Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:541, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

"Ventspils". Poropats. Kas tālāk?

"Ventspils". Poropats. Kas tālāk?
Silvano Poropats
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola kluba "Ventspils" vadībai šobrīd ir jābūt tikpat konsekventai, kāda tā bija vecā gada priekšvakarā, kad no darba atbrīvoja komandas galveno treneri Agri Galvanovski viņa vietu atdodot Balkānu basketbola speciālistam Silvano Poropatam. Jau ir zināms, ka šogad LBL fināls notiks bez ventspilnieku līdzdalības, kas nozīmē tikai vienu - Poropats nav izpildījis kluba izvirzīto uzdevumu.

Šogad kā nekad klubu saimnieki un prezidenti bijuši aktīvi treneru pāraudzināšanā. Ap gadu miju ventspilniekiem apnika Agra Galvanovska izvēlētais spēles modelis, kurš nav bijis acij tīkams un atgādinājis veterānu spartakiādēs redzētos ātrumus. Kad Ventspilī Galvanovskim iedeva kurvīti, tobrīd tikai viens uzdevums (no trīs) nebija izpildīts - gaitas Eiropas kausa turnīrā bija vārgas, bez iedomātā rezultāta, kaut kluba priekšniekiem bija jāredz un jāsaprot, ar kādiem resursiem komanda tiek palaista Eiropas apritē.Ar to pietika, lai Galvanovskim liktu savākt savas mantiņas un pateikt - sveiki! Tas nekas, ka tas pats Galvanovskis ar praktiski tiem pašiem spēkiem uz Ventspili atveda atpakaļ Latvijas zeltu. Šķiet, par to kluba priekšnieki jau bija piemirsuši. Tāpat kā Galvanovska konsekvenci ievērot stratēģiju, ko sauc par gados jauno latviešu spēlētāju sagatavošanu lielajam basketbolam. Galvanovskis aizgāja, atbrauca Poropats paķerdams līdzi divus savus novadniekus un pie reizes arī jau sen no jauno un perspektīvo biksēm izaugušo Armandu Šķēli. Protams, paldies klubam, kurš deva, iespējams, pēdējo iespēju lielajā basketbolā atgriezties patiešām meistarīgajam Šķēlem, taču - kāds tam sakars ar kluba stratēģiju? Nekāds...

Ko darīt ar Poropatu? Ja "Ventspils" vadība atrada iemeslus, kāpēc atbrīvot Galvanovski, tad Poropata atbrīvošanai iemesli nemaz nav jāmeklē. Klubam var būt simts un viens uzdevums sezonai, bet viens allaž ir pats svarīgākais un tas ir LBL zelts, kuru ventspilnieki varēs izcīnīt tikai pēc gada, bet ne šopavasar. Uzdevums nav izpildīts, vēl ir jāaizvada spēles par trešo vietu, bet kuru tās interesē? Bronza, kuru vēl būs jāizcīna, nepiesegs izgāšanos pusfinālā, kurā pieredzējušo Poropatu apspēlēja tikai četras spēles galvenā trenera amatā pabijušais Nikolajs Mazurs. Patiesībā, Poropatam pašam vajadzētu uzrakstīt atlūgumu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-04 19:16, pirms 14 gadiem
Strauss jau purms spēles laikam rakstu uzcepis
, 2010-05-04 19:19, pirms 14 gadiem
Nezinu, man patika Poropata spēles stils. Joprojām esmu šokā par šodienas rezultātu
, 2010-05-04 19:19, pirms 14 gadiem
Un Tu ,Strauss, tagad jūties kā riteni izgudrojis šādu rakstu ieliekot?
Tu esi vistrulākais žurnālists (ja par tādu Tevi var nosaukt) !!!!
Nu izlasot šo rakstu skaidrs ir viens, ka nu ļooooti gaidīts bija Ventspils zaudējums sērijā priekš Tevis, vaine? Ka tikai atkal kādu no*irst, lai tikai atlaiž......ko Tu pats esi izdarijis un sasniedzis??? Atlūgums Tev būtu jāuzraksta, nevis tas jāiesaka kādam citam!
, 2010-05-04 19:23, pirms 14 gadiem
krishy rakstīja: Strauss jau purms spēles laikam rakstu uzcepis
Uzcepti bija 2 raksti- viens par Poropatu, bet otrs par VV izgāšanos!
Maitas putni vienmēr zaceni atradīs.
, 2010-05-04 19:28, pirms 14 gadiem
Trenerim jāatkāpjās. Spēles ar Valmieru mierīgi novadīs Endzelis un sliktāk nebūs noteikti bet pēc sezonas pusei no mūsu tā saucamajiem ''jaunajiem talantiem'' vajadzētu pilnveidot savu meistarību otrajā līgā,
, 2010-05-04 19:32, pirms 14 gadiem
Strauss laikam jau bija dzirdējis tiesnešiem doto uzdevumu - norakt spēli..

Vpils ir labāka tik un tā un pie tam latviešu komanda nevis savākti visādi krāsainie kā vefā..
, 2010-05-04 19:35, pirms 14 gadiem
Nu strauss! Tas ir vienkārši neaprakstāmi,kur var būt tāds āksts,Tu laikam redzi to, ko gribi redzēt! Ja Tu tiešām esi profesionāls žurnālists, savas nozares profesionālis,tad lūdzu mazliet argumentētāku viedokli. Spēle tiko cauri,raksts jau iekšā, kronis visam. Raksts par Lindstrēmu SA vienā no pēdējiem numuriem, visu slikto sagāž virsu un aiziet. Es nesaprotu,kā šāds cilvēks var būt SA redaktors, tas ir pilnīgi garām. Runājot par SA,tad tur vispār nav ko lasīt, 2 bildes, 3 tabulas, virsraksts entajā fontā un pāris rindiņas Matuļa vai Strausa vārsmu, tas arī viss. Abonēju tikai tāpēc,lai varētu SA+ lasīt,bet pateicoties visādiem strausveidīgajiem pat šito sadaļu vairs vērt vaļā negribās. Un vēl skaitās, ka viņš sit ar skaitļiem,smieklīgi......
, 2010-05-04 19:43, pirms 14 gadiem
Ar Agri izriikojaas nesmuki, piekriitu, bet taapeec jau nav jaatlaiz Poropats. Ne jau vinsh savaaca kopaa taas jaunaas "zvaigznes" lai pusgada laikaa iestelleetu shiem smadzenes un veel izveidotu komandu. Lai straada, izskataas sakariigs treneris. Pussastaavu gan vjadzeetu nomainiit, pie jaunajiem gurkiem pieliekot paaris iistus vechus ( nedomaaju legionaarus).
, 2010-05-04 19:46, pirms 14 gadiem
nu treneri gan dereetu atstaat,bet pusi komandas nomainiit ar daudz labaakiem speeleetaajiem
, 2010-05-04 19:50, pirms 14 gadiem
Meijeru, Berziņu un Blausu vajag nomainīt.. Mejers vispār - nu kā var tā spēlēt? jaunais gurķis tomēr un būtu jācīnās par katru bumbu ar pašatdevi.. bet staigā tik slinki pa laukumu un palecās tikai 3 cm augstumā, kad jālec un jācīnās.. nu nevar tā. Kedzo arī vairs nav tik labs kā sākumā..
, 2010-05-04 19:54, pirms 14 gadiem
Vienkarsi loti skumsh zhurnaalists. Izcili skumsh!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-04 20:35, pirms 14 gadiem
Tieši tā,ka bija 2 negatīvie raksti sagatavoti.Un man liekas,ka Ērikam S.
labāk būtu paticis VEF zaudējums,bet nu labi,ka rezervē ir vēl kāds
"trumpis".Kā var vienmēr izcelt tikai negatīvo Latvijas sportā nevis piemēram intrigu līdz 5.spēlei šajā sērijā?
, 2010-05-04 22:15, pirms 14 gadiem
Pilnīgi piekrītu Strausa kungam!! Labs raksts.
, 2010-05-04 22:16, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Mainīt ādu katru reizi nevajag. Tak lai pastrādā līdz nākamās sezonas beigām. Spilgts piemērs ir hokejā ar Znaroku.
Nevajadzēja mainīt Galvanovski. Galvanovskis kā treneris nav vienas sezonas treneris. Esmu pārliecināts par 90%, ka ar Galvanovski priekšgalā BKV būtu tikuši finālā, pat bez visādiem tur Pedžo un Predraniem..
, 2010-05-04 23:46, pirms 14 gadiem
Kur ir skaitļi?
, 2010-05-04 23:47, pirms 14 gadiem
Strauss meklē tikai to slikto .... ja būtu VEF zaudējis tad varētu rakstīt līdzīgu rakstu , Strauss būtu beidzot analizēt spēli ko , kā , kapēc, nevis tikai intrigas vērpt!

Paklausoties intervijas Sporta avīze + , ne vienu vien reizi , atpazīstami sportisti ne visai labiem vārdiem izsakās par Strausu, jo viņš ir intrigants un meklē katrā lietā kur varētu kko nomelnot ..
, 2010-05-05 13:06, pirms 14 gadiem
Nemākulīgi izvēlēts piecinieks laukumā bija vairākkārt novērojams šajā pusfinālā, uzskatu, ka Silvano nepaspēja iepazīt vietējos kadrus līdz galam. Un Ventspils neveiksmes meklējamas jauno tā brīža, kad nepagarināja līgumu ar Buškevicu. Beigu beigās, Galvanovskis > Poropats.
, 2010-05-05 19:57, pirms 14 gadiem
Nesaprotu par ko tauta tagad pārmet Strausam ? Pareizi vien ir, ka jāatlaiž Poropats. Tā bija kļūda viņu vispār pieņemt darbā. Bija zināms, ka tas labi nebeigsies ar kaut kādu viduvēju horvātu treneri pie stūres. Lai gan - no otras puses, man kā Ventspils līdzjutējam būtu svarīgi, lai klubs beidz mētāties no viena grāvja otrā, bet tiešām nosprauž stratēģiju un to īsteno. Nevis - prioritāte LBL čempiontituls, nepatīk komandas spēles stils - atlaižam jauno, talantīgo Okornu (starp citu ļoti patika šis treneris), tad Galvanovskis izcīna LBL čempiontitulu - paldies, Tev Agri - paiet pussezona un Agris jau tiek atlaists, jo neesot rezultāta / nepatīk, kā komanda izskatās laukumā (Tas nekas, ka prioritāte bija jauno audzināšana ). Labi - jauna dzīve, jauns treneris - Silvano Poropats, nezipilda vienu uzstādīto mērķi - neizcīna LBL čempiontitulu uzreiz atlaižam. Tas nekas, ka pusgads vispār nav nekāds laiks, kurā spriest par trenera darba rezultātiem... kaitina, ka nevar izlemt vienu stratēģiju un to īstenopt, bet svārstās tā kā VV ar VEF. Tad jau labāk iedod Poropatam uzticības kredītu, lai kā man viņš nepatiktu.
Nenospēlējot ne spēli Latvijas nacionālajā izlasē, Soču olimpisko spēļu pieteikumā ticis Teodors Bļugers.
Foto: Gints Ivuškāns/f64
27

Lipmans: "Bļugers olimpiskajā izlasē - tas ir smieklīgi!"

7. janvārī Latvijas Hokeja federācijai jāsūta uz IIHF Soču olimpisko spēļu 25 hokejistu saraksts un 6. janvāra pievakarē tajā bija kāds hokejists, kurš valsts nacionālajā izlasē vēl nav aizvadījis nevienu maču, toties Sočos viņam jābūt. Tas ir Teodors Bļugers...
Iespējams, ka VEF galvenajam trenerim Ramūnam Butautam šovakar būs pēdējā spēle šajā amatā.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", F64
9

5 iemesli, kāpēc šodien jāiet uz VEF spēli

Rīgas VEF šovakar Eiropas kausa izcīņā aizvadīs grupu turnīra pēdējo spēli savā laukumā tiekoties ar Turcijas “Banvit”. Abām komandām šī spēles likme ir vienāda – būt vai nebūt nākamajā posmā un nokļūt vienā grozā ar Eirolīgas pirmā posma neveiksminiecēm. Zinot, ka VEF šobrīd nav populārākais vārds līdzjutēju mutēs, centos atrast piecus iemeslus, kāpēc tomēr šovakar jābūt arēnā.
Miķelim Rēdliham jākļūst par pirmo, kurš atjaunotajā "Dinamo" aizvadīs 200 un vairāk spēļu.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze
20

"Dinamo". Būs vai nebūs?

Šodien savu pirmo spēli ceturtajā KHL sezonā aizvadīs Rīgas "Dinamo". Kā pirms katras sezona, arī šoreiz ieskatīsimies nākotnē un mēģināsim prognozēt, vai "Dinamo" un tās spēlētāji uzspodrinās pašu līdz šim padarītos darbus.