Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Federers apstiprina, ka plāno piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs

Federers apstiprina, ka plāno piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs
Rodžers Federers. Foto: imago/Scanpix

Šveices tenisists Rodžers Federers tenisā ir paveicis gandrīz visu, kas vien iespējams, taču liels izņēmums ir olimpisko spēļu zelta medaļa vienspēlēs, ko viņš vēl nav ieguvis. Federers šodien paziņoja, ka plāno sastādīt savu 2020. gada kalendāru tā, lai varētu piedalīties Tokijas spēlēs.

„Kopā ar savu komandu vairākas nedēļas pārspriedām to, ko man vajadzētu darīt nākamajā vasarā pēc Vimbldonas tenisa turnīra,” medijiem pēc paraugspēles Tokijā pavēstīja Rodžers Federers. „Beigu beigās es sajutu, ka visvairāk tomēr vēlos piedalīties olimpiskajās spēlēs.”

„Es divreiz jau esmu nesis Šveices karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, man izdevās iegūt zeltu un sudrabu,” teica Federers. „Vēlos to darīt vēlreiz, esmu ļoti priecīgi noskaņots par šo plānu.”

Federers olimpisko zelta medaļu ieguva dubultspēlēs 2008. gadā, bet vienspēlēs viņam tas vēl nav izdevies. Viņa augstākais sasniegums ir sudraba medaļa Londonas spēlēs, toreiz finālā zaudējot mājiniekam Endijam Marejam. Savukārt Rio spēlēs Federers nepiedalījās.

Tokijas olimpisko spēļu laikā Federeram apritēs 39 gadi, taču veterāna statuss nav liedzis Federeram gūt lielus panākumus – šosezon viņš spēlēja „French Open” pusfinālā un Vimbldonas finālā.

Tīri tehniski gan Federers nav izpildījis kritērijus, lai varētu startēt olimpiskajās spēlēs, jo ir ieviesta prasība, ka nepieciešama dalība Deivisa kausa izcīņā, lai varētu pretendēt uz olimpisko ceļazīmi. Iepriekš gan Starptautiskās tenisa federācijas vadītājs Deivids Hagertijs publiski atzina, ka būs iespējami izņēmumi un ka izņēmumu varētu piemērot arī Federeram.

Izmantotie resursi:
https://metro.co.uk/2019/10/14/roge...


Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Koko Gofa. Foto: WTA
1

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.