Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Superkauss" motokrosā jauns balvu fonds un bezmaksas dalība dāmām

"Superkauss" motokrosā jauns balvu fonds un bezmaksas dalība dāmām
"Superkauss" sacensību starts
Foto: Jānis Pastars (superkauss.lv)

Tuvojas motokrosa seriāla ''Superkauss'' septītā sezona un no otrdienas sākusies sportistu un komandu reģistrācija jaunajai sezonai!

Atgādinām, ka nolikumā ieviestas dažas izmaiņas - septītajā sezonā atsevišķi posma ietvaros tiks vērtēti ''Junioru'' klases 65cm3 un 85cm3 braucēji, taču klases čempiontituls tiks izcīnīts pēc kopējā vērtējuma.

Pateicoties atbalstītāju ieguldījumam, organizatori ir raduši iespēju palielināt balvu fondu, taču tā izcīnīšanas nolikumā ir noticis būtisks pavērsiens - 2015.gada sezonas balvu fondu savā starpā sadalīs katra posma godalgoto piecu vietu ieguvēji komandu ieskaitē!

Starpsezonā organizatori ir lēmuši ieviest dažas izmaiņas, kas skar sacensību nolikumu.

Pirmā no tām - nākamajā sezonā ''Junioru'' klasē katrā posmā atsevišķi tiks apbalvoti sportisti, kuri startēs ar 65cm3 un 85cm3 motocikliem, taču sezonas kopvērtējumā un komandu ieskaitē abas klases tiks vērtētas kopā, kā tas bijis līdz šim.

Otrā izmaiņa, par kuras ieviešanu viedokļi dalījās - nākamsezon būtiski tiek mainīta balvu fonda izcīņas kārtība. Ja iepriekš prēmijas tika sadalītas starp ''MXPro'', ''Kvadru'' klases un komandu ieskaites top5, tad nākamajā sezonā viss balvu fonds nonāks Top5 komandu rīcībā. Kopējais balvu fonds ir audzis un tā minimālais apjoms katrā posmā noteikts 2200 Eur. Atsevišķos posmos tas var būt lielāks, taču licenču cenas un dalības maksas paliks iepriekšējā gada līmenī un celtas netiks.

Ceram, ka jaunā sistēma būs motivējoša komandām cīnīties par godalgotajām vietām un kopējo sacensību dinamiku padarīs vēl spraigāku.

Balvu fonda dalījums komandām:
1.vieta posmā - 850 Eur (iepriekš 300Eur)
2.vieta posmā - 600 Eur (iepriekš 250Eur)
3.vieta posmā - 400 Eur (iepriekš 200Eur)
4.vieta posmā - 200 Eur (iepriekš 150Eur)
5.vieta posmā - 150 Eur (iepriekš 100Eur)

Visiem esošajiem Superkauss pilotiem, kuri 2015.gada sezonā nemaina iepriekšējās sezonas klasi un starta numuru - no 27. janvāra līdz 10. februārim ir iespēja reģistrēties un saglabāt savu iepriekšējās sezonas dalībnieka numuru, papildus par to nemaksājot. Tieši tāda pati reģistrācijas procedūra saglabāta iepriekšējās sezonas komandām!

Jaunām komandām un pārejiem sportistiem, kuri nolēmuši pāriet uz citu klasi, mainīt dalībnieka numuru, vai tiem, kuri līdz šim nav ņēmuši dalību Superkausā, reģistrācija sāksies no 12.februāra! Reģistrācijas maksas 2015.gada sezonā saglabāta iepriekšējās sezonas līmenī:

Superkauss Pilota karte - 65 EUR
Komandas reģistrācija - 150 EUR
Īpašais dalībnieka numurs - 15 EUR

2015.gada Superkauss sezonā no reģistrācijas maksas atbrīvoti:

2014.gada sezonas čempione komandu ieskaitē
2014.gada visu klašu kopvērtējuma uzvarētāji
2014.gada ''Jauniešu'' klases kopvērtējuma top5 piloti, ja tie pāriet uz ''MX Pro''klasi
Visas meitenes un dāmas, kuras būs izlēmušas startēt ''Superkauss'' seriālā

''Superkauss'' seriāls šogad norisināsies četros posmos un sezona tradicionāli tiks atklāta 1.maijā Valmierā.

Izmantotie resursi:
Superkauss


Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
Motokrosa klubs "Rodeo"
Foto: Rodeo MX Racing Team

"Superkauss" titulu komandu vērtējumā izcīna "Rodeo MX Racing Team"

Svētdien, ar Olaines Lielās balvas izcīņu tika noslēgta motokrosa seriāla ”Bosch Superkauss” astotā sezona un noskaidroti čempioni piecās motociklu klasēs, kā arī komandu vērtējumā.
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Dāvis Ivanovs: "Uzskatu, ka Baltijas mērogā šis ir labs sasniegums"

16. oktobrī Olainē notika motokrosa seriāla “Superkauss” noslēdzošais posms, kurā par MX PRO klases čempionu jau trešo gadu pēc kārtas tika kronēts motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs.