Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Li triumfē Sidnejā, liedzot Klijstersai pakāpties uz 2.vietu

Li triumfē Sidnejā, liedzot Klijstersai pakāpties uz 2.vietu
Na Li
Foto: Reuters/Scanpix

Ar itin negaidītu ķīnietes Na Li uzvaru šodien noslēdzies Sidnejas WTA tenisa turnīrs. Finālā viņa ar 7:6(3), 6:3 apspēlēja beļģieti Kimu Klijstersu, kaut pirmajā setā atradās iedzinējos ar 0:5. Li kļuvusi par pirmo savas valsts tenisisti, kurai izdevies uzvarēt „Premier” kategorijas sacensībās.

Sidnejas WTA turnīrs šogad bija pirmais „Premier” kategorijas – sportistes tajā sacentās par 618 000 ASV dolāru balvu fondu, bet uzvarētājai pienākas 470 reitinga punkti. Dalībnieču vidū bija teju visas ranga līderes, tomēr pie uzvarām nespēja tikt ne Karolīna Vozņacki, ne Vera Zvonarjova. Līdz ar to par turnīra galveno favorīti bija jāuzskata beļģieti Kimu Klijstersu. Pirmās trīs kārtas viņa aizvadīja ļoti pārliecinoši, bet pusfinālā tikai trijos setos salauza krievietes Aļisas Kļeibanovas pretestību. Beļģietes pretiniece finālā bija ķīniete Na Li, kura turnīra laikā bija paspējusi izsprukt sveikā pret Svetlanu Kuzņecovu (iedzinējas loma ar 3:6, 3:5). Tā kā savstarpējo cīņu bilance bija krietni par labu Klijstersai, tad viņa arī bija pārliecinoša fināla favorīte.

Mača sākums to tikai apliecināja, kad WTA ranga 3.rakete strauji panāca 5:0 vadību, taču tas bija tikai sākums. Li nepadevās un uzvarēja nākamos piecus geimus, bet vēlāk prata būt labāka taibreikā – 7:3. otrā seta vidū ķīniete ieguva izšķirošo breika handikapu un noveda maču līdz vēsturiskai uzvarai – 7:6(3), 6:3. Viņa kļuvusi pa pirmo ķīnieti, kurai izdevies uzvarēt tieši „Premier” kategorijas WTA turnīrā. Tikmēr Klijstersai palika neizmantota iespēja kļūt par WTA ranga vicelīderi – ja tiktu gūta uzvara, tad pirms „Australian Open” beļģiete apsteigtu Veru Zvonarjovu. Par uzvaru Li saņems minētos 470 reitinga punktus un 103 000 ASV dolāru prēmiju, bet Klijstersai tiks 320 punkti un 55 000 ASV dolāru.

Rīt čempioni noteiks Hobārtas „International” sacensībās. Uz titulu pretendē mājiniece Jarmila Grota un amerikāniete Betānija Mateka-Sendsa. Jāpiemin, ka šajā turnīrā lietus dēļ pamatīgi ir iekavējusies dubultspēļu turnīra izspēle, bet uz titulu vēl pretendē Līgas Dekmeijeres un Katerinas Bondarenko duets, kurām rīt pusfināla spēle un, cerams, arī fināls.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...


, 2011-01-14 16:13, pirms 13 gadiem
no 5-0, uz 7-6, kaut ko tādu no Kimas negaidīju :O Es domāt AO būs daudz pārsteigumu, nav izteiktas favorītes, turklāt daži 1 kārtas mači solās būt ļoti intriģējoši Kima pret Safinu, Vozņacki pret Dulko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Koko Gofa. Foto: WTA
1

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.