Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2523, Did:0, useCase: 3

Pēteris Neimanis

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Sportacentrs.com darbojas kopš - 2005.gada 14.oktobra
Publicēto ierakstu skaits - 1 542
Sportacentrā pazīstams kā - Petrini. Šī iesauka Pēterim radās vēl pirms Sportacentra un eSporta laikiem, sarunās ar eSportistiem mIrc (bija reiz tāds Skype paveids).
Dzīvo - Pēteris ir Ventspilī dzimis, Ventspilī audzis, Ventspils skolā gājis, Ventspilī atgriezies un šobrīd arī Ventspilī dzīvo, strādā un tā tālāk.
Izglītība:
Vidusskola - Ventspils 4.vidusskola
Mācījies - Latvijas Kultūras skolā un Latvijas Universitātē,
Par lielāko vērtību Pēteris uzskata 20 gados, kas pavadīti žurnālistikā, gūto pieredzi.
Organizācijas - strādā Ventspils laikrakstā ”Ventas Balss”, laiku pa laikam ir manāms pie mikrofona basketbola mačos (pēdējā laikā retāk, bet agrāk regulāri) vai kādos citos pasākumos, kuros noder Pētera pļāpas īpašības. Savulaik dibinājis Ventspils Galda hokeja klubu un BK ”Ventspils” fanu klubu ”A-Sektors” (iespaidojoties no ”Panathinaikos” fanu ”Gate 13”)!

Darbība Sportacentrs.com

Pēteris sāka ar rakstīšanu, bet pēdējā laikā biežāk sanāk komentēt. Pēterim regulāri sanāk stāstīt par basketbolu un futbolu, bet gadījies komentēt arī hokeju, regbiju un volejbolu. Par ekspertu Pēteris nevienā no jomām sevi neuzskata, bet pieredzēts un dzirdēts šo gadu laiku esot tik daudz, ka par futbolu un basketbolu šāda tāda sapratne esot. Tajos Pēteris noteikti jūtas ērtāk, bet ko teikt vienmēr ir bijis arī citos sporta veidos.

Pa retam Pēterim sanācis uzrakstīt arī kādu sašutuma pilnu viedokli:

Vai Latvija bez biatlona komandas nogrims?

Kā valsts mums rāda sportu?

Notikums, darbojoties Sportacentrs.com

Pēteris: „Rīgā kopā ar Māri Šmitu komentējām Eiropas čempionātu regbijā 7, kura norisi atbalstīja „Piebalgas alus”. Sportistu un arī komentētāju vajadzībām tika izsniegts Piebalgas dzeramais ūdens, kuru laiku pa laikam piesaucām arī reportāža (jākomentē bija vairākas stundas no vietas, jo spēles nāca cita pēc citas). Pēc kādas neveiklas sastomīšanās komentāros pie tiešraides parādījās pārliecinoši komentāri, ka tas Piebalgas, ko mēs dzeram un cītīgi reklamējam, nav vis ūdens, bet alus…”

Par sportu

Nozīmīgākais Sporta notikums

Pēteris: „Nav pat daudz jādomā – Euro 2004! Jāsaka liels paldies draugiem, bez kuru palīdzības līdz Portugālei ticis nebūtu un nebūtu piedzīvojis šo notikumu klātienē. Bija fantastiskas sajūtas, holandiešu pārbāztajās Bragas ielās lepni skandinot „Latvija! Latvija!” un skaidrojot tiem pašiem oranžajiem, ka šodien ir tā spēle, kad vai nu mēs, vai jūs. Un kas darījās Aveiru tribīnēs pēc Māra Verpakovska vārtiem pret čehiem?! Pēc neizšķirta 0:0 ar Vāciju sniedzām interviju vācu radio, kas neko nezināja par Latvijas futbola faniem un nodziedājām par 11 vīriem, kas cēlās kaujai. Emocionāls moments tika piedzīvots kādā Bragas parkā, ko bija okupējuši latvieši, pie kuriem pienāca kāds anglis, lai atvainotos par sava tautieša, tiesneša Maika Reilija cūcībām mačā ar Vāciju. Par vāciešiem runājot – kāds mūsu kaimiņš no Štutgartes vārdu „Verpakovskis” precīzi sāka izrunāt pēc mača ar Latviju. Gribētos ko tādu piedzīvot vēlreiz, bet esmu pateicīgs liktenim, ka tas izdevās pirms nu jau desmit gadiem! Video: Latvija - Vācija (0:0)

Brīvbrīdis

Sporta filma

Pēteris godīgi atzīstas, ka nav liels Aigara Graubas filmu cienītājs, bet „Sapņu komanda 1935” tomēr esot no citas operas – to pirms kārtējiem mačiem un varbūt ne tikai, Pēteris iesaka apskatīties visiem, kam tā patīkot runāt par to, cik mēs esam mazi un nevarīgi. Arī komentētājiem, kas pie pirmajām neveiksmēm sāk skaitīt pie mums reģistrētos kāda sporta veida pārstāvjus un sporta bāzes. Lai padomātu par uzticību, tradīcijām un tamlīdzīgām lietām, neesot slikti paskatīties kādu futbola fanu kino – piemēram, „Green Street Hooligans”.

Vienmēr paēdis!

Pēteris: "Mūsu ģimenē ļoti iecienīti ir makaroni, taču ne vienkārši ar sieru un kečupu! Ņemam sīpolus, ķiplokus, apcepas uz pannas, pievienojam tomātus (vai nu mizotus un sagrieztus savā sulā, vai tomātu biezeni), baziliku un pasautē to visu uz lēnas uguns. Mērce gatava! Var likt klāt arī apceptu malto gaļu, sēnes vai garneles. Novāra makaronus, kurus pēc tam sajauc ar mērci. Pirms ēšanas apkaisa ar parmazāna sieru un nedaudz apslaka ar olīveļļu! Klāt ļoti labi der svaigie lapu salāti ar gurķiem, tomātiem, kas pārlieti ar balzamiko etiķi  un olīveļļu (labāk tos sakult krūzē , klāt liekot nedaudz medus). Labu apetīti!"

Sociālie tīkli

Twitter: @neimanis

Facebook: Pēteris Neimanis

 +11 [+] [-]

, 2014-05-20 11:03, pirms 10 gadiem
Lidzigu rubriku vajadzetu ari par lietotajiem, varetu sakt ar Petrini neskiramo biedru --> Bimbi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 11:21, pirms 10 gadiem
mirc - skype paveids? Nopietni?

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 11:33, pirms 10 gadiem
Visai pretrunīga personība. Kā cilvēks savai draugu grupai varētu būt jauks un patīkams, arī kā komentētājs vēl OK.
Taču profesionālā darbība laikrakstā atstāj ļoti daudz jautājumus - cik var slavināt Lemberga zadzēju grupu, jeb kas maksā - tas pasūta mūziku.

Iespējams, ka vajadzētu pamainīt vidi, jo ir nedaudz iesūnojis, konservatīvs, kļūst savos (sporta) rakstos garlaicīgs, paredzams.

Taču, salīdzinājumā ar galīgi jaunajiem gurķiem - ir OK. Ielaiž savādas ortogrāfiskās un interpunkcijas kļūdas - gadās, taču faktus gan viņš mēdz pārbaudīt un uz tā viņu ir grūtāk uzķert kā visus 'wannabe' žurnālistiņus, kas savākti sportacentrā no nekam nederīgiem studentiņiem.

Neimanis>>>Celmiņš>>>Siliņš, piemēram - tie pat klāt nestāv šai Ventspils žurnalistikas HAIZIVIJ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-05-20 13:19, pirms 10 gadiem
Jā jāizvēlas starp Liepājas pesimistu vai Venstpils Petrini, tad dodu priekšroku Petrini. Daudz sakarīgāks skats uz sporta lietām!

 +22 [+] [-]

, 2014-05-20 13:40, pirms 10 gadiem
Manas attiecības ar Pēterīti ir beigušās. Viņš mani pasūtīja... Pēc mūsu šķiršanās scēnas viņš man uzlika arī bloku tviterī.

Ļaunu prātu neturu, labprāt paskatos kādu Virslīgas maču no Ventspils SC.com TV ar Pētera garšīgo balsi. Omulīgs un patīkams vīrietis.

  +5 [+] [-]

, 2014-05-20 17:41, pirms 10 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Manas attiecības ar Pēterīti ir beigušās. Viņš mani pasūtīja... Pēc mūsu šķiršanās scēnas viņš man uzlika arī bloku tviterī.

Ļaunu prātu neturu, labprāt paskatos kādu Virslīgas maču no Ventspils SC.com TV ar Pētera garšīgo balsi. Omulīgs un patīkams vīrietis.
Kas mīlējas, tas ķīvējas!

     [+] [-]

, 2014-05-24 11:12, pirms 10 gadiem
Poish rakstīja: Kas mīlējas, tas ķīvējas!
otrādi

     [+] [-]

, 2014-05-24 12:10, pirms 10 gadiem
Viens no naskākajiem SC komentāru dzēsējiem. Atpaliek tikai no Bērziņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-25 19:55, pirms 10 gadiem
wow, nosaukt mirc par skype paveidu ir tiešām jāmāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-05-26 18:24, pirms 10 gadiem
Nu, un kā jūs jaunatnei citādāk paskaidrotu, cienītie lasītāji? Agrāk pļāpāja čatos un mirc, tagad skaipā. Tā tad bija domāts. Jūsu variants?

     [+] [-]

, 2014-05-26 23:00, pirms 10 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Nu, un kā jūs jaunatnei citādāk paskaidrotu, cienītie lasītāji? Agrāk pļāpāja čatos un mirc, tagad skaipā. Tā tad bija domāts. Jūsu variants?
jū, mIRC bij jauda savlaik. melnie cmd tipa čata logi, pēc tam nāca yahoo čata aplicene jau ar kko tuvāku mūsdienu skype

  +5 [+] [-]

, 2014-05-27 11:37, pirms 10 gadiem
>>>markiss3
Aiztaisi muti!Pēters normāls puik,pie tam ir viens no sakarīgākajiem SC spēļu komentētājiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-05-28 15:40, pirms 10 gadiem
markiss3 rakstīja: algun , cik atceros , gadus 15 atpakalj pats gribeji to murmuli noslaanit par murgojumiem VB futbola sakaraa . atceries , kursj tevi attureeja?
Vienmēr esmu atvērts kritikai un padomiem. Tikai ne no anonīmiem speciālistiem Saņemies, atsūti kaut e-pastā visas savas pretenzijas, un kas zina, var jau būt ņemšu kaut ko vērā. Paldies, ka seko manai daiļradei

  +5 [+] [-]

, 2014-05-29 10:32, pirms 10 gadiem
>>>markiss3
Laiks mainās,cilvēki mainās,kļūst profesionālāki.Anonīmi uzbraukt nav liela māka.Strīdies ar viņu par tēmu,ja gribi,bet neuzbrauc bez iemesla.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-16 23:25, pirms 10 gadiem
Sovakar Petrini pazibeja TV spele VIP, zel, ka neredzeju kadreizeja coma speli, varetu novertet ari intelektualo bagazu. Ar basiti vinam viss OK, komente interesanti. Vienigais, kurs uzdzen drebulus, ir lusu superorators ar saviem tri-tri-triiiiiii un tevociem, kaut kads kolhoza tunings musu laimeta...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 12:58, pirms 9 gadiem
Petrini ir zinoš un darbīgs sporta žurnālists.Veiksmi!!!