Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Autors: Superkauss

Mēnesis līdz Superkauss pirmajam posmam

Mēnesis līdz Superkauss pirmajam posmam
Lauris Freibergs un Roberts Justs
Foto: Dzintars Linde

Pēc nepilna mēneša - 21.aprīlī, ar Valmieras Lielās balvas izcīņu, sāksies motokrosa seriāla Superkauss piektā sezona. 2013. gadā seriāls ieguvis jaunu ģenerālsponsoru un turpmāk sauksies ''Monster Energy Superkauss''. Šis ir būtisks, taču tikai viens no jaunumiem, kas jaunajā sezonā sagaida Superkauss seriāla dalībniekus uz fanus.

Nacionālā Motosporta asociācija, kas ir ''Monster Energy Superkauss'' organizatore, ir panākusi to, ka šīs sacensības turpmāk varēsim saukt par starptautiskām, jo seriāla ceturtais posms tiks aizvadīts Igaunijā - Tartu mototrasē. 2013.gada sezonas ''Monster Enery Superkauss'' čempioni, tāpat kā pērn, tiks noskaidroti piecos posmos:

datumsposms
1.maijsMonster Energy Superkauss Valmieras Lielā balva
12.maijsMonster Energy Superkauss Kandavas Lielā balva
2.jūnijsMonster Energy Superkauss Dobeles posms
21.jūlijsMonster Energy Superkauss Tartu posms
15.septembrisMonster Energy Superkauss Saldus Lielā balva

Par čempiona titulu sportisti cīnīsies četrās solo motociklu klasēs: Junioru, Jauniešu, Senioru, MX Pro, kā arī vienā apvienotajā Kvadru klasē. MX Pro klasē katra posma uzvarētāji tiks noskaidroti trīs finālbraucienos, bet pārējās četrās klasēs tiks aizvadīti divi finālbraucieni.

Komandas:

Jaunajā ''Monster Energy Superkauss'' sezonā dalību pieteikušas desmit komandas, kuras cīnīsies par čempiontitulu komandu ieskaitē. Aizvadītajā sezonā, otro gadu pēc kārtas, uzvaru izcīnīja ''Motosports Elkšņi RT'', taču provizoriskie pieteikumu liecina, ka nosargāt šo panākumu būs grūti. Sīvākie konkurenti sastāvus ir pastiprinājuši un gaidāma sīva cīņa par goda pjedestālu no visām komandām. Kā sīvākie esošo čempionu konkurenti jāmin ''MX Moduls'' ar MX Pro klases čempionu Dāvi Līvu sastāvā, Ventspils motoklubs ''Rodeo MX Racing Team'', kuras līderis Toms Macuks būs atguvies no pērn gūtā smagā savainojuma, Laura Freiberga pārstāvētā un vadītā komanda ''PureChocolate-ESPA-Vītols'', ''MPK Sumata MX Team'', kuru pārstāvēs viens no pēdējo gadu Latvijas motokrosa līderiem Ivo Šteinbergs un labākie Lietuvas krosa piloti.

Ļoti interesantu sastāvu nokomplektējuši ''MX Ādaži'', kurā startēs teju visi labākie pašmāju Kvadru klases sportisti. Noteikti meistarībā būs pielikušas un spēcīgākas kļuvušas komandas, kuras komplektāciju veido pēc reģionālā principa - ''Dako Ziemeļvidzeme'', ''MX4 Dobele'' un ''Saldus motoklubs''. Īpaši jāatzīmē šīs sezonas jaunpienācēja ''Ghetto MX Team'', kas Sportacentra lasītājiem noteikti asociēsies ar Ghetto kustību, kur visdažādāko sporta veida pārstāvjus vienā ''ģimenē'' apvienojis Raimonds Elbakjans&Co. Tagad Ghetto iesoļo arī Superkausā! Komandu profesionalitāte aug gadu no gada un šī solās būt spraigākā sezona Superkauss pastāvēšanas vēsturē.

Piloti:

Ar atsevišķām klasēm un potenciālajiem to līderiem iepazīstināsim plašāk nākamajos rakstos, bet šoreiz mazliet pieskarsimies klasei, kura piesaista līdzjutēju lielāko uzmanību - MX Pro. Šīs klases patreizējais pieteikums jau izskatās vairāk kā iespaidīgs - vismaz 30 piloti ar ambīcijām cīnīties par kopvertējuma pjedestālu. Patīkama ir šīs klases tendence - tie pārsvarā ir gados jauni piloti ar lieliskām iespējām progresēt vēl vairāku gadu garumā. Trīskārtējs Superkauss čempions un viens no seriāla organizatoriem Lauris Freibergs ir šīs klases ''veterāns'', kaut tikko pārsniedzis 30 gadu slieksni. Interesanti, ka vieni no vecākajiem pilotiem būs Fīlips Kempelis un Ivo Šteinbergs, kurus 27 gadu vecumā par veterāniem negribētos saukt. Klases absolūtais vairākums ir vecumā ap 20-23 gadiem un te jāmin tādi uzvārdi kā pērnā gada čempions Dāvis Līvs, Toms Macuks, Dāvis Ivanovs, Andis Valts, Roberts Justs, Augusts Justs, Vairis Aļeksējevs, Andris Štendenbergs un daudzi citi, kuriem seko vēl jaunāka gada gājuma piloti ar Kristeru Teko, Kārli Sabuli, Gintu Filipsonu priekšgalā.

Motokrosa aizkulisēs klīst baumas, ka pēc gada pauzes atgriežas Latvijas motokrosa ''kings'' - Niks Apfelbaums. Organizatori cer, ka kādā posmā redzēsim uz starta arī Matīsu Karro, kurš patreiz atlabst no traumas. Papildus intrigu, neapšaubāmi, radīs posms Igaunijā, kur aci pret aci satiksies jau minētie Latvijas piloti ar igauņu zvaigžņu plejādi. Prognozes saka, ka Igaunijas posmā, visticamāk, MX Pro klasē starta vietu pie barjeras būs mazāk kā pilotu un kādam nāksies sacīkstes noraudzīties trases malā. Šī solās būt aizraujoša un dinamiska sezona, par kuras norisi regulāri informēsim Sportacentra lasītājus.

Kaspars Cveiģelis /NMA vadītajs/:

Patreiz tiek veikts milzīgs sagatavošanas darbs jaunajai sezonai, kura pēc mūsu plāna būs jauns pakāpiens uz sen izvirzītu mērķi - izveidot ''Monster Energy Superkauss'' seriālu par labāko un populārāko Austrumeiropas reģionā. Esam domājuši kā uzlabot apstākļus gan sportistiem, gan faniem. Daudzi darbi vēl ir procesā, taču jau Valmieras posma apmeklētāji 21.aprīlī pamanīs patīkamas pārmaiņas. Atliek vien izbrīvēt aprīļa trešo svētdienu un doties uz Valmieru. Gan organizatori, gan sportisti parūpēsies, lai nebūtu vīlušies.


, 2013-03-26 11:54, pirms 11 gadiem
Šogad sezona tik tiešām izsktās ka būs spraiga! tas ir labi!

Tik ceru ka nebus vairs ta DJ Ziggy, plate uz riņķi iet !
, 2013-03-26 12:57, pirms 11 gadiem
GAIDAM!!!
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
Motokrosa klubs "Rodeo"
Foto: Rodeo MX Racing Team

"Superkauss" titulu komandu vērtējumā izcīna "Rodeo MX Racing Team"

Svētdien, ar Olaines Lielās balvas izcīņu tika noslēgta motokrosa seriāla ”Bosch Superkauss” astotā sezona un noskaidroti čempioni piecās motociklu klasēs, kā arī komandu vērtējumā.
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Dāvis Ivanovs: "Uzskatu, ka Baltijas mērogā šis ir labs sasniegums"

16. oktobrī Olainē notika motokrosa seriāla “Superkauss” noslēdzošais posms, kurā par MX PRO klases čempionu jau trešo gadu pēc kārtas tika kronēts motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs.