Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Augstskola RISEBA sāk īstenot Sporta vadības maģistra programmu – vienīgo šāda veida programmu Baltijas valstīs

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Augstskola RISEBA sāk īstenot Sporta vadības maģistra programmu – vienīgo šāda veida programmu Baltijas valstīs
RISEBA absolvents Arturs Kulda


Sākot no šī gada 15.oktobri un līdz 2022.gada 16. janvārim interesenti ir aicināti pieteikties studijām Sporta vadības maģistra studiju programmā Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA (RISEBA). Šobrīd šī RISEBA īstenotā maģistra studiju programma ir vienīgā sporta vadības programma Baltijas valstīs. Kā uzsver RISEBA rektore Tatjana Vasiljeva, studiju programmas absolventi saņems visaptverošas zināšanas no nozares profesionāļiem par tādiem sporta vadībā nozīmīgiem procesiem, kā riska, mārketinga, finanšu un cilvēkresursu vadība sportā, stratēģiskā vadība un līderība, kā arī drošība sporta objektos, sports digitālajā pasaulē un vēl daudziem citiem mūsdienās nozīmīgiem sporta vadības profesionāliem jautājumiem.

Pēc sekmīgas programmas prasību izpildes un maģistra darba aizstāvēšanas programmas absolventiem tiek piešķirts profesionālais maģistra grāds sporta vadībā un kvalifikācija "Organizācijas vadītājs". Studiju programma akreditēta līdz 2027.gadam.

Programma ir orientēta uz augstākā līmeņa vadītāju, ekspertu un speciālistu sagatavošanu darbam sporta pārvaldē, uzņēmumos un organizācijās. Balstoties uz programmā iesaistīto docētāju kvalifikāciju un zinātniskā darba pieredzi, iesaistot studentus aktuālu sporta darba kārtības jautājumu risināšanā, programma nodrošina iespēju apgūt padziļinātas zināšanas un prasmes sekmīgam darbam visu līmeņu sporta struktūrās, ieskaitot vietējās, Eiropas Savienības un citas starptautiskās institūcijās.

Programmu īsteno akadēmiskais personāls ar pieredzi gan pasniegšanā (arī ārvalstu augstskolās), gan starptautiskos zinātniskos pētījumos, kā arī vieslektori un mācībspēki, kas savā pamatdarbā ir saistīti ar stratēģijas izstrādi, lēmumu pieņemšanu un to īstenošanu sporta federācijās un institūcijās, skaidro programmas direktore Anna Vorončuka. Ar savām zināšanās ar Sporta vadības maģistra programmas studentiem dalīsies tādi savu jomu profesionāļi kā: Edgars Šneps (Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs un bijušais basketbolists); Agita Ābele (daiļslidotāja, zinātniece un sporta tiesnese); Ivars Godmanis (fiziķis, pasniedzējs, finansists un politiķis); Raitis Keselis (Latvijas Olimpiskās komitejas Juridiskā dienesta vadītājs), kā arī starptautiskie eksperti: Ioseb Gabelaia, eksperts komunikācijas un izglītības jomā, Almir Peštek, mārketinga un sociālo mediju pasniedzējs; Ali Ait Si Mhamed, pasniedzējs ar plašu pieredzi ekonomikas un finanšu jautājumos u.c.

Piesakoties studijām 2022.gada 16. janvārim, studenti iegūst 25% studiju maksas atlaidi visam studiju periodam.

Studijas Sporta vadības maģistra programmā sāksies 2022.gada 1. februārī. Studiju ilgums ir viens gads un seši mēneši (1,5 gads) vai divi gadi (2 gadi), attiecīgi iegūstot 60 vai 80 kredītpunktus, atšķirības studiju programmas apjomā ir saistītas ar reflektantu iepriekš iegūto izglītību. Studiju valoda – angļu. Studijas Sporta vadības maģistra programmā notiks klātienē vai attalināti pēc moduļu principa. Studijas klātienē notiks ievērojot valstī un augstskolā RISEBA noteiktos Covid-19 drošības noteikumus.
Lai uzsāktu studijas programmā Sporta vadība, jādodas uz RISEBA mājas lapu un jāreģistrējas sistēma my.riseba. Tāpat iesniegšanai jāsagatavo šādi dokumenti:

• elektroniskais pieteikums (https://my.riseba.lv) vai aizpildīts pieteikums klātienē RISEBA Klientu apkalpošanas centrā;
• pases vai personas apliecības (eID) kopija (uzrādot oriģinālu);
• iepriekšējo izglītību apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus vai iesniedzot notariāli apstiprinātas kopijas);
• maksājuma uzdevums par reģistrācijas maksu;
• ja iepriekšējā izglītība iegūta ārvalstīs, Akadēmiskās informācijas centra izsniegta izziņa;
• CV2 fotogrāfijas (3x4cm).

Maģistra studiju programma Sporta vadība izstrādāta, konsultējoties un sadarbojoties ar darba devēju pārstāvjiem – Latvijas Olimpisko komiteju, dažādām sporta asociācijām un federācijām, kā arī ar radniecīgām studiju programmām ārvalstu augstskolās.
Plašāku informāciju par maģistra studiju programmu Sporta vadība ikviens interesents atradīs RISEBA mājas lapas sadaļā Maģistra programmas https://www.riseba.lv/studentiem/magistra-programmas/sporta-vadiba.

Precīzāku informāciju iespējams saņemt arī sazinoties ar Sporta vadības programmas direktori Annu Vorončuku (+371 29452104, anna.voroncuka@riseba.lv).