Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Vozņacki nepabeidz maču Romā, izstājas arī Azarenka

Vozņacki nepabeidz maču Romā, izstājas arī Azarenka
Agņeška Radvanska
Foto: Reuters/Scanpix

Noslēgušās arī Romas WTA Premier turnīra 2.kārtas cīņas. Atšķirībā no vīriešu turnīra pārsteigumu ir vairāk. Tā, piemēram, zaudējumu cietusi ar 3.numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, bet vēl tik nesenā WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki bija spiesta izstāties veselības problēmu dēļ. Izstājusies arī ranga līdere Viktorija Azarenka, tiesa, viņa spēja uzvarēt.

Romas WTA turnīrā vakar bija ļoti saspringta diena – vajadzēja izspēlēt atlikušās 14 otrās kārtas spēles. Jau vienā no pirmajiem mačiem tika fiksēts arī viens no dienas pārsteigumiem – jau savā pirmajā mačā zaudējumu cieta WTA ranga trešā rakete, poliete Agņeška Radvanska. Trijos setos viņu apspēlēja čehiete Petra Cetkovska – 6:4, 4:6, 6:1. Interesanti, ka šis Radvanskai bija jau trešais zaudējums tikpat spēlēs pret šo Čehijas tenisisti (pērn zaudēts gan uz zāliena, gan hard). Tāpat jāpiemin, ka Cetkovska šogad ir tikai otrā sportiste, kurai Radvanska zaudējusi. Pirms tam zaudējumu rūgtums bija izjusts tikai pret Viktoriju Azarenku (bet sešas reizes!).

Nedaudz vēlāk no turnīra izstājās vēl viena poļu izcelsmes tenisiste – Dāniju pārstāvošā Karolīna Vozņacki. Viņa tikās ar spānieti Anabelu Medinu Garigesu. Jau pašā cīņas sākumā spāniete ieguva solīdu handikapu (3:0), ko pārvērta uzvarētā pirmajā setā ar 6:4. Otrajā setā Garigesas kontā pirmie četri geimi, pēc kuriem Vozņacki nolēma spēli neturpināt. „Nejūtos labi – sāp kakls un ir neliels drudzis. Tas viss sākās vakar. Ar dažādām alerģijām šeit cīnos katru gadu”, sacīja Vozņacki. Tagad dānietei jācer, ka pusfinālu Romā nesasniegs ķīniete Na Lī – citādi viņa var izkrist no TOP 8 pirms „French Open” izlozes.

Fiasko šodien arī Francijas labākajai tenisistei Marionai Bartoli (tikai četri uzvarēti geimi pret vācieti Gergesu), bet trijos setos uzvarēt prata Madrides turnīra čempione Serēna Viljamsa. amerikānietei Romā gan iznācis saspringts grafiks. Tā kā viņai devītās raketes statuss, tad bija jāspēlē arī pirmās kārtas mačs. Tas notika vēlā otrdienas vakarā, kad ar 6:2, 6:3 tika uzveikta Gaļina Voskobojeva. Bet jau pēc 18 stundām kortā jādodas vēlreiz, lai spēlētu pret krievieti Nadju Petrovu. Pirmajā setā labāka bija krieviete un arī otrā sākumā viņai vairākas breikbumbas. Tomēr tās palika neizmantotas, un Serēna pārņēma iniciatīvu. Amerikāniete šogad uzvarējusi visus 15 mačus uz māla. Uzvara šodien arī Serēnas vecākajai māsai Venusai, kura apspēlēja citu krievieti Jekaterinu Makarovu.

Vakara sesijā turnīrā iesaistījās WTA ranga līdere Viktorija Azarenka un darīja to ļoti sekmīgi. Ar 6:1, 6:2 tika sakauta Šahara Pēra no Izraēlas. Pēc gūtās uzvaras Azarenka paziņoja, ka turnīru neturpinās labā pleca savainojuma dēļ, kas gūts jau pagājušajā nedēļā Madridē, kur viņa finālā zaudēja S. Viljamsai. Tādējādi bez spēlēšanas ceturtdaļfinālu sasniegusi Dominika Cibulkova, kurai šodien bija jātiekas ar Azarenku. Šodien turnīrā visi 3.kārtas mači.

”Internazionali BNL d'Italia”, WTA ”Premier” turnīrs. Roma (Itālija)

2.kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka - Shahar Peer6:1 6:2
(2) Maria Sharapova - Christina Mchale7:5 7:5
Petra Cetkovska - (3) Agnieszka Radwanska6:4 4:6 6:1
(4) Petra Kvitova - Anastasia Pavlyuchenkova7:5 6:4
(5) Samantha Stosur - Sara Errani6:3 7:5
Anabel Medina Garrigues - (6) Caroline Wozniacki6:4 4:0 (Wozniacki izstājās)
Julia Goerges - (7) Marion Bartoli6:3 6:1
(8) Na Li - Iveta Benesova6:1 7:5
(9) Serena Williams - Nadia Petrova4:6 6:2 6:3
(12) Angelique Kerber - Vania King6:3 6:2
(13) Ana Ivanovic - Sílvia Soler-Espinosa6:2 6:1
(14) Dominika Cibulkova - Karin Knapp6:3 4:6 6:1
Flavia Pennetta - Sloane Stephens6:2 6:3
Venus Williams - Ekaterina Makarova7:6(7) 6:1
Chanelle Scheepers - Marina Erakovic5:7 6:1 6:2
Sorana Cirstea - Sofia Arvidsson6:3 6:1

3.kārtas spēles

SpēleRezultāts
(14) Dominika Cibulkova - (1) Victoria Azarenkaw.o.
(2) Maria Sharapova - (13) Ana Ivanovic
(4) Petra Kvitova - Sorana Cirstea
(5) Samantha Stosur - Venus Williams
(8) Na Li - Chanelle Scheepers
(9) Serena Williams - Anabel Medina Garrigues
(12) Angelique Kerber - Julia Goerges
Flavia Pennetta - Petra Cetkovska

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-17 01:28, pirms 12 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: eh Caro Caro,, laikam tavs vilciens arī ir aizgājis tāpat kā Gulbim
nedomāju ka vilciens aizgājis, viņa vēl jauna, viss vēl priekšā! Šo sezonu gan laikam var norakstīt, cerams ka sezonu spēs noslēgt Top 10!
, 2012-05-17 10:03, pirms 12 gadiem
Kas ir Vozņacki? Kāpēc virsrakstā kaut kādu vinu no daudzajām bijušajām pirmajām min pirmo, bet esošo ranga līderi pēc tam?
, 2012-05-17 11:48, pirms 12 gadiem
ptica rakstīja: Kas ir Vozņacki? Kāpēc virsrakstā kaut kādu vinu no daudzajām bijušajām pirmajām min pirmo, bet esošo ranga līderi pēc tam?
Tāpēc, ka žurnālists visu pieraksta maču gaitā. Vika spēlēja vakarā. Nedzejos taču visu pa jaunu.

P.S. Serēnai nebūs iemesla nepaņemt arī šo turnīru un Frenč Open, kamēr jaunules ir izdampējušās.
, 2012-05-17 12:02, pirms 12 gadiem
nicks rakstīja: Tāpēc, ka žurnālists visu pieraksta maču gaitā. Vika spēlēja vakarā. Nedzejos taču visu pa jaunu.

P.S. Serēnai nebūs iemesla nepaņemt arī šo turnīru un Frenč Open, kamēr jaunules ir izdampējušās.
Starp citu, Radvanska minēta pirmā 'Piekrītu par to, ka Serēnai ir ļoti lielas iespējas paņemt arī šo turnīru. Ja nu vienīgi Li Na atguvusi formu, jo viņai taču jāaizstāv French Open tituls!
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Ostapenko/Kičenoka zaudē Romas 1/4 fināla izšķirošajā taibreikā

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien 1/4 finālā piekāpās itālietēm Sārai Erani/Džasmīnai Paolīni - 3:6, 7:5, 5-10.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Švjonteka ceturto gadu pēc kārtas tiek Romas 1/4 finālā

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur šonakt noslēdzās astotdaļfināli. 1/4 finālā iekļuva arī poliete Iga Švjonteka un Arina Sabaļenka, kura būs Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko nākamā pretiniece.
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA
3

Ostapenko/Kičenoka grauj arī Romas otrajā mačā un sasniedz 1/4 finālu

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šovakar 1/8 finālā pārspēja Kanādas-Nīderlandes duetu Leilu Fernadesu un Arantksu Risu - 6:1, 6:2.