Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Viljamsa "WTA Finals" vienā grupā ar Ivanoviču un abām debitantēm

Viljamsa "WTA Finals" vienā grupā ar Ivanoviču un abām debitantēm
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Singapūrā notika sieviešu tenisa sezonas finālturnīra, kas no šā gada tiek saukts par "WTA Finals", izloze. Tajā noskaidrojās, ka pašreizējā čempione Serēna Viljamsa spēlēs vienā grupā ar Anu Ivanoviču, Simonu Halepu un Juženiju Bušāru.

Izlozes pasākums notika lielveikalā, tādā veidā pulcējot lielu klātienes auditoriju. Kā ierasts, būs divas grupas – Sarkanā un Baltā. Iepriekš jau bija noteikts, ka ar pirmajiem diviem numuriem izliktās tenisistes – Serēna Viljamsa un Marija Šarapova – būs atsevišķās grupās.

Sarkanā grupā skaidri redzams līdzvērtīgāks sastāvs – bez Viljamsas tur būs arī Ana Ivanoviča un abas turnīra debitantes Simona Halepa un Južnija Bušāra. Tikmēr otrajā grupā ir izteiktas divas līderes Šarapovas un Petras Kvitovas personās.

Sacensību formāts ierastais – pēc viena apļa grupu turnīra katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā, kam sekos lielais fināls. Šacensības Singapūrā notiks uz "hard" seguma telpās, pirmās spēles tiks aizvadītas pirmdien, bet fināls notiks 26. oktobrī.

"WTA Finals", kas līdz šai sezonai bija zināms ar nosaukumu "WTA Championships", pēdējos trīs gadus notika Stambulā. Pagājušā gada finālā Viljamsa ar 2:6, 6:3, 6:0 pieveica Na Lī. Serēna uzvarēja arī 2012. gadā, toreiz finālā pārspējot Šarapovu (6:4, 6:3). Viljamsa finālturnīros nav zaudējusi jau 15 mačus, jo kopš 2009. gada, kad uzvarēja Dohā, divus turnīrus izlaida.

"WTA Finals 2014". Sieviešu vienspēles

Sarkanā grupa

TenisisteValsts
(1) Serēna ViljamsaASV
(4) Simona HalepaRumānija
(5) Juženija BušāraKanāda
(7) Ana IvanovičaSerbija

Baltā grupa

TenisisteValsts
(2) Marija ŠarapovaKrievija
(3) Petra KvitovaČehija
(6) Agņeška RadvaņskaPolija
(8) Karolīna VozņackiDānija

, 2014-10-18 14:41, pirms 10 gadiem
Baltā grupa - nāves grupa!
, 2014-10-18 14:41, pirms 10 gadiem
Viegla grupa.
, 2014-10-18 16:20, pirms 10 gadiem
Rūķītis un septiņas sniegbaltītes
Rafaels Nadals. Foto: Reuters/Scanpix

Nadals Madridē revanšējas De Minoram, Cicipass negaidīti zaudē 113. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās ATP1000 līmeņa turnīrs. Šodien uzvaru svinēja mājinieku favorīts Rafaels Nadals, kā arī Janniks Sinners un Daniils Medvedevs, savukārt negaidīts zaudējums Grieķijas pirmajai raketei Stefanosam Cicipasam.
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas un iekļūst Madrides 1/4 finālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien 1/8 finālā pārspēja Lielbritānijas-Čehijas duetu Ketiju Boulteri un Marketu Vondroušovu - 6:3, 7:6(6).
Onsa Žabēra. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Žabēra apspēlē Fernandesu un kļūst par Ostapenko pretinieci

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur tunisiete Onsa Žabēra sestdien pieveica (7:5, 2:6, 6:4) kanādieti Leilu Fernandesu un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci 1/8 finālā.