Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Problēma atkal bija galvā"

Džokovičs: "Problēma atkal bija galvā"
Novakam Džokovičam šī gada ''French Open'' turnīrs beidzies
Foto: AFP

Pēc vakardienas sensacionālā zaudējuma ''French Open'' 3.kārtā, kur viens no galvenajiem favorītiem Novaks Džokovičs trīs setos ar vienādu 4:6 rezultātu piekāpās vācietim Filipam Kolšraiberam, serbs atzina, ka fiziskā ziņā juties labi un zaudējumā vainojams viņš pats un taktikas izvēle.

Džokovičs šosezon uz māla seguma bijis pārliecinoši otrs labākais pasaulē aiz Rafaela Nadala. Pirms ''French Open'' tieši serbs tika uzskatīts par reālāko draudu spāņa gāšanai no troņa, Džokovičs pat bija optimistiski izteicies, ka ir gatavs beidzot pieveikt Nadalu uz māla seguma, kas viņam līdz šim vēl nav izdevies, taču pēc serba zaudējuma trešajā kārtā šī apņemšanās būs jāatliek uz citu reizi.

Vakardienas mačā Džokovičam viss sākās ļoti labi - viņš pirmajā setā bija izvirzījies vadībā ar 4:1, taču tad serba spēle pajuka, un viņš piedzīvoja negaidītu zaudējumu trīs setos, visos ar vienādu rezultātu - 4:6. Pēc mača Džokovičs atzina, ka viņam bija grūti ieiet ritmā: ''Centos nepievērst lielu uzmanību savam kļūdu skaitam, bet viņš (Kolšraibers) man nedeva iespējas. Spēlēju pārāk pasīvi, bet viņš - ļoti labi. Šodien man nebija nekādu risinājumu kā uzvarēt.''

Džokovičs, kurš nereti nav bijis spējīgs tikt galā ar karstiem laika apstākļiem (spilgtākais piemērs šī gada ''Australian Open'' ceturtdaļfināls, kurā viņš mačā pret Endiju Rodiku neizturēja lielo karstumu un izstājās), šoreiz laika apstākļus savā neveiksmē nevainoja: ''Nē, fiziskā ziņā biju gatavs, jutos labi. Bet neko darīt - tāds ir sports. Spiediens ir dzīves sastāvdaļa. Pēdējos trīs ''Grand Slam'' turnīros neesmu spēlējis tik labi kā vēlētos. Šogad Vimbldonā centīšos mainīt dažas lietas savā spēle. Nedrīkstu atļauties vēl vienu tik sliktu spēli kā šodien. Nospēlēju no aizsardzības, kas nav mans spēles stils. Problēma bija galvā, neko citu nevaru vainot šajā zaudējumā.''

Kolšraibers, kurš karjeras laikā nav ticis tālāk par 4.kārtu ''Grand Slam'' turnīros, Parīzē 4.kārtā tiksies ar spāni Tomiju Robredo.

Izmantotie resursi:
guardian.co.uk


, 2009-05-31 11:03, pirms 15 gadiem
Atkal Džokijam galvas problēmas!
, 2009-05-31 11:46, pirms 15 gadiem
Taada ir sii speele,uzvareeja stipraakais tiesi tad un tajaa laikaa,un vietaa
, 2009-05-31 12:01, pirms 15 gadiem
buus kritiens
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
5

Ostapenko grauj trešajā setā un iesoļo Romas 1/8 finālā

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešajā kārtā pieveica spānieti Sāru Sorrivesu - 6:4, 5:7, 6:1.
Novaks Džokovičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Džokovičam bezierunu zaudējums Romas trešajā kārtā

Itālijas galvaspilsētā Romā notiekošajā "ATP Masters 1000" māla turnīrā serbs Novaks Džokovičs šodien pārsteidzoši piekāpās čīlietim Alehandro Tabilo.
Daniele Vismane un Eleni Kristofi. Foto: @elena_christofi / Platja d'Aro 365
1

ITF dubultspēļu turnīra finālā Vismane pārspēj Marcinkēviču

Spānijas kūrorts Platja d'Aro šonedēļ uzņēma W35 māla turnīru ITF tūres ietvaros. Dubultspēļu turnīra finālā Latvijas-Grieķijas tenisa duets Daniela Vismane/Eleni Kristofi sestdien pārspēja Latvijas-Portugāles tenisa duetu Diānu Marcinkēviču un Matildi Horhi.