Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Džena pārspēj Krejčīkovu un nopelna karjeras nozīmīgāko WTA titulu

Džena pārspēj Krejčīkovu un nopelna karjeras nozīmīgāko WTA titulu
Cjiņveņa Džena. Foto: WTA / Weibo

Ķīnas pilsētā Džendžou noslēdzies "WTA 500" tenisa turnīrs uz cietā segumā. Finālā ķīniete Cjiņveņa Džena šodien apspēlēja čehieti Barboru Krejčīkovu.

# Ķīnas pirmais numurs Cjiņveņa Džena (WTA 24.) ar 2:6, 6:2 un 6:4 pārspēja Čehijas ceturto numuru Barboru Krejčīkovu (#18).

Abām bija papildu motivācija - ķīnietei karjeras pirmais WTA mājas fināls un jāizmanto iespēja atgriezties "top 20", čehietei uzvara ļautu pakāpties uz otro vietu zem svītras WTA finālturnīra atlasē.

Fināla izšķirošā seta devītajā geimā Džena izpildīja neatvairāmu sitienu (uzreiz divas breikbumbas), bet Krejčīkova atbildēja ar punktu un iesita tīklā. Mača pēdējā geimā ķīniete sāka ar diviem eisiem un arī nākamajās divās izpildīja teicamas serves.

Šajā spēlē ķīniete piekāpās punktos pēc otrās serves (30% pret 41), taču bija mazliet pārāka pirmās serves izdošanās procentos (60% pret 53), punktos pēc pirmās serves (73% pret 63) un breikbumbās (6/10 pret 5/9). Eisu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 10-5 pret 4-6. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 30-28 pret 18-30.

Džendžou čempione nopelnīja 120 150 ASV naudas balvu un 470 punktus rangam, bet vicečempionei pienākas attiecīgi 74 161 un 305.

21 gadīgā Džena izcīnīja karjeras otro titulu (šovasar uzvarēja Palermo "WTA 250"), savukārt 27 gadīgajai Krejčīkovai septiņi nozīmīgi tituli (tostarp šogad Dubaijas "1000" un Sandjego "WTA 500").

Jaunākajā pasaules rangā ķīniete pacelsies uz 19. pozīciju, bet čehiete pakāpsies uz 13. vietu.


Izmantotie resursi:
wtatennis.com


Simona Halepa atgriešanās mačā. Foto: Jimmie48 / WTA

Halepa: "Kad zaudēju Ostapenko, trīs mēnešus bija ciešanas"

Dopinga skandālu pārvarējusī Rumānijas tenisa zvaigzne Simona Halepa šajās dienās ir smaidīga un izbauda tenisu, bet zaudējums 2017. gada "French Open" finālā izraisīja ciešanas.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangs: Ostapenko arvien desmitā, Semeņistaja pakāpjas uz 118. vietu

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko joprojām ir desmitā, bet mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 118. vietu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

"French Open" kvalifikācijā Semeņistaja sāks pret Šveices trešo numuru

Nākamnedēļ sāksies "French Open" kvalifikācija. Šodien noskaidrojās, ka Latvijas otrās raketes Darjas Semeņistajas pirmā pretiniece būs šveiciete Selīna Nefa. Šī cīņa varētu notikt 21. maijā.