Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

I.Miglinieks: ''Sportā galvenais ir pacietība''

I.Miglinieks: ''Sportā galvenais ir pacietība''
Raidījuma viesi: basketbolisti Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis un treneris Igors Miglinieks

Otrdienas vakarā ''Sporta studijā'' LTV 7 ciemojās izlases basketbolisti Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis un treneris Igors Miglinieks. Raidījuma gaitā tika runāts par Latvijas valstsvienības aizvadītajām pārbaudes spēlēm un gatavību Eiropas čempionāta finālturnīram.

Sagatavošanās posms ir smags un komandas kapteinis sākumā atzina, ka nav viegli vēl vakarā nākt uz televīziju. ''Domāju, ka viennozīmīgi vakarā uz studiju atnākt ir grūtāk, nekā aizvadīt divus treniņus dienā, jo šajā laikā būtu jāatpūšas”. Vai pašiem netraucē tas skaļais reklāmas sauklis pirms čempionāta ''Tagad vai nekad”? I.Miglinieks atzina: ''Nezinu, kurš to ir izdomājis, bet slogs ir liels, gan spēlētājiem, gan visam kolektīvam. Uzsvars jau uz to pirmo vārdu tiek likts. Eiropas čempionāta sākums mūs nebaida. Protams, pārbaudes spēlēs rezultāti varēja būt labāki, bet mēs tagad piestrādājam pie detaļām,” saka Janičenoks.

Otrdienas galvenā ziņa – no komandas vairāku disciplināru pārkāpumu dēļ atskaitīts Kaspars Bērziņš. Skaidras atbildes par iemeslu gan nebija. ”Tie ir atkārtoti disciplināri pārkāpumi. Tas ir izlemts un tā tas ir. Vēlāk būs arī precīzie iemesli, bet gala lēmums vienmēr ir galvenajam trenerim - viņam tas jāizlemj. Visiem ir skaidrs, ka tā situācija nav labākā pirms čempionāta, bet tā tas bija un tas ir izlemts. Ja es te ko komentētu, tad tie būtu tikai mani komentāri, tas ir pārāk nopietni un to atstāsim galvenā trenera ziņā – viņš to šonedēļ komentēs un būs arī visi sīkumi. Ja es būtu galvenais treneris, es tagad pateiktu, bet tas nav manā kompetencē. Tas tiks atklāts, un nebūs tā, ka tas paliks miglā tīts,” teica Miglinieks.

Dažus jautājumus basketbolistiem uzdeva arī valstsvienības futbolisti un visi piekrita Kaspara Gorkša ierosinājumam kādreiz uzspēlēt futbolu. Jāatzīst, ka ārpus basketbola vasarās futbols izlases kandidātiem esot ierasta lieta.

Andris Vaņins savā jautājumā ironiski sacīja, ka par futbolistiem jau tāpat viss ir zināms no dzeltenās preses. Uz to atbildēja Kristaps Janičenoks: ”Jā, tā tas ir. Arī par mums ir pastiprināta interese no dzeltenās preses, kāpēc tas tā? Nevaru atbildēt. Protams, ir jāpacieš tas, lai arī daudz kas ir pārspīlēti un nav taisnība.”

Analizējot aizvadītās spēles un to rezultātus, treneris sacīja tā: ''Sportā pats galvenais ir pacietība. Pacietība gan spēlētājiem, gan visam kolektīvam smagajā darbā. Komanda tagad tuvojas Eiropas čempionātam, kurā būs trīs izšķirošas dienas. Ietrāpīt nav viegli, mēs jau zinām, kas un kā, salīdzinām, bet vienalga pilnīgi precīzi uztrāpīt ir grūti. Es strādāju ar komandu arī pirms divām sezonām, un tad mums bija labāki rezultāti pirms čempionāta, bet varbūt pietrūka pacietības noturēt to formu. Šobrīd mums varbūt nav tik labas sajūtas, nav tik labi rādītāji, daudz ielaisto punktu, bet tie visi ir sīkumi. Jābūt pacietībai nonākt līdz labākajai formai – nedēļa ir gan maz ,gan daudz. To, ko mēs tagad esam izdarījuši, noteikti aizmirsīs un tā tas bija arī iepriekšējā ciklā – lielās uzvaras pret Krieviju, pret Lietuvu utt. Paliks tikai Eiropas čempionāta rezultāts.”

Spēlētāji ar katru dienu gan jūtoties labāk, slodzes tiek samazinātas un jācer uz optimālo formu Polijā. Kāds skatītājs jautāja, vai Andris Biedriņš pēc Kaspara Bērziņa atskaitīšanas arī esot pametis treniņu, Miglinieks atbildēja: ”Internetā jau var izlasīt brīnumu lietas, taču viņš ir mūsu izlases līderis un uz viņu mēs ceram. Viņam gan tagad ir mikrotrauma, cita spēlētāja atlaišana varbūt arī ir psiholoģiskais slogs, bet Biedriņš ir ar mums.”

”Pārbaudes spēlēs tā ir, ka mēs bieži esam ielaiduši pārāk daudz grozu. Varbūt arī pagaidām neviena tāda izteikti laba spēle pilnībā nav bijusi. No skatītāju viedokļa interesantākās bija spēles ar Lietuvu, tur viens grozs abas reizes izšķīra spēles likteni, bet es domāju, ka mēs noteikti varam spēlēt labāk un tas būs čempionāta laikā. Līdz šim mēs visu laiku spēlējām uz noguruma fona,” saka Helmanis.

Ko devusi pārliecība par uzvarēto spēli pašā galotnē pret Lielbritāniju? 'Spēlētāji beigās izmantoja katru brīdi, katru sekundi, lai uzvarētu un pierādīja, ka var,'' saka Miglinieks. ''Tas bija tas labākais. Turcijā tās spēles vispār bija viļņainas un mums varbūt tās bedres bija lielākas, bet ar tiem pašiem horvātiem mēs sajutām, ka varam spēlēt.”

Kādi pārmetumi ir no galvenā trenera? ”Mēs jau tās spēles tik un tā spēlējām ar lielu atdevi. Centāmies, un nebija jau tā, ka treneris uzreiz noradīja, kurš konkrēti vainīgs zaudējumā. Treneri uzliek video, analizē un tad nākamajā dienā kopā skatāmies. Nav jau nosaukts neviens konkrēts uzvārds. Kopumā tie ir tie pieci spēlētāji, kas laukumā un vēl septiņi, kas uz soliņa,” saka Helmanis.

Vai izlase līdzšinējās cīņās ir spēlējusi paslēpes? ”Kaut ko jau mēs noteikti slēpjam, bet visu jau noslēpt arī nevar. Kaut ko jau mēs čempionātā pielietosim arī no šīm spēlēm,'' saka I.Miglinieks.
Kura līnija rada vislielākās bažas? ”Ja mēs esam visi veseli, tad izlase ir nokomplektēta. Skaidrs, ka mēs izjūtam Sanda Valtera trūkumu, jo viņš bija ļoti labs gan fiziski, gan emocionāli. Cerams, ka tādu pārsteigumu vairs nebūs.”

Vēl tika detalizētāki pārrunātas pārbaudes spēles pret Lietuvu, kurās reizēm bija visai asas epizodes. ”Reizēm no mūsu puses bija diezgan asa spēle, reizēm leiši ar to pašu atbildēja. Sanda trauma gan bija absolūti nejauša,” saka Helmanis. ”Tas jau ir Lietuvas un Latvijas derbijs, un spēlētāji bija ļoti motivēti. Varbūt tā sagatavotība vēl nebija ideālā, bet mums bija fizisks nogurums, un tas radīja dažādas situācijas.”

Kāpēc laukumā tik daudz kritis Kristaps Valters? ''Tur bija diezgan neveiksmīgi uzlīmētas tās reklāmas uz grīdas, kas ļoti slīdēja. Es jau vairāk ieteicu viņam uzbrukt no sāniem, bet cīņas karstumā tas aizmirsās un vairākas reizes viņš mēģināja uzbrukumu no vidus. Varbūt tieši viņa apaviem tās uzlīmes bija īpaši neveiksmīgas.'' Ko pārējiem izsaka Kambalas klātbūtne? ''Kambala ir Kambala! Agresīvs un emocionāls spēlētājs, un ļoti labs spēlētājs.Viņu tikai jāprot izmantot,” teica K.Janičenoks.

Visi pārējie arī piekrita, ka Kaspars ļoti labi prot uzkurināt publiku un arī parējos spēlētājus. ''Īstenībā tā pārlieku lielā agresivitāte dažkārt lauž mačus, ko Kaspars arī izdarīja,” spriež Helmanis. ''Mums jau attiecības ar lietuviešiem ir kā ar jebkuriem citiem. Laukumā ienaidnieki, bet ārpus laukuma ja ne labākie draugi, tad ļoti normālas attiecības”. Visi arī komentēja Kambalas incidentu ar pretiniekiem Rīgas spēlē. Tā bijusi provokācija no lietuviešu puses, un, ja Kambala būtu sitis ar elkoni no visas sirds, pretinieks nebūtu tik ātri piecēlies...

Trīs dienās trīs spēles Eiropas čempionātā jau apakšgrupā. Ko tas nozīmē? Miglinieks: ”Tās tiešām būs trīs spēles, kas izšķirs visu. Pie visas sagatavošanās jābūt arī veiksmei, būsim pietiekami spēcīgi, lai arī tā veiksme nepagriež muguru. Spēlētājiem būs jāparāda raksturs.”
Kad Andris Biedriņš labi izpildīs soda metienus? ”Tā vispirms ir psiholoģija. Viņam ir ļoti laba metiena sajūta, jo treniņos viņš to pierāda. Es ar viņu strādāju un treniņos viņu pat nevajag daudz koriģēt tajos metienos no soda līnijas. Ir tikai dažas lietas. Galvenais tikt galā psiholoģiski mača gaitā, būt pārliecinātam par sevi,” turpina Miglinieks.

Raidījuma beigās vēl tika analizēti pretinieki. ''Vāciešiem ir ļoti labs sastāvs, jaunie pienākuši klāt, un tagad spēlē tādu agresīvu basketbolu, labi strādā aizsardzībā, tāpēc nedrīkst viņus nenovērtēt,” raidījuma izskaņā atzina Helmanis.

Informāciju sagatavoja :
LTV Sports


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 13:35, pirms 15 gadiem
Lai jau nu 'tā būtu kā jūs te lejat. Visu rādīs pirmās 3 spēles. Lai veicas!
, 2009-09-02 13:36, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Spāniju varam, ja zvaigznes sastājas, Grieķiju ar izilu spēli, pārējos ar labu spēli.
Un to var pateikt izlases treneris
A ko viņš nepareizi pateica? Būtu šķībi drīzāk jāsāk skatīties uz Miglinieku kā treneri ja viņš būtu teicis, ka Spāniju varam uzvarēt tikai ar labu spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 13:44, pirms 15 gadiem
Es arī uzskatu, ka ar labu spēli Latvija var tikt 1/4 finālā. Un ar labu spēli jāsaprot - kapāt aizsardzībā, spēlēt ar azartu un spēlēt komandas spēli uzbrukumā. Lai uzvarētu Spāniju, tiešām nepietiek tikai ar šiem priekšnosacījumiem. Un pārbaudes spēlēs neesmu vēl redzējis labu spēli no Latvijas izlases puses, tāpēc ir kur augt! Ticiet man, spēlētāji paši saprot, ka ar tādu spēli neko nevarēs sasniegt, tāpēc deguni nav viņiem augšā.
, 2009-09-02 13:51, pirms 15 gadiem
Josiks rakstīja: Lai jau nu 'tā būtu kā jūs te lejat. Visu rādīs pirmās 3 spēles. Lai veicas!
Piekrītu,ka visu parādīs pirmās 3 spēles-vai nu komandu nolīdzinās līdz ar zemi,ieskaitot trenerus,vai arī tiks celti saulītē!Tad labāk jau 2.variantu!
, 2009-09-02 14:12, pirms 15 gadiem
Lai mēs vinnētu Spāniju, tur "zvaigznēm" (Spāņu) ir jānostājas laukuma malā... ar tām tur augšā nepietiks...
, 2009-09-02 14:18, pirms 15 gadiem
Par raidījumu, ieteiktu izdomāt producentiem, kāda tipa raidījums, tas ir domāts.
Vienkārša pasēdēšana, parastas diskusijas par sportu, diskusijas par kādu konkrētu tēmu, vai analizējoš raidījums ar konkrētiem jautājumiem un atbildēm.
Zvanīju uz studiju, bet nesanāca.
Gribējās pavaicāt, ja ir tā, kā Igors saka, ka viss ir kārtībā un netā rakstītā ziņa, par Kristapa, Kaspara un Andra pēkšņiem savainojumiem (vai visticamāk boikotu) ir nepatiesa.
Un ja ir tā kā Uvis saka, ka Kambala ir baigais līderis izlasē psiholoģiskajā un emocionālajā nozīmē.
TAD KAPĒC VIŅŠ ATTEICĀS NĀKT UZ SPORTA STUDIJU?
Un ak jā IGOR nu nelej ūdeni, ka basketbolisti tādi nomākti un nevar neko sakarīgu pateikt, ar nošļukušām sejām ir tapēc, ka viņiem tāds stils... Nu beidz .... Ta ka nebūtu pietiekoši intervijas redzētas ar dzīvesprieku sejā pat pēc zaudējumiem, kur nu vēl pēc uzvarām. Acīm redzamo nenoslēpsi.
Ja iekšējās problēmas neatrisinās, tad Latvija uz čempi var arī neaizbraukt.
, 2009-09-02 14:58, pirms 15 gadiem
Kur ir teikts, ka viņš atteicās nākt uz sporta studiju?
, 2009-09-02 15:08, pirms 15 gadiem
ozzmust rakstīja: Kur ir teikts, ka viņš atteicās nākt uz sporta studiju?
Rīmenis raidījuma gaitā teica!
, 2009-09-02 15:40, pirms 15 gadiem
Hallo!!! rita treninsh jau sen ir beidzies bet sikaki paskaidrojumi apr berzinu veljoprojam nav
, 2009-09-02 15:43, pirms 15 gadiem
robb85 rakstīja: Hallo!!! rita treninsh jau sen ir beidzies bet sikaki paskaidrojumi apr berzinu veljoprojam nav
Dienā bija rakstīts, ka Šīs nedēļas laikā būs...
Taka, vēl tik gaidīt un gaidīt...
, 2009-09-02 16:38, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Rīmenis raidījuma gaitā teica!
Neko tādu nedzirdēju.
, 2009-09-02 16:54, pirms 15 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Neko tādu nedzirdēju.
Nu žēl tevis, ko vēl lai saka
, 2009-09-02 17:01, pirms 15 gadiem
Sportā pacietība ir svarīga, tur es Rajeckim piekrītu, bet līdzjutēju pacietība gan nav neizsmeļama, limits strauji tuvojas nullei.
Sebastjans Fetels
Foto: AFP/Scanpix

VSB tiešraidēs šajā nedēļas nogalē Formula 1 un futbols

Šo sestdien un svētdien „Viasat Sport Baltic” tiešraidēs Formula 1 Spānijas „Lielās Balvas” izcīņas notikumi, kā arī Vācijas DFB kausa izcīņas finālspēle, „MSV Duisburg” – „Schalke 04” un „Barclays” Anglijas Premjerlīgas 38. kārtas spēle, Mančestras „United” – „Blackpool”.
3

VSB nedēļas nogalē - hokejs, futbols un motosports

Viasat Sport Baltic (VSB) šajā nedēļas nogalē saviem skatītājiem piedāvās pasaules hokeja čempionāta noslēgumu, tenisu no "Masters 1000" turnīra Romā, kā arī futbolu un motosportu.
2

VSB šonedēļ piedāvā hokeju, tenisu un Anglijas futbolu

Viasat Sport Baltic (VSB) saviem skatītājiem šonedēļ piedavās tenisu no Romas, futbolu no Anglijas - gan kausa finālu, gan divas spēles no Premjerlīgas, tāpat skatītāju uzmanībai pasaules hokeja čempionāta noslēgums un motosports.