Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: petrovich_27

Nolana „atrastais” Koba Jass māca slovākiem spēlēt hokeju

Nolana „atrastais” Koba Jass māca slovākiem spēlēt hokeju
Koba Jass Latvijas izlases krāsās, gatavojoties cīņai pret Krievijas izlasi 2012. g. aprīlī. Foto: Āris Zobens

Nedēļas labā ziņa ir tāda, ka pēc izlašu novembra pauzes KHL laukumos ir atpakaļ daļa Latvijas hokejistu - leģionāru, kas bija aptraumējušies. Pagaidām vēl tikai Miķelis Rēdlihs nespēlēja, bet viņš jau tuvojas ierindai. Vēl viena nedēļas ziņa – pavasarī izlases galvenā trenera Teda Nolana atzinīgi novērtētais Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass ir ne tikai atradis klubu, bet arī veiksmīgi sācis sezonu, jau pirmajā spēlē iemetot divreiz... 12. – 18. novembra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Koba Jass

Aizvadītajā nedēļā pozitīvu ziņu devu ar patīkamu regularitāti „iesniedza” uzbrucējs Koba Jass, kurš šīs sezonas sākumā nekādi nevarēja tik pie sava kluba. Pagājušo sezonu viņš aizvadīja „uz pusēm” Kazcink-Topredo komandā Krievijas otrajā stiprākajā līgā un Kazcink-Torpedo-2 vienībā Kazahstānas Augstākajā līgā. Un neskatoties uz salīdzinoši pieticīgiem regulārās sezonas klubu un līgu nosaukumiem savā CV, bija iekļuvis Latvijas nacionālās izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā. Pavasara „zvaigžņu stunda” šķita pabeigusies šoruden, kad Kobam Jasam neizdevās tikt pie darba, t.sk. nesanāca nostiprināties ECHL līgas klubā Cincinnati Cyclones Ziemeļamerikā.

Taču, novembra vidū nonācis savā jaunajā darbavietā – Slovākijas ekstralīgas komandā MsHK Žilina, a.s., Koba Jass savā pirmajā regulārās sezonas nedēļā ir aizvadījis 3 spēles, sakrājis 6 punktus (2+4) un lietderības koeficientu +4. Lai arī pēdējos gados cirkulē runas par Slovākijas ekstralīgas līmeņa kritumu; tomēr tā nebūt nav starp vājākajām Eiropas hokeja līgām. Tiesa, K.Jasa pārstāvētā Žilinas komanda šosezon ir slovāku ekstralīgas (oficiālais nosaukums – Tipsport extraliga) pastarīte – 22 spēlēs iekrāti 19 punkti, kas dod 10. vietu 11 komandu konkurencē. Zemāk ir tikai junioru izlase HK Orange 20, kas pie pieaugušajiem aizvada nepilnu regulāro sezonu.

2. Māris Bičevskis

Pēc KHL čempionāta pauzes Rīgas Dinamo hokejisti aizvadīja divas vienmērīgas spēles. Vienu (pret Ak Bars) bez variantiem un nerezultatīvi zaudēja (0:3), bet otrā (pret Ņeftehimik) iestudēja pamatīgas nekārtības, kas pabeidzās ar veiksmīgu 6:4. Ja nedēļas pirmajā spēlē visi dinamieši netika pie rezultativitātes punktiem, tad otrajā spēlē – tikai 3 no 13 uzbrucējiem palika bez punktiem. Pat Raitim Ivanānam viena rezultatīva piespēle... Tātad – komandas sniegums diezgan vienmērīgs.

Dinamo uzbrucēju burzmā būtu izceļams ceturtās maiņas centra uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš spēlē pret Ņeftehimik sarūpēja divus punktus, neskatoties uz ārkārtīgi pieticīgo spēles laiku (6:09). Attiecīgi Bičevskim nedēļas 2 spēļu summā 2 punkti (1+1) un lietderības koeficients +2. Pa diviem punktiem 12.-18. novembra nedēļā bija iekrājuši vēl divi Dinamo ne-leģionāri – Kaspars Daugaviņš (1+1) un Aleksandrs Ņiživijs (0+2), taču viņiem bēdīgs lietderības koeficients (attiecīgi: -1 un -3), kā arī nesalīdzināmi lielāks spēles laiks.

3. Herberts Vasiļjevs

Savu pavalstniecību ar Vācijas pasi papildinājušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs joprojām demonstrē, ka ir pieprasīta persona Krēfeldes hokeja klubā Vācijas DEL. Krefeld Pinguine kapteinis aizvadītajā nedēļā Vācijas stiprākajā līgā piedalījās 2 spēlēs, sakrāja 4 punktus (1+3) un vērā ņemamu lietderības koeficientu +4, palīdzot „pingvīniem” abās spēlēs uzvarēt. Šosezon Krefeld Pinguine cīnās pa DEL turnīra tabulas vidusdaļu; pašreiz 7. vietā 14 komandu konkurencē. Savukārt Herberts Vasiļjevs ir Krēfeldes komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs (18 punkti 20 spēlēs) un viens no diviem lietderīgākajiem hokejistiem (abiem pa +6).

4. Regnārs Kaļinovskis

MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijā Liepājas Metalurgs jaunatnes komanda turpina „griezt ārā pogas” šajā čempionātā spēlējošajām komandām no Krievijas, Latvijas, Lietuvas... Liepājas jaunatne 18 spēlēs savāca 44 punktus (t.i. vidēji 2,44 punkti spēlē) un joprojām ir aktuālie divīzijas līderi. Der pieminēt, ka liepājnieki bija iestudējuši 14 uzvaru sēriju „no vietas”! Un tagad arī aizvadījuši pēc kārtas 15 spēles, kurās gūti punkti. Kopumā Liepājas Metalurgs jaunatne MHL B grupas čempionātā līdz šim ir zaudējusi tikai divas reizes, un abas ar viena vārtu guvuma starpību...

Aizvadītajā nedēļā Liepājas Metalurgs jaunatnes komanda aizvadīja 4 spēles, kurās rezultatīvākais bija uzbrucējs Regnārs Kaļinovskis (dz. 1993.). Viņam 4 spēļu summā 7 punkti (1+6) un lietderības koeficients +2. Iespējams, veiksmīgs sniegums MHL B grupā spēs ātrāk pavērt durvis uz Liepājas Metalurgs „lielo” komandu, kur tagad būtu jākonkurē ar Dinamo „desantu” – Bukartu, Podziņu, Skvorcovu un pat Šrempu. Vai arī – ļaus „iepretendēt” uz Latvijas U-20 izlases sastāvu, kurā Liepājas Metalurgs MHL komandas puiši tiek izskatīti maz vai nemaz. Turklāt, Regnārs Kaļinovskis nav vienīgais junioru vecuma hokejists, kas šosezon atzīmējas Liepājas MHL vienības ierindā.

Netālu no Topa

KHL vienības Jugra vārtsargs Edgars Masaļskis 12.-18. novembra nedēļā aizvadījis tikai vienu spēli, tajā palīdzot savai komandai uzvarēt. „Sausajā atlikumā” – 93,1% atvairītu metienu un GAA 2.00. Uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis joprojām dara savu darbu Stejernen Hockey vienībā Norvēģijas stiprākajā līgā – 3 spēlēs 5 punkti (1+4) un lietderība -1.

Kirils Tambijevs MHL vienības MHK Himik ierindā lieku reizi atgādina, kāpēc ir iekļauts MHL izlases sastāvā turnejai Ziemeļamerikā – 2 spēlēs 3 punkti (2+1) un šoreiz pozitīvs lietderības koeficients +1. Savukārt, Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas sastāvā ir atzīmējušies arī uzbrucēji Vladislavs Dobreņkijs (4 spēlēs 0+6 punkti un -3), Leonards Rimjāns (dz. 1994.; 3+2 punkti un neitrāla lietderība), Pauls Hodzko (dz. 1993.; 2+3 punkti un lietderība 0) un aizsargs Roberts Mamčics (dz. 1995.; 4+0 punkti un -2). Aizvadītās nedēļas rezultatīvākais Prizma-Rīga spēlētājs MHL B grupas čempionātā bija uzbrucējs Aigars Pauče (dz. 1993.), kuram 4 spēlēs 5 punkti (0+5) un pieklājīgs lietderības koeficients +4.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

NOVEMBRA TOPI
29. oktobra – 4. novembra nedēļas Top 4:
Un atkal tas Indrašis...
5. – 11. novembra nedēļas Top 4:
Mārtiņš Cipulis – nedēļas labākais Latvijas...
OKTOBRA TOPI
1. – 7. oktobra nedēļas Top 4:
Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
8. – 14. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Kuzmenkovs, Ozoliņš,...
15. – 21. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas labākie: liepājnieki & Co.
22. – 28. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass, Siksna
SEPTEMBRA TOPI
4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs + «...
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4 «...
24. – 30. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...


, 2012-11-20 15:29, pirms 12 gadiem
Starp citu, Macijevska klubs Stjernen mekleejot papildinaajumu "legu" izskataa. Starp vairaaku valstu kandidaatiem tiek piesaukta kandidaatu mekleeshana arii LAT hokejistu "laucinjaa"....
, 2012-11-20 16:04, pirms 12 gadiem
domiigais rakstīja: Starp citu, Macijevska klubs Stjernen mekleejot papildinaajumu "legu" izskataa. Starp vairaaku valstu kandidaatiem tiek piesaukta kandidaatu mekleeshana arii LAT hokejistu "laucinjaa"....
Cipulis?
, 2012-11-20 16:27, pirms 12 gadiem
Nu uzvaardi nosaukti nebija....
Ulmeens rakstīja: Cipulis?

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...