Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: petrovich_27

Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass, Siksna

Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass, Siksna
Miks Indrašis darbībā. Foto: cska-hockey.ru

Oktobra ceturtās nedēļas „malači” meklējami un atrodami kā KHL, tā arī Vācijas DEL un Baltkrievijas atklātā čempionāta laukumos. Pamanāmi arī Latvijas izlases esošie vai bijušie kandidāti Somijas, Norvēģijas, Ukrainas stiprākajās līgās. Latvijas hokejistu 22. – 28. oktobra nedēļas Top 4.

1. Miks Indrašis

Indrašim pietika nouguņot vienā spēlē, lai sakrātu četrus punktus, un nonāktu nedēļas Topa galvgalī. Protams, var smaidīt, ka šī rezultativitāte „saskrējusi” spēlē pret KHL vājāko komandu Avtomobiļist... Tomēr – panākums nav zemē metams, jo to guvusi līgas otrā vājākā komanda – Rīgas Dinamo. Nedēļas summā Mikam Indrašim 3 spēles, 4 punkti (2+2) un lietderības koeficients „+1”. Tas arī ir rezultatīvākais sniegums starp Latvijas hokejistiem KHL plašumos.

2. Andris Džeriņš

Aizvadītās nedēļas otrs rezultatīvākais Rīgas dinamietis un Latvijas izcelsmes KHLists bija Andris Džeriņš. Pa 3 punktiem oktobra ceturtajā nedēļā salasīja arī kolēģi Guntis Galviņš un Mārtiņš Karsums, tomēr Andrim Džeriņam ir „simpātiskāka” punktu attiecība: 2 vārtu guvumi un 1 rezultatīva piespēle, kā arī +2 lietderības (3 spēlēs). Turklāt Džeriņš pamanījās uzspīdēt spēlēs pret ne-pastarīšiem – Austrumu konferences „buldozeriem” Magņitogorskas Metallurg un Čeļabinskas Traktor. Ar ko beidzās šīs spēles, zinām; tomēr Džeriņš šo spēļu summā un sausajā atlikumā izskatās ļoti pat pieklājīgi.

3. Māris Jass

Vācijas stiprākās līgas (DEL) komandas Hannover Scorpions ierindā pakāpeniski un arvien labāk iejūtas aizsargs Māris Jass. Viņa darbošanās „skorpionu” galvenā trenera un sava laika Latvijas izlases uzbrucēja Igora Pavlova vadībā sāk nest arī statistiski pamanāmus augļus. Aizvadītās nedēļas 3 spēlēs Māris Jass sagādāja 3 rezultativitātes punktus (1+2) un lietderības koeficientu „+1”. Starp Latviju pārstāvošiem aizsargiem dažādu valstu stiprākajās līgās – pamanāmi rādītāji.

4. Edgars Siksna

Lai arī „galvenā” Liepājas Metalurgs komanda oktobra ceturtajā nedēļā ir aizvadījis tikai vienu spēli un ne pret to stiprāko Baltkrievijas ekstralīgas vienību (HK Vitebsk), tomēr nevar nenosaukt Latvijas U-20 izlases spēlētāju, kurš šajā spēlē uzspīdēja. Tas ir liepājnieku 19 gadus vecais aizsargs Edgars Siksna (dz. 1993.). Vienas spēles summā viņam divi vārtu guvumi un neitrāls lietderības koeficients. Pašreiz Siksna ir Liepājas Metalurgs vienības aizsargs ar labāko lietderības koeficientu (+7), kā arī otrs rezultatīvākais aizsargs komandas ierindā. Nav slikti junioru vecuma hokejistam.

Netālu no Topa

Dažādos platuma grādos – dažādu valstu „Virslīgās” – turpina „pildīt plānu” un būt pamanāmi virkne Latvijas izlases kandidātu vai vismaz sava laika spēlētāju: uzbrucējs Roberts Jekimovs Somijas SaiPa ierindā (3 spēlēs 2+1 un lietderība +1); uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis Norvēģijas Stjernen Hockey sastāvā (3 spēlēs 2+1 punkti un +1); uzbrucējs Kaspars Saulietis Ukrainas Sokil rindās (3 spēlēs 2+1 un neitrāla lietderība); uzbrucējs Juris Štāls Ukrainas Kompaņjon-Naftogaz krāsās (2 spēlēs 1+1 punkti un +2 lietderības). Arī – uzbrucējs Jānis Ozoliņš Lielbritānijas Hull Stingrays vienībā (1 spēlē 1+2).

Salīdzinoši pieklājīgu vārtsarga statistiku Zviedrijas otrajā stiprākajā līgā (HockeyAllsvenskan) turpina uzturēt Ervīns Muštukovs, kuram aizvadītajā nedēļā 3 spēles (178:18), kurās nācies „pārciest” 68 metienus un no tiem nenoķert sešus. Attiecīgi Mora IK vārtsargam Muštukovam oktobra ceturtajā nedēļā – 91,18% atvairītu metienu un vidēji spēlē piedzīvoto vārtu zaudējumu (GAA) koeficients 2.02, kā arī uzvaru-zaudējumu bilance ir 2:1. Savukārt Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis turpina būt Jugra komandas „pirmais numurs” KHL plašumos. Aizvadītajā nedēļā Masaļskis „nolauza” 4 spēles (!!!) ar spēles laiku 243:01. Uzvaru-zaudējumu bilance 1:2, bet ceturtajā spēlē Masaļskis palīdzēja savai komandai uzvarēt pēcspēles metienos. Pārējie cipari – atvairīti metieni (92,31%) un GAA 3.21.

Statistiski neslikta nedēļa bija vārtsargam Kristeram Gudļevskim, ar piebildi – jaunatnes līgā un pret Rietumu konferences priekšpēdējās (16.) vietas ieņēmējiem – Budapeštas Patriot. Tomēr arī tas pieklājīgi – 2 spēlēs 2 uzvaras, 96,26% atvairītu metienu un GAA 1.00. Vēl „mazajās līgās” 22. – 28. oktobra nedēļas spēlēs izcēlās uzbrucējs Kirils Tambijevs, kurš MHK Himik ierindā MHL čempionāta 3 spēlēs saražoja 6 punktus (3+3) un neitrālu lietderību. No HK Rīga ierindas paspīdēja Latvijas U-20 izlases kandidāts – uzbrucējs Andris Siksnis (dz. 1993.), kuram 3 spēlēs ienācās 3 vārtu guvumi un lietderība +1 izmērā. Dažam Sikšņa kolēģim aizvadītajā nedēļā arī bija 3 punkti, taču ne tik laba trāpījumu un piespēļu bilance. Savukārt MHL B grupas čempionātā Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas sastāvā pamanāmākais bija Egils Kalns ar 4 punktiem (2+2) un lietderību +3, kas sarūpēti 2 spēlēs. Kalns aizvadīja arī vienu spēli kā Liepājas Metalurgs-2 spēlētājs Latvijas Virslīgas čempionātā, arī tajā tiekot pie viena vārtu guvuma. Pa 3 punktiem MHL B grupas 2 spēlēs arī citiem liepājniekiem: Valteram Freijam (dz. 1994.); Edgaram Homjakovam (dz. 1995.); Vladislavam Dobreņkijam.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

OKTOBRA TOPI
1. – 7. oktobra nedēļas Top 4:
Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
8. – 14. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Kuzmenkovs, Ozoliņš,...
15. – 21. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas labākie: liepājnieki & Co.
SEPTEMBRA TOPI
4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs + «...
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4 «...
24. – 30. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...


, 2012-10-29 16:31, pirms 12 gadiem
Edgara Kļaviņa pirmie vārti Zviedrijas elitē arī varētu būt par pamatu, lai vismaz atrastos "netālu no topa".
, 2012-10-29 16:56, pirms 12 gadiem
gregors rakstīja: Edgara Kļaviņa pirmie vārti Zviedrijas elitē arī varētu būt par pamatu, lai vismaz atrastos "netālu no topa".
Edgars Kļaviņš regulāri ir Top4 vai tā tuvumā.
Sk., piemēram: Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...

Viņa vārtu guvums Zviedrijas Elitserien čempionātā ir apsveicama parādība. Tomēr ar 1 punktu 3 spēlēs ir "par īsu", lai kvalificētos Top 4. Top "tuvumā", iespējams; taču tas "tuvums" jau tā ir izaudzis paliels. Attiecīgi, ja piemin Edgaru Kļaviņu, tad jāsauc arī citi, kam "Virslīgās" pa 1-2 punktiem - Ķēniņš, KHListi, AHListi utml.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...