Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepa nogurdina Benčiču, Bertensa pirmoreiz uzvar Stīvensu

Halepa nogurdina Benčiču, Bertensa pirmoreiz uzvar Stīvensu
Simona Halepa ceturto reizi spēlēs Madrides finālā. Foto: Reuters/Scanpix

Prestižā Madrides "Premier Mandatory" turnīra trofeju sestdien plkst. 19:30 gaidāmajā finālā sadalīs divas no labākajām māla seguma spēlētājām – Simona Halepa un Kiki Bertensa. WTA ranga trešās pozīcijas īpašniece Halepa pirmajā pusfinālā ar 6:2, 6:7(2), 6:0 pieveica Belindu Benčiču (WTA 18.), bet septītās vietas īpašniece Bertensa ar 6:2, 7:5 apspēlēja rangā uzreiz aiz viņas esošo Slounu Stīvensu.

Belinda Benčiča pusfināla mačā ieradās ar šogad sakrātu iespaidīgu 5-0 bilanci pret Top 5 spēlētājām. Viena no uzvarām gūta pret Simonu Halepu, kuru viņa februārī ar 4:6, 6:4, 6:2 uzvarēja Dubaijā, vēlāk kļūstot par šī "Premier 5" turnīra čempioni.

Pirms trim mēnešiem Dubaijā gūtā uzvara pret Halepu izcīnīta uz "hard" seguma, bet šodien Madridē Benčičai uzvarēt neizdevās, jo abas sacentās uz māla, kas Simonai ir ērtākais segums, bet Benčičai – tieši pretēji. Šveices tenisiste ne reizi nav spēlējusi māla turnīru finālos, viņai šodien bija tikai otrais pusfināls. Septiņu māla titulu īpašniece Halepa 21. reizi spēlēja māla pusfinālā.

Halepa strauji izvirzījās vadībā ar setu un breiku (6:2, 1:0), taču Benčičai izdevās rumānieti piebremzēt un pēcāk dominēt 2. setā. Halepa atguvās no 1:3, vēlāk pie 5:6 savas serves geimā ar spēcīgu diagonālo "forehand" uzbrukumu atspēlēja setbumbu, bet taibreikā intrigas nebija. Benčiča startēja ar 4-0 izrāvienu, ieliekot spēcīgus pamatus uzvaras gūšanai. Savukārt pēdējā setā Belinda nespēja pretoties Halepas intensitātei, akceptējot "sauso" 0:6.

Kiki Bertensai iepriekšējos divos mačos neizdevās atslēgt Slounas Stīvensas aizsardzību, amerikānietei zaudējot gan 2013. gadā Romā uz sev mīļā māla seguma ar 6:4, 3:6, 2:6, gan pagājušajā sezonā "WTA Finals" turnīrā Singapūrā uz lēna "hard" ar 6:7(4), 6:2, 3:6. Trīs setu mačs gandrīz notika arī piektdien Madridē, kur Bertensai 2. setā divreiz izdevās atspēlēt būtisku deficītu.

Nīderlandes sportiste bija iedzinējos ar 2:4 un vēlāk saskārās ar vēl lielākām problēmām – 4:5 un 0:40 jeb Stīvensai trīs setbumbas. Bertensa pirmās divas atspēlēja ar uzbrukumiem, bet trešās setbumbas izspēlē Stīvensai kļūda, izsitot autā ar diagonālo "forehand". Amerikāniete pie 5:5 zaudēja savas serves geimā un atpakaļ mačā netika.

Halepa ceturto reizi spēlēs Madrides turnīra finālā. Viņa 2014. gadā zaudēja pirmajā finālā, toreiz piekāpjoties Marijai Šarapovai, bet uzvarēja nākamajos divos – 2016. gadā apspēlēta Dominika Cibulkova, bet nākamajā sezonā uzvarēta Kristina Mladenoviča. Savukārt Bertensai būs otrais fināls pēc kārtas, viņa pirms gada zaudēja Petrai Kvitovai, kuru šonedēļ pieveica ceturtdaļfinālā.

Halepai ir 3-2 pārsvars pret Bertensu, kura bija pārāka abu pēdējā tikšanās reizē, pagājušā gada augustā uzvarot Sinsinati "Premier 5" turnīra finālā ar 2:6, 7:6(6), 6:2. Bertensa toreiz atspēlēja vienu mačbumbu un izcīnīja karjeras vērtīgāko trofeju. Triumfs Madridē pārspētu šo rezultātu. Rītdienas uzvarai arī liela cena ranga ziņā – Halepa ar trešo titulu atgrieztos 1. vietā, bet Bertensai kļūšana par čempioni ļautu debitēt Top 5.


Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
12

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.