Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Askolds Uldriķis

Jau zināms, kas pametīs virslīgu

Latvijas futbola čempionāta "LMT virslīgas" tabulas pēdējās piecas komandas satilpst divu punktu diapazonā, un līdz turnīra beigām vēl atlikušas 12 kārtas. Izskatās, ka ir gaidāma intriģējoša cīņa par palikšanu, taču jau tagad zināma komanda, kas nākamgad nespēlēs "LMT virslīgā".

Jūnijā un jūlijā Ventspils "Tranzit" rindas pameta vairāki pieredzējušie spēlētāji. Tomēr izskatījās dīvaini, ka šīs sezonas sākumā "Ventspils" sastāva vidējais vecums bija mazāks nekā fārmklubā "Tranzit". Ventspilnieki cerēja, ka "Tranzit" komandā izdosies sagatavot spēlētājus (gan vietējos, gan ārzemju) futbolistu tirgum, turklāt viņi varētu atņemt punktus "Ventspils" konkurentiem cīņā par zeltu. Tomēr šie uzdevumi netika pildīti, tāpēc kluba vadība nolēma atvadīties no trenera Aleksandra Gorbačova un kardināli atjaunināja sastāvu.

Vasarā "Tranzit" labākie spēlētāji tika pārcelti uz "Ventspils" komandu, bet pārējie leģionāri un pašmāju futbolisti 22 - 24 gadu vecumā varēja doties uz citiem klubiem. No pieredzējušiem spēlētājiem komandā palika vienīgi aizsargs Māris Smirnovs, kurš pakāpeniski pāries trenera darbā. Vasarā "Tranzit" sastāvā tika pieteikti 1993. - 1994. gadā dzimušie jaunieši no vietējās futbola skolas - kopumā 13 spēlētāji, un šī sezona tiks pabeigta ar ļoti jaunu komandu.

Pēc "Sporta Avīzes +" rīcībā esošās informācijas Ventspils futbola vadība jau izlēmusi, ka nākamsezon šī komanda spēlēs pirmajā līgā. Tādējādi tiks ietaupītas finanses, turklāt jaunie futbolisti varēs gūt pieredzi spēlēs ar piemērotākiem sparingpartneriem. Šo informāciju apstiprināja arī "Tranzit" direktors Aleksandrs Kohans.

Ventspilnieku stratēģiskais lēmums gan nenozīmē, ka cīņa par palikšanu virslīgā ir beigusies. Pēc reglamenta "LMT virslīgas" pēdējās vietas īpašniekam būs jāpāriet uz pirmo līgu, bet pirmspēdējās vietas ieguvējs aizvadīs divas pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu. Un teorētiski nav izslēgts, ka starpsezonu periodā situācija "Ventspilī" pēkšņi mainīsies.

Ventspilnieku lēmums par otrās komandas pārcelšanu izskatās loģisks arī no sportiskās ētikas viedokļa - tādēļ, lai viena kluba divas komandas nespēlētu vienā līgā. Pirmajā līgā patlaban spēlē "Liepājas metalurga" dublieri, kuriem netiek izvirzīts uzdevums iekļūt virslīgā. Pirmajā līgā pieredzi gūst arī "Daugavas" un "Jelgavas" otrās komandas. Nākamgad no šādām komandām "LMT virslīgā" varētu palikt vienīgi "Skonto" jaunā maiņa, kas spēlē "Olimpā/RFS".

Kur vajadzētu spēlēt dublieru komandām?

  • 11

  • 79

  • 17



, 2010-08-16 10:29, pirms 14 gadiem
Aizstāvēšu Olimpa dalību Virsligā!
domājams, jāskatās pēc spēka un finansiālajām iespējām.
Olimps pērn un šogad izskatās paši nodrošinās virslīgā drošu palikšanu, neredzu iemeslu, kādēļ neatļaut spēlēt Virslīgā, ja 1. līga redzams ir krietni par zemu viņiem.

Ja pērnā gada Olimps būtu spēlējuši 1. līgā, nebūtu tā progresējuši spēlētāji, kas jau šogad ir Skonto kodols!

Kamēr 1. līgas videjais limenis būs tāds kā pašreiz, tad Olimpam tur nav ko darit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-16 10:33, pirms 14 gadiem
Dark_Side rakstīja: fārmam nav vietas augstākajā līgā - lasi - arī Olimpam... labāk lai ir mazāk komandu virslīgā nekā 5:0 un līdzīgi rezultāti...
Bet Olimps jau nav tā komanda ko baigi grautu visu laiku.
tomēr izcinitas 3 uzvaras 2 neizšķirti. Pieveikta Jelgava, Blāzma, kas ir savu pilsētu 1. komandas!

Tas nozīmē, ka no šādiem rezultātie neizbēgt, jo ne jau tikai fārmi tā zaudē, zaudē arī citi... Tā pati Jelgava tika sagaruta 5-0, Jaunība... Blāzma... visas vājās izslegsim ?
, 2010-08-16 10:34, pirms 14 gadiem
Dark_Side rakstīja: labāk lai ir mazāk komandu virslīgā nekā 5:0 un līdzīgi rezultāti...
Tad jau arī Anglijā un Spānijā daudzas komandas jāizdzen no augstākās līgas, jo liela daļa komandu vienkārši nav konkurētspējīgas, salīdzinot ar līgas milžiem.
, 2010-08-16 20:05, pirms 14 gadiem
Es neko sliktu neredzu,ka Tranzīts un Olimps spēlē Virslīgā.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...