Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs izglābjas no zaudējuma pret Dolgopolovu

Džokovičs izglābjas no zaudējuma pret Dolgopolovu
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

ATP reitinga līderis Novaks Džokovičs sestdien Sinsinati "Masters 1000" turnīra pusfinālā bija divu punktu attālumā no zaudējuma, taču spēja to novērst, trīs setos pieveicot vienmēr (5-0) uzvarēto Aleksandru Dolgopolovu – 4:6, 7:6(5), 6:2. Ukrainas tenisistam 2. seta taibreikā bija 5:4 pārsvars ar pēc tam sekojošām divām servēm. Abas tika zaudētas, bet pēdējais sets kļuva par formalitāti.

Aleksandrs Dolgopolovs mača ievadā labi uzbruka ar "forehand" un izmantoja iespējas labos uzbrukumus doties pie tīklā, kur izspēle viegli pabeigta. Ukrainas tenisists tādā veidā jau trešajā geimā ieguva pirmo breiku.

Alekss pārsvaru ar kļūdām izlaida sestajā geimā. Tajā viņam bija 30:15 pārsvars. Turpinājumā "slaiss" tiklā, kam sekoja divas dubultkļūdas pēc kārtas! Novakam Džokovičam no atspēlēšanās, kas nebija paša nopelnīta, jēgas nebija.

Dolgopolovs breika pārsvaru atjaunoja uzreiz pēc serves zaudēšanas un breiku septītajā geimā nokārtoja ar "dropšotu". Viņš šo sitienu sestdien veiksmīgi izmantoja vairākas reizes, šajā gadījumā Novaks paslīdēja, taču tik un tā nebūtu ticis klāt bumbiņai. Ranga līderim ar 4:6 zaudētajā 1. setā tika piecas tīri uzvarētas izspēles, toties nepiespiesto kļūdu krietni vairāk – 12.

Džokovičam 2. seta pirmajā geimā izdevās atspēlēt divas breikbumbas – pirmo ar labu servi, bet otrajā gadījumā palīdzēja pretinieks, labā situācijā pārcenšoties ar "forehand" sitienu. Džokovičam pēc piektā geimā (3:2) bija medicīnas pārtraukums. Serbijas tenisists sūdzējās pār vēdersāpēm, saņemot pretsāpju līdzekļus.

Kad tie iedarbojās, Džokovičs 2. seta pusē bumbiņu sita ievērojami spēcīgāk nekā to darīja līdz šim. Džokovičs vispirms izlaida uzvaru 2. setā, bet pēc tam izglābās. Dolgopolovs astotajā geimā ar kļūdām servi zaudēja "sausā"! Servējot par uzvaru setā, Džokovičs izcēlās ar to pašu, proti, serves geimā neuzvarēja nevienu izspēli. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kas Dolgopolovam bija jāņem.

Dolgopolovs taibreika sākumā divreiz lieliski trāpīja ar "forehand" un pēc Džokoviča rupjas kļūdas ("forehand" sitiens tīklā no neliela attāluma) ieguva 3:0 pārsvaru. Nākamajās trīs izspēlēs uzvarēja Džokovičs, kurš minibreiku sestā punkta izspēlē atguva, pateicoties Dolgopolova "forehand" autam.

Nākamais minibreiks sekoja devītā punkta izspēlē. Dolgopolovs Noli ar "backhand" sitieniem izdzenāja pa stūriem un punktu pielika ar "forehand" raidījumu laukuma tukšajā pusē. Dolgopolovs tā ieguva 5:4 pārsvaru, nākamie divi punkti bija ar ukraiņa servi. Un Dolgopolovs abus zaudēja, to izdarot ar "backhand" kļūdām.

Otrā izspēle bija Džokoviča klasika – ranga līderis ļoti garā izspēlē tikai atsitās, gaidot pretinieka kļūdu, kas arī notika. Ieguvis 6:5 pārsvaru un setbumbu ar paša servi, Džokovičs graujoši uzsita ar "forehand" (arī šo gājienu svarīgu punktu izspēlēs mēs esam redzējuši itin bieži), nodrošinot 3. setu. Interesanti, ka atsišanās speciālistam Džokovičam arī 2. setā tikai piecas tīri uzvarētas izspēles, taču šoreiz ar tik vāju uzbrukumu izdevās uzvarēt setā.

Dolgopolovs pēc izlaistās uzvaras savākties tā arī nespēja. Viņš 3. seta pirmajā geimā pēc vairākām kļūdām atspēlēja breikbumbu, bet divus geimus vēlāk kapitulēja samērā bezcerīgi – serve zaudēta "uz 15", šajā geimā tīkls bija pārāk augstu, laukums pārāk šaurs. Tagad ārstu palīdzība bija nepieciešama ukrainim, kuram problēmas ar labo pēdu. Mačam atsākoties, Džokovičs atspēlēja divas breikbumbas, panākot 3:1 vadību. Dolgopolovs ar haotisku tenisu tūlīt atdeva vēl vienu breiku, un tas arī bija viss.

Esot divu punktu attālumā no zaudējuma, Džokovičs spēja uzvarēt ar rezultātu 4:6, 7:6(5), 6:2. Mača satistika bija ļoti neglīta. Tīri uzvarētās izspēles: Džokovičam 14(!), Dolgopolovam 36. Nepiespiestās kļūdas: Džokovičam 40, Dolgopolovam 55. Rezumējot – pasaules labākais tenisists trīs setos sakrāja tikai 14 tīri uzvarētas izspēles, turklāt astoņas no tām bija ar servi jeb bez eisiem tikai sešas...

Dolgopolovs Džokovičam zaudējis visus piecus mačus, turklāt trijos no pieciem mačiem tas notika pēc ukraiņa uzvaras 1. setā. Martā Maiami "Masters 1000" turnīrā notikušajā mačā Dolgopolovs zaudēja ar seta un breika pārsvaru. Tātad Dolgopolovam šogad varēja būt divas uzvaras pār ranga pirmo numuru.

Džokovičs Sinsinati finālā spēlēs piekto reizi. Viņš zaudējis visus iepriekšējos četrus finālus, turklāt titulu mačos šeit vēl nav uzvarējis nevienā setā. Divi zaudējumi gan Rodžeram Federeram, gan Endijam Marejam. Ar vienu no viņiem Džokovičs finālā tiksies arī šoreiz. Džokovičam pietrūkst tieši Sinsinati titula, lai kļūtu par pirmo tenisistu, kurš uzvarējis visos deviņos pašreiz rīkotajos "Masters 1000" turnīros.


, 2015-08-22 22:47, pirms 9 gadiem
Kārtējo reizi izglābjas - meistars ar lielo M! Ja kkur palaižas vai nepaveicas, īstajā brīdī nospēlē perfekti.
, 2015-08-22 22:48, pirms 9 gadiem
Izskatās ka JOKO patīk rotaļāties
, 2015-08-22 22:49, pirms 9 gadiem
Dolgo taibreiku varēja paņemt, bet Džoko izturēja. 3šais. sets tāpat kā ar Gulbi, kaut gan jāatzīst ,ka Džoko izskatījās saguris.
, 2015-08-22 22:51, pirms 9 gadiem
Ļoti, ļoti žēl..
Bet Noles spēles kvalitāte joprojām zema, bet pietiek arī ar šo..
, 2015-08-22 23:38, pirms 9 gadiem
gulbja scenarijs...
, 2015-08-22 23:39, pirms 9 gadiem
dzoko finalam buus gatavs
, 2015-08-23 10:51, pirms 9 gadiem
Džokovičs ar savu diētu sev kaut kādā veidā čakarē veselību,reāli var redzēt ka zēnam ir jauzēd trekns speķītis vai aukstu kūpināti lašu vēderiņi vai cepti nēģīši marinādē,puisis ir fiziski izlādēts.
, 2015-08-23 12:59, pirms 9 gadiem
fidelskastro rakstīja: Džokovičs ar savu diētu sev kaut kādā veidā čakarē veselību,reāli var redzēt ka zēnam ir jauzēd trekns speķītis vai aukstu kūpināti lašu vēderiņi vai cepti nēģīši marinādē,puisis ir fiziski izlādēts.
Es arī tā vakar nospriedu otrā seta vidū, tāds nomērējis un novārdzis, bet tas tikai tāds māņu gājiens Klikt, un Nole aiziet. Kā tur pretinieki lai traki nepaliek? Laikam jau pareiza tomēr tā diēta.
Pret Fedju gan droši vien tādas spēlītes neies cauri.
, 2015-08-23 16:10, pirms 9 gadiem
Aste rakstīja:Es arī tā vakar nospriedu otrā seta vidū, tāds nomērējis un novārdzis, bet tas tikai tāds māņu gājiens Klikt, un Nole aiziet. Kā tur pretinieki lai traki nepaliek? Laikam jau pareiza tomēr tā diēta.
Pret Fedju gan droši vien tādas spēlītes neies cauri.
Nedomāju ka Nole taisa teātri,vienkārši viņš ir liels meisters tenisā un spēj atrast iespējas izlīst caur adatas aci,bet tas ir fakts,ka nepietiek reāli spēka pietiekoši agresīvi nospēlēt,domāju Rodžers Noli šodien uzvarēs divos setos un abi šobrīd ir gudrākie tenisa spelētāji,spītīgākais ir skots bet talantīgākais ir latvietis.
Karloss Alkarass. Foto: BNP Paribas Open

Alkarass ar graujošu uzvaru sāk titula aizstāvēšanu Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē notiekošā "ATP Masters 1000" otrajā kārtā iepriekšējo divu gadu čempions Karloss Alkarass šodien sagrāva kazahu Aleksandru Ševčenko - 6:2, 6:1.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.