Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: Bukmeikeru vērtējumā Gulbis pārliecinošs favorīts "Australian Open" 1. kārtā

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: Bukmeikeru vērtējumā Gulbis pārliecinošs favorīts "Australian Open" 1. kārtā
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien „Australian Open” tenisa turnīru uzsāks Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kuru pirmajā kārtā sagaida argentīnieša Huana Monako pārbaudījums. Gulbim Austrālijas „Grand Slam” ir viens no neveiksmīgākajiem turnīriem, kurā viņš uzvarējis tikai vienā spēlē, taču šoreiz viņš tajā ierodas labā formā un pēc salīdzinoši sīva zaudējuma Rafaelam Nadalam Doha turnīrā.

Ernests Gulbis līdz šim piedalījies piecos Austrālijas „Grand Slam” turnīros, kuros gan guvis tikai vienu uzvaru. Šoreiz optimismu gan vairo sekmīgie iepriekšējie starti un paša Gulbja publiski paustā apņemšanās, ka beidzot pienākusi tā reize, kad uz Austrāliju viņš devies ar pozitīvām izjūtām.

Šīs pozitīvās izjūtas gatavs nopietni iedragāt argentīnietis Huans Monako, kurš ATP rangā ieņem 42. vietu (Gulbis 24. pozīcijā). 29 gadus vecais dienvidamerikānis šogad vēl nav piedalījies nevienā oficiālā turnīrā, tiesa, savas karjeras laikā spējis izcīnīt astoņus vienspēļu turnīra titulus un 2012. gadā bija pat iekļuvis pasaules ranga desmitniekā.

Vienreiz Gulbis ar Monako Austrālijā jau spēkojies – 2010. gadā pirmajā kārtā Gulbis cieta sakāvi trijos setos. Vienīgo uzvaru pār Monako Gulbis savā rēķinā ierakstījis 2009. gadā Tokijas turnīrā, tiesa, toreiz Monako izvēlējās cīņu pabeigt priekšlaicīgi (Gulbis gan droši kontrolēja mača rezultātu). Savukārt pagājušajā gadā Monako Monako uzvarēja 6:0, 3:6, 6:3, kas gan neliedz bukmeikeriem viņa rītdienas uzvaru uzskatīt par sensāciju, proti, Monako uzvarai ir koeficents 4,70.

Tikmēr Gulbja panākums un iekļūšana otrajā kārtā ir novērtēta jau kā praktiski notikusi lieta – tās koeficents 1,18. Pat Gulbja uzvarai ar 3:0 piedāvāts koeficents 1,78, bet viņa panākums, vienu setu zaudējot, novērtēts ar 4,30. Jāpiemin, ka Dohā Gulbis abas savas uzvaras izcīnīja ar 2:1, turklāt pretinieki ATP rangā bija daudz zemākās vietās nekā Monako.

Mača paredzamais sākums – naktī uz pirmdienu ap četriem pēc Latvijas laika.

Pēdējos trīs „Australian Open” uzvaru svinējis serbs Novaks Džokovičs, un iespēja, ka viņš to izdarīs arī ceturto reizi, novērtēta ar koeficentu 1,80. Iepriekšējo gadu finālisti Rafaels Nadals un Endijs Marejs saņēmuši koeficentus attiecīgi 3,90 un 10,00, tiesa, Marejs kopš septembra piedalījies vien divos mačos. Savukārt ar trešo numuru izsētajam Davidam Fereram uzvaras koeficents ir vien 80,00.

Gulbis Austrālijas turnīrā izsēts ar 24. numuru, taču viņa koeficents uzvarai ir 18. augstākais, proti, 150,00. Viņa pirmās kārtas pretinieks Huans Monako var lepoties ar koeficentu 1500,00.

     [+] [-]

, 2014-01-12 15:04, pirms 10 gadiem
Nu tad jānovēl Gulbim nesalaist visu grīstē un pierādīt favorīta statusu!!