Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:557, Did:0, useCase: 3

Skonto futbolisti jau Ziemeļīrijas mazpilsētā Portadaunā!

Skonto futbolisti jau Ziemeļīrijas mazpilsētā Portadaunā!
2008. gadā šādi izskatījās stadiona siena, aiz kuras Liepājas Metalurgs spēlēja pret Belfāstas Glentoran.
Foto: Baiba Blomniece, www.sportadraugiem.lv

Skonto futbola klubs jau izlidojis no Rīgas uz Ziemeļīriju, kur 1.jūlijā aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmo spēli pret vietējo futbola klubu Portadown. Vai futbolisti ir pelnījuši latviešu atbalstu? Protams!

Spēle notiks 1. jūlijā Shamrock Park stadionā, un tās sākums ir 18.30 pēc vietējā laika. Šobrīd gan mazliet par vēlu mudināt Latvijā mītošos futbola fanus doties uz Ziemeļīriju atbalstīt Skonto futbolistus, taču šī informācija lieti noderēs tiem tautiešiem, kuri mīt Īrijā un Ziemeļīrijā. Portadauna (Portadown) nemaz nav tik tālu nedz no Dublinas, nedz Belfāstas. Arīdzan no citām Eiras salas vietām tā ir diezgan viegli sasniedzama.

Ja dēvēsim Portadaunu par pilsētu, vietējie būs gatavi teju mūs nomētāt ar akmeņiem, ļoti taisnīgi sakot ka Ziemeļīrijā patiesībā ir tikai trīs pilsētas – Belfāsta, Armāha un Londonderija. Tāpēc paliksim pie tā paša miesta vai ciemata apzīmējuma. Taču, ja salīdzinām ar mūsu pašu Sabili, Kandavu vai kādu citu tāda paša mēroga apdzīvoto vietu Latvijā, tad jāteic, ka Portadauna tās sit pušu. Proti, tik daudz baznīcu un iepirkšanās centru mūsu mazpilsētās neredzēt. Bet Ziemeļīrijas vidienē tā ir tik pierasta lieta. Līdz ar to Īrijas republikā mītošie tautieši, ja vien ir brīvs brīdis, var apvienot futbola skatīšanos un līdzjušanas prieku ar iepirkšanos – nav taču noslēpums, ka, pateicoties britu mārciņas vērtības kritumam, Ziemeļīrijā cenas itin visam ir daudz pievilcīgākas, nekā, piemēram, Dublinā. Savā ziņā Portadauna ir itin mierīgs miests, kurā sadzīvo gan katoļi, gan protestanti, turklāt, pēdējo ir vairāk. Nevarētu teikt, ka īpaši liels, bet nu... vairāk varat uzzināt šeit: portadowntown.com .

Kā nokļūt līdz Portadaunai? Īrijā mītošajiem latviešiem ir iespēja pievienoties organizētam braucienam uz spēli – vairāk lasiet šeit: baltic-ireland.ie Nepieciešamības gadījumā autobuss varētu arī mazliet mainīt maršrutu.. Ja nu sirds kāro neatkarības, tad vienkāršākais ir lēkt savā personīgajā autiņā un laist uz Belfāstas pusi nogriežoties uz Portadaunu. No Dublinas brauciens prasīs 70 minūtes, bet no Belfāstas Portadaunā var nokļūt vēl ātrāk. Ja arī tas neiet pie sirds tad labāk izvēlēties vilciena satiksmi – ātra un ērta, tiesa gan, dārgāka par autobusu. Vilcienu cenas un atiešanas laikus visērtāk noskaidrot šeit: irishrail.ie.

Tātad, atbalstīsim Skonto futbolistus Portadaunā! Bet, ja vēlaties uzzināt, kā pirms diviem gadiem iemļīrijā gāja trim meitenēm, kas devas tolaik atbalstīt Liepājas Metalurgu spēlē pret Belfāstas Glentoran, kikšķiniet šeit: sportadraugiem.lv: Kā es braucu uz Ziemeļīriju futbolu lūkoties

  +6 [+] [-]

, 2010-07-01 13:54, pirms 14 gadiem
Ja jau tāds pasaules pazinējs, tad Lononderijas vietā būtu rakstījis Derija. Īrijā un arī pašā pilsētā neviens neliek priekšā to štrunta Londonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-07-01 14:41, pirms 14 gadiem
cerams, ka nepaklups lai veicas

     [+] [-]

, 2010-07-01 20:03, pirms 14 gadiem
Veiksmi!

     [+] [-]

, 2010-07-01 21:23, pirms 14 gadiem
Iedomājieties Latvijas vs. Krievijas spēli šeit un visus Latvijā dzīvojošos krievus, kuri fano un lepni vicina karogus par Krieviju. Jap, latvieši īriem ir tieši tādi paši.