Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kvitova sesto reizi pieveic Radvaņsku

Kvitova sesto reizi pieveic Radvaņsku
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Ņūheivenas WTA "Premier" turnīra pusfinālā sacentīsies divas tenisistes, kuras šeit savākušas sešus no pēdējiem septiņiem tituliem – četrkārtējā uzvarētāja Karolīna Vozņacki un divkārtējā čempione Petra Kvitova.

Karolīna Vozņacki ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja prognozējami ļoti vieglā mačā pret Karolīnu Garsiju – 6:3, 6:0. Francijas tenisiste lielo sagrāvi piedzīvoja, pat neskatoties uz mača startā iegūtu breiku. Garsija pret aizsardzības tipa spēlētājām neprot spēlēt, jo pārāk ilga bumbošanās noved pie daudz kļūdām. Garsijai vakar divos setos bija 27 nepiespiestās kļūdas, turklāt arī uzbrukums bija vājš, sakrājot vien piecas tīri uzvarētas izspēles.

Tikmēr Petrai Kvitovai klājās daudz grūtām pret Agņešku Radvaņsku. Čehiete abos setos sākumā zaudēja servi, 1. setā tas vēlāk notika atkārtoti, turklāt ar lielām problēmām 3:5 deficīta izskatā. Kvitova kritiskā brīdī spēja saņemties un nospēlēt "tīrāk", bet Radvaņskai neizdevās trāpīt pietiekami daudz pirmo servju, kā rezultātā viņa 1. setā no 5:3 zaudēja četrus geimus pēc kārtas.

Kā jau tas allaž ir Kvitovas mačos, statistika bija raiba. Pagājušā gada čempione, kura šajā turnīrā uzvarēja arī 2012. gadā, izcēlās ar negatīvu tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību: 36:41, toties teicami nospēlēja pie tīkla (13/17).

Kā ierasts, Radvaņskai nepietiekami jaudīgs uzbrukums liedza pieveikt Čehijas pirmo raketi. Aga to ir izdarījusi tikai divas reizes astoņos mačos. Abas bijušas sezonas finālturnīros – 2011. gadā un pērn. Piebilstams, ka pirmajā gadījumā Kvitova bija apslimusi. Pret savu nākamo pretinieci Vozņacki (čempione šeit no 2008. līdz 2011. gadam) Kvitovai ir 4-5 bilance, zaudējot pēdējos divus mačus.

"Connecticut Open". WTA "Premier" turnīrs Ņūheivenā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Petra Kvitova – (7) Agnieszka Radwanska7:5 6:4
(3) Caroline Wozniacki – Caroline Garcia6:3 6:0
(4) Lucie Safarova – Dominika Cibulkova6:7(4) 6:4 7:5
Lesia Tsurenko – (5) Karolina Pliskova6:2 6:2

Iga Švojonteka ar Romas trofeju. Foto: WTA
4

Švjonteka triumfē Romas "WTA 1000", izcīnot karjeras 21. titulu

Itālijas galvaspilsētā Romā noslēdzies "WTA 1000" māla turnīrs.Finālā poliete Iga Švjonteka šovakar pārspēja Arinu Sabaļenku - 6:2, 6:3.
Aleksandrs Zverevs. Foto: Internazionali BNL d'Italia

Zverevs atgūstas pēc 1:6 un tiek Romas "ATP 1000" finālā

Itālijas galvaspilsētā Romā risinās "ATP Masters 1000" māla turnīrs. Piektdien par pirmo pusfināla dalībnieku kļuva vācietis Aleksandrs Zverevs.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka un Sabaļenka sasniedz Romas "WTA 1000" finālu

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Sestdienas finālā iekļuva poliete Iga Švojnteka un Arina Sabaļenka.