plaukstas locītavas savainojumu, kas rada neziņu viņas faniem. Švedova WTA pamatturnīru spēlēs nav uzvarējusi kopš "US Open" (3. kārta). Un tas ir zīmīgi, jo tieši "Grand Slam" turnīriem viņa spēj noskaņoties vislabāk. Šī būs potenciāla trīs setu spēle, kas noslēgs dienas programmu 2. kortā.

Dienas spēļu atlases principi

Dienas trīs mači tiek izvēlēti no tiem, kurus varēs redzēt TV. Spēlēm nav obligāti jābūt potenciāli ļoti skatāmām vai aizraujošām, šajā kategorijā var būt arī spēles, kurās var notikt sensācijas. Piebilstams, ka Ernesta Gulbja spēles pašsaprotamu iemeslu dēļ šajā materiālā neiekļauju. Pie katras spēles norādīti Unibet.com piedāvātie koeficienti.

Otrās dienas spēļu plāns pieejams šeit.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejāmā opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi TV kanāli. Eurosport tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Stabilas interneta tiešraides (arī par maksu) piedāvā Unibet.com. Bezmaksas video var meklēt, piemēram, šeit. Tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8.