Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Podziņš un... spogulīt, spogulīt...

Podziņš un... spogulīt, spogulīt...
Ko mēs izdarījām, lai Podziņš spēlētu Latvijas izlasē? Neko.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pietika Aināram Podziņam pateikt, ka viņš grib izmantot iespēju uzspēlēt Krievijas junioru izlasē un... Kas tas bija? Kas tas ir? Bērnišķīgais nacionālisms vai - nobriedušais stulbums? Nē, nē – nav runa par pašu hokejistu... Parunāsim par attieksmi.

Kad pirms diviem rudeņiem astoņpadsmit gadus vecais Ainārs Podziņš ieradās Latvijā, viņa atvērtībai un sirsnībai nebija robežu. Viņš nav mainījies. Dzimis Jūrmalā, bet uzaudzis Krievijā – dzīvojis kā krievs Maskavā un tur sācis spēlēt arī hokeju. Sešpadsmit gadu vecumā viņam izdodas uzspēlēt arī attiecīgā vecuma Krievijas izlasē. Kad Rīgas Dinamo jaunieti paņem savos sarakstos – sajūsmai ir robežas, bet tās nevar redzēt. Ainārs ir iemīlējie savu vecāku dzimtenē, apreibis runā par jauno karjeras pavērsienu, par iespēju kādreiz uzspēlēt Latvijas izlasē. Viņā nav ne miņas no aprēķina un sausas riebeklības – tādā nozīmē, ka puisis vienkārši dzīvo, trenējas un... dzīvo. Līdz pienāk uzaicinājums spēlēt Krievijas junioru izlasē. Tajā brīdī mēs publiski noskaidrojam, ka Podziņam ir arī Latvijas pase, ka viņam līdz spēlēšanai Latvijas izlasē ir jāgaida līdz 2012. gada rudenim (starptautiskās federācijas noteiktā noilguma kārtība, ja reiz vēlies mainīt tā saukto hokeja pilsonību), ka viņš ir apmulsis. No kā šis mulsums? Krievs vienkārši meklē, kur labāk – saka nacionālisti. Viņš ir uzmetis Latviju – saka galējie nacionālisti. Tas bija viņa aprēķins – domā sazvērestības teoriju cienītāji. Tā jums, fašistiem, vajag – noskalda krievu ekstrēmais gals. Podziņš domā īsu brīdi un nolemj tomēr atgriezties pie tām hokeja saknēm, kur viņš sācis. Pragmatiski apsverot, viņš to dara, lai nebūtu kādreiz jānožēlo, ka neizmantoja visu, kas viņam kā hokejistam tika dots. Merkantili? Pavērtēsim.

Kopš pirmās dienas, kad Podziņš nonāca KHL kluba apritē, par viņu interese hokeja aprindās tikai pieauga. Latvijā to pieņēma ar divdomīgām galējībām – sākot ar „nesaprotam, ko tas Sējējs tajā krievelī ir atradis” un beidzot „mums viņš kādreiz noderēs Latvijas izlasē”. Krievijā bija daudz lietišķāki vērojumi – ja sāks spēlēt, lūkosim kā izmantot savu valsts interešu labā. Ko krieviem kompleksot? Podziņš bija viņu hokeja skolas audzēknis, spēlējis izlašu apritē. Savukārt, latviešiem pārliecību par pazudušā dēla atgriešanos noteica dokuments – pase. Mēs te varētu diskutēt un analizēt – kā tas varēja notikt, ka puika dzīvoja un strādāja ar divām pasēm, ko patiesībā Latvijas likumdošana neatļauj, taču ne par to šajā gadījumā ir stāsts. Parunāsim par mūsu darbībām, kad viens lojāls jauns cilvēks nonāk mūsu vidē, vidū, kultūrā un dzīves vai sadzīves uztverē. Podziņa gadījums kaut kādā mērā sasaucas ar daudz aprunātajiem krievu karogiem pie mašīnām ar Latvijas numuriem. Labi atceros, ka savulaik viens no krievu kopienas retoriski pavaicāja – klau, latvieši, vai krievi vainīgi, ka jūs savus karogus pie mašīnām neliekat? Tagad tās lietas mainās, bet šie impulsi mūsu vidē radās ne jau tāpēc, ka no laba prāta sākām sarkanbaltsarkano karogu šādā vīzē godāt – to stimulēja tāds kā novēlots revanšisms par to, ko dara citādi runājošie Maskačkā un tai idejiski pietuvinātajās izpratnes zonās. Podziņš jau no tās pašas rindkopas...

Ko Latvijas hokeja federācija – ja vēlaties, arī Latvijas institūts un visas tās murgainās integrācijas programmas – izdarīja, lai tāds kā Podziņš ne tikai nēsātu Latvijas pasi, bet arī dzīvotu ar pārliecību, ka tā viņam ir dārga un vienīgā iespēja? Apaļu vai kantainu – neko. Visu šo laiku, kopš jaunais hokejists ganās Latvijas hokeja priedēs, viņš ticis uztverts kā parādība, kas nepāries. Jo – kur viņš liksies, gan vēl mēs padomāsim, vai viņš patiešām būs gatavs materiāls Latvijas izlasei, gan vēl treneri novērtēs utml. Tajā pašā laikā krievi Maskavā neprātuļoja – viņi ik brīvu brīdi savu lolojumu uzrunāja, zvanīja Podziņa vecākiem, taustīja drēbi un pamatu. Tas nebija nekas pārspīlēts vai lišķīgs – tā bija programma minimums. Tieši tik maza vai liela, lai brīdī, kad vajag pieņemt lēmumu, jaunais cilvēks tikai uz mirkli nosvārstītos un pieņemtu, ko viņam noliek uz galda. Neko jau krievi nenolika, bet attieksmi parādīja, vienaldzīgi nebija. Ko mēs? Lipmans skrēja pie Sējēja un prasīja, kāpēc Dinamo šajā sakarā nerīkojas... Tas bija pirms nedēļas. Pirms tam mums viņš bija tikai un vienīgi Ainārs Podziņš, kurš intervijās slavēja Latviju, Dinamo un Rīgas līdzjutējas. Puika. Ko viņam tagad pārmest? To, ka mēs paši noskatījāmies kā Krievijas izlase viņu savāc? Kāpēc, lai nesavāktu?! Ko Latvija izdarīja, lai Podziņš gribētu spēlēt Latvijas izlasē? Iedeva pasi un aizmirsa astoņpadsmit gadus vecajam jaunietim piekodināt, ka dubultā pilsonība mūsu valstī nav pieļaujama. Pat to mēs nepratām viņam izskaidrot, kas tehniski vismaz būtu kaut kāds tilts, ko viņš pārietu uz palikšanu.

Gan jau būs, kur viņš liksies... Kirov, piedod, bet tā ir tava iedibinātā kārtība Latvijas hokejā. Podziņa gadījums tikai piespieda vēlreiz ieskatīties spogulī. A, ko viņš pats neko neprasa, neko nesaka, ka viņam vajag... Apmērām tādā stilā darbojamies. Tev nūja salauzta? Bet, ko tu nesaki... Tev apdrošināšanu vajag? Ko neprasi, nokārtosim... Mēs krītam ārā no A grupas? Oi, te būs prēmijas, spēlējiet, izcīniet uzvaru... Attieksme. Tas ir vārds, kas ir pēdējais LHF vārdnīcā. Kirovs saka – bet es visu izpildu, man ir nauda, es nevienu nemānu, viss notiek, nevienam neesmu palicis parādā! Jā, tikai šī kārtība sākas ar vārdiem – nu, ko ta’ tu neprasi... Normāli būtu, ja kārtība un uzmanība izrietētu no federācijas konkrētiem darbiem, nevis no problēmām, kas LHF izpratnes dēļ, tikušas piedzīvotas. Kad pērn sašūpojās izlases koridori, Kirovs nevis skaidroja, kas noticis, bet pierunāja Ozoliņu kļūt par menedžeri, lai viņš sakārto to, kas viņiem (spēlētājiem) vajadzīgs. Pierunā viņus, es tev maksāju... Bet, ne jau attieksmi var nopirkt. Vai nu tā ir, vai nav. Podziņa gadījumā nav ko daudz apraudāt notikušo – mēs neko neizdarījām, lai viņš - nevis rautos uz Krieviju, bet - gribētu palikt Latvijā. Protams, federācijā jau ir izpētījuši, ka tas turnīrs, kurā Podziņš piedalās krievu kreklā, nav nemaz tik oficiāls, ka starptautiskā federācija to var arī neskaitīt kā valstsvienības pasākumu, ka utt. utml. Tas jau nemaina stāstu. Pamainiet attieksmi un nevajadzēs nožēlot... Vienkārši.


, 2011-11-14 09:09, pirms 13 gadiem
vienkārši ir noriebies viss par sho te..... vecie jākļi
, 2011-11-14 09:10, pirms 13 gadiem
Taisnība... Ja gribi pie sevis dabūt labus cilvēkus, tad ar cilvēkiem vajag strādāt kā ar cilvēkiem...
, 2011-11-14 09:13, pirms 13 gadiem
Pat nav ko piebilst, tā tās lietas LR un latviešu vidū notiek, bet paši tik jautājam -kas vanīgs, kurš mums ienaidnieks,..., un turpinām jautāt nevis rīkoties.
, 2011-11-14 09:21, pirms 13 gadiem
Beidzot!Gaidiju šāda tipa rakstu,jo pilnīgi piekrītu-attieksme nosaka visu...
, 2011-11-14 09:30, pirms 13 gadiem
Šoreiz Pučem +
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-14 09:41, pirms 13 gadiem
Tā jau nav Hokeja parādība, tā ir Kārtība kādā dzīvo viss Latvijas parvaldes aparāts, ja tev kaut ko vajag, tad pats arī kodies, un cīnies par to itkā tev tas būtu jātņem no paša ierēdņa, un vispārīgi tevi te neviens netur, vācies ja kas nepatīk. Puse darba roku arī aizvācās.
, 2011-11-14 09:43, pirms 13 gadiem
Kad LHF ir izrādījusi īpašu rūpi par kādu no LV hokejistiem?
Šķiet,ka Podziņam ar diviem gadiem atrodoties LV hokeja apritē bija par īsu, lai saprastu kur viņš ir nonācis.
Savādāk viņš būtu sapratis,ka viņam nav pamata vēlēties pārāk lielu godu savai personībai.
Jā var runāt kāpēc LHF nerūpējas par saviem jaunajiem talantiem, bet situācijas raksturs Podziņam nekļuva zināms ne pirms mēneša, bet jau krietni senāk.
, 2011-11-14 09:57, pirms 13 gadiem
Nju ja Podziņš dabūtu zeltu ar Krievijas izlasi,tad es priecātos,jo tas būtu labi ja RD spēlētu Podziņš ar Zelta medaļu,nju bet Lv federācija neko nedara,la Podziņam būtu iespēja!
, 2011-11-14 10:03, pirms 13 gadiem
Arsenich rakstīja: Nju ja Podziņš dabūtu zeltu ar Krievijas izlasi,tad es priecātos,jo tas būtu labi ja RD spēlētu Podziņš ar Zelta medaļu,nju bet Lv federācija neko nedara,la Podziņam būtu iespēja!
Krieviem zeltu??? Nekad!
, 2011-11-14 10:09, pirms 13 gadiem
Nabaga Aināriņš Izrādās ka atkal Kirovs ir visa ļaunuma sakne
, 2011-11-14 10:13, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kad LHF ir izrādījusi īpašu rūpi par kādu no LV hokejistiem?
Šķiet,ka Podziņam ar diviem gadiem atrodoties LV hokeja apritē bija par īsu, lai saprastu kur viņš ir nonācis.
Savādāk viņš būtu sapratis,ka viņam nav pamata vēlēties pārāk lielu godu savai personībai.
Jā var runāt kāpēc LHF nerūpējas par saviem jaunajiem talantiem, bet situācijas raksturs Podziņam nekļuva zināms ne pirms mēneša, bet jau krietni senāk.
Par to jau arī tiek runāts.
Vispār, šoreiz īpaši patika, kā vienkārši, bet precīzi tas tika nodefonēts. Tā arī ir, it kā nevar pārmest, nevienam parādā nav palikts, galējā gadījumā par visu tiek samaksāts, bet tas - ja visi striķi trūkst. Un galu galā - "Ko tad neprasi?"
, 2011-11-14 10:16, pirms 13 gadiem
Droši vien ka varēja un vajadzēja federācijai kaut ko vairāk darīt, bet no otras puses viņš ir uzaudzis Krievijā ar attiecīgu patriotisko attieksmi pret šo valsti.....protams, ka vinš labāk izvēlas spēlēt daudz prestižākajā krievijas izlasē pie saviem čomiem, izlasē, kura piesaista daudz hokeja skautu uzmanību utt... REĀLI ko mēs viņam varam piedāvāt salīdzinot ar spēlēšanu Krievijas izlasē? NEKO! Līdz tam 2012. gadam arī juridiski neko nevarēja mainīt.... ko tad Lipmanam katru dienu Podziņam bija jāzvana un jāatgādina, ka 2012. gadā varēsi mainīt pilsonību?! Loģiski, ka džeks izdomāja ja neizdosies Krievijas izlasē, tad Latvijas izlase vienmēr paliks kā rerzerves variants.... Un viņam neko nevar pārmest
, 2011-11-14 10:22, pirms 13 gadiem
Ai tak kretinē vienk. tā LHF. Kas grūti paņemt rokā telefonu un reizi pāris mēnešos apzvanīt visus kadrus un izrādīt interesi? Ja grūti pašiem, tad jāpieņem darbā tāds darbinieks kam tas problēmas nesagādā
, 2011-11-14 10:28, pirms 13 gadiem
Armands pameta sunim kaulu Protams, ja Kira šo fruktu 2x dienā sazvanītu un reizi mēnesī aizvestu konfektes, tad čalis krieviem būtu atteicis Tautai vajadzēja vainīgo un kur vēl pateicīgāks tēls par Kiru
, 2011-11-14 10:29, pirms 13 gadiem
Šoreiz Puče garām. Spēlēt izlasē vispirms pašam ir jāvēlas. Un šeit pat nav runa par spēlēt/nespēlēt, bet gan par citu izlasi.
, 2011-11-14 10:31, pirms 13 gadiem
Kurš bija tas, kas vairākās intervijās skandēja, ka noteikti grib spēlēt Latvijas izlasē - Podziņš vai Lipmans? Un kurš no viņiem tagad spēlē Krievijas U21?
, 2011-11-14 10:35, pirms 13 gadiem
Stratēģis rakstīja: Ai tak kretinē vienk. tā LHF. Kas grūti paņemt rokā telefonu un reizi pāris mēnešos apzvanīt visus kadrus un izrādīt interesi? Ja grūti pašiem, tad jāpieņem darbā tāds darbinieks kam tas problēmas nesagādā
un kāda jēgā no šitādas auklēšanās? Ok mēnēsi vai divus pirms čempja vai kāda turnīra var uzzvanīt un apjautāties par veselību un iespēju spēlēt izlasē, bet ne jau katru mēnesi zvanīt! Neuzskatu, ka baigi kādam jālūdzas, citādi ja spēlēšana notiek ar piespiešanu, tad tāpat nav 100% atdeves..
, 2011-11-14 10:42, pirms 13 gadiem
Ok, vecās runas par LHF, protams, zināma patiesība tajā visā ir. No otras puses, var jau pārmest arī Rīgas Dinamo - kāpēc klubs nebīdija Pogu izlases virzienā? Vai tas nebija kluba interešu un prestiža jautājums? Ja vainojam Kirovu, tad varbūt paskatamies arī Dinamo vadības bezdarbību un mīkstumu šajā ziņā.
, 2011-11-14 10:42, pirms 13 gadiem
Nemānīsim sevi, jo Podziņš taču ir krievs no Krievijas,tikai vārdam, uzvārdam un dzimšanas vietai ir sakars ar Latviju,un ja mazākā iespēja būs uzspēlēt Krievijas izlasē,viņs spēlēs.Jūsmīgās runas par Latviju ir nodeva iespējai spēlēt Dinamo,un pie tam vēl pamatā,kas varbūt citur Krievijas klubos nebūtu iespējams.Krievijas izlasē viņam tikt būs grūti,tāpēc visdrīzāk mēs viņu redzēsim nākotnē Latvijas izlasē, bet,ja ne, tad mūsu pašu jaunā maiņa tikko veiksmīgi spēlēja Baltkrievijā,apsteidzot divas valstis,kurās hokejs ir daudz sakārtotāks nekā pie mums ar savām pieaugušo un jaunatnes līgām,un nostājās blakus(pēc punktiem) Baltkrievijai,kur pats Lukašenko papus ir devis zaļo gaismu hokejam,tā kā Latvija rullē, un, ja nebūs Podziņa, būs brāļi Bukarti un Girgensons.
, 2011-11-14 10:48, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Armands pameta sunim kaulu Protams, ja Kira šo fruktu 2x dienā sazvanītu un reizi mēnesī aizvestu konfektes, tad čalis krieviem būtu atteicis Tautai vajadzēja vainīgo un kur vēl pateicīgāks tēls par Kiru
Protams, sliktais Kirovs tak ir ēbrejs un izskatās pēc Bubuļa, ar ko biedēt bērnus, ja viņi neklausīs mammu
, 2011-11-14 10:49, pirms 13 gadiem
Dēļ viena viduvēja jaunuļa (pat uz HK Rīga čaļu fona viņš pāgājušogad īpaši neizcēlās) te tāda "vētra tējasglāzē"! Neesmu Kiras vai LHF advokāts, bet ko ta Kiram vajadzēja tagad darīt? Ik pēc nedēļas zvanīt Podziņa senčiem un jautāt "vai Ainārs nav pārdomājis" ? Un nepārtraukti atgādināt "mēs viņu nākotnē gribam redzēt LV izlasē"??? Kur ir teikts, ka Kira nav tā darijis ( ir vismaz pāris reizes tā vai līdzīgi uzzvanijis) vai ka viņam tā tagad būtu bijis jādara pie fakta, ka arī mums pašiem ir vismaz sava sauja pašu čaļu viņa vienaudžu (+/- 1 gads), kas jau tagad ir labāki par Pogu (Pelšs, Girgensons, Ķēniņš u.c. + vēl arī pie jaunākiem var atrast pa nākotnes lietaskokam kā piem. jaunais Bukarts)? Vai Kiram tagad dienu un nakti būtu jāvelta visa uzmanība tikai Podziņam un viņa vecāku "tramdīšanai"? Čalis vēl 11-10 mēnešus nevar pat gribot spēlēt LV izlasē un pieļauju, ka pat, ja Kira te pie viņa trepēm katru dienu nakšņotu es nedodu ne santīmu, ka tad tagad viņš būtu izvēlējies labāk sēdēt mājās un pacietīgi gaidīt to lielo iespēju, lai pēc tiem 10-11 mēnešiem viņš varētu spēlēt LV izlasē! Čalis acimredzot vienkārši iespējams jau pasen bija sapratis, ka iespējas ir jāizmanto, jo kāda jēga ir sēdēt un gaidīt turpat gadu, ja viņš tagad var mēģināt (pat kaut vai ar nelielu iespējamības procentu) iekļūt krievu U-20 sbornajā un Kiras runāšana vai nerunāšana tur, domāju, tāpat neko neko nemainītu vienkārši tagad čalim ir labas atrunas sak' redz' "no LHF pie manīm neviens neatnāca...." Bet vai vispār bija jānāk zinot, ka čalis tāpat vēl apmēram gadu pat gribot nevarēs pārstāvēt LV izlasi? Ja jau viņš tik ļoti te gribēja tajā nākotnē pārstāvēt LV izlasi, tad varēja jau arī pats saprast, kas viņam dēļ tā ir jādara un ko viņš nevar darīt (kaut vai tīri ētiski saprotot ko nozīmē mētāšanās no vienas izlases pie otras), bet ja tā lielā "Latvijas mīlestība" bija tik vienkārši PR runas, lai tiktu RD, tad es piem. tādu spēlētāju pat, lai viņš būtu tur kaut nākamais Mario Lemjē, negribētu redzēt spēlējam LV izlasē....
, 2011-11-14 10:55, pirms 13 gadiem
Latvija jau ir hokeja speletaju kaltuve, mums talantu ir atliku likam un kaut kadu tur Krievijas latvieti nevajag, bet Krievija resursu tik maz tik maz, ka vinji shaja latvieti saskatija iespejamo nakotni!!
, 2011-11-14 10:55, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Armands pameta sunim kaulu Protams, ja Kira šo fruktu 2x dienā sazvanītu un reizi mēnesī aizvestu konfektes, tad čalis krieviem būtu atteicis Tautai vajadzēja vainīgo un kur vēl pateicīgāks tēls par Kiru
Armandam laikam vairs par ko rakstīt nav, ja ir jāraksta "aizstāvības runas" vienam diezgan viduvējam puikam....
, 2011-11-14 10:59, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Armandam laikam vairs par ko rakstīt nav, ja ir jāraksta "aizstāvības runas" vienam diezgan viduvējam puikam....
Armandam ir taisnība par to bardaku un attieksmi LHF, bet Poga nav tas gadījums kurš būtu jaatmāzē.
, 2011-11-14 11:02, pirms 13 gadiem
markuss rakstīja: REĀLI ko mēs viņam varam piedāvāt salīdzinot ar spēlēšanu Krievijas izlasē? NEKO!
Salīdzinoši diezgan reāla būtu iespēja Podziņam spēlēt 2014. gadā Sočos Latvijas izlases sastāvā. Krievija piedāvāja tagad un tūlīt mēģināt iekļūt U20.

Protams, Latvijas izlasei vēl ir jātiek uz Sočiem un Podziņam vēl būtu jātiek tās sastāvā. Bet, jebkurā gadījumā, tas būtu daudz reālāk, nekā jebkad tikt uz OS Krievijas izlases sastāvā.

Vai iespēja pamēģināt iekļūt Krievijas U20 izlasē bija tā vērta? Grūti pateikt. Katrā ziņā hokejists savu izvēli izdarīja.
, 2011-11-14 11:04, pirms 13 gadiem
markuss rakstīja: un kāda jēgā no šitādas auklēšanās? Ok mēnēsi vai divus pirms čempja vai kāda turnīra var uzzvanīt un apjautāties par veselību un iespēju spēlēt izlasē, bet ne jau katru mēnesi zvanīt! Neuzskatu, ka baigi kādam jālūdzas, citādi ja spēlēšana notiek ar piespiešanu, tad tāpat nav 100% atdeves..
Kur es teicu reizi mēnesī? Nepārspīlē...
, 2011-11-14 11:13, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Armandam ir taisnība par to bardaku un attieksmi LHF, bet Poga nav tas gadījums kurš būtu jaatmāzē.
vai būtu tagad jādramatizē! Par LHF bardaku protams ir taisnība, bet arī "cietējs" Poga nav tik balts un pūkains kā viņš te izskatās! Tā gribēšana (spēlēt LV izlasē) ir jāpierāda ne tikai ar skaistiem vārdiem, bet arī ar darbiem, kas jāizdara, lai varētu tur spēlēt (vēl apmēram gadu "jānosēž" nespēlējot nevienā izlasē un par šādu faktu puika nevarēja nezināt)!Bet diemžēl Pogas gadijumā šoreiz tie acīmredzot bija tikai skaisti vārdi (par vēlmi nākotnē spēlēt LV izlasē), jo segums ar darbiem nesekoja....
, 2011-11-14 11:21, pirms 13 gadiem
als rakstīja: vai būtu tagad jādramatizē! Par LHF bardaku protams ir taisnība, bet arī "cietējs" Poga nav tik balts un pūkains kā viņš te izskatās! Tā gribēšana (spēlēt LV izlasē) ir jāpierāda ne tikai ar skaistiem vārdiem, bet arī ar darbiem, kas jāizdara, lai varētu tur spēlēt (vēl apmēram gadu "jānosēž" nespēlējot nevienā izlasē un par šādu faktu puika nevarēja nezināt)!Bet diemžēl Pogas gadijumā šoreiz tie acīmredzot bija tikai skaisti vārdi (par vēlmi nākotnē spēlēt LV izlasē), jo segums ar darbiem nesekoja....
Nu tas džeks ir vnk daiļ*irsējs, tur pat nav ko komentēt.
, 2011-11-14 11:26, pirms 13 gadiem
vzvz rakstīja: Šoreiz Puče garām. Spēlēt izlasē vispirms pašam ir jāvēlas. Un šeit pat nav runa par spēlēt/nespēlēt, bet gan par citu izlasi.
...ko nozīmē - Spēlēt izlasē vispirms pašam ir jāvēlas ? Tikpat labi var teikt - Dzimtene ir jāmīl ....bet kāpēc tad vairāki desmiti tūkstoši latviešu dzīvo un strādā ārpus Latvijas ???!
...tas bija kārtējais metiens ar akmeni Lipmanam no Armanda puses....bet ar nelielu....
, 2011-11-14 11:33, pirms 13 gadiem
Njā tas viduvējais puika ir vien no labākajiem Dinamo uzbrucējiem...
, 2011-11-14 11:38, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: Njā tas viduvējais puika ir vien no labākajiem Dinamo uzbrucējiem...
Kā tad, viens no labākajiem. Kāda ir viņa statistika šobrīd? Trīs rezultativitātes punkti 20 spēlēs? Viņš nav pat starp 10 rezultatīvākajiem Dinamo hokejistiem.
, 2011-11-14 11:41, pirms 13 gadiem
Jā, starp citu interesanti, ka federācija, kas mūždien sūdzas par līdzekļu trūkumu, tādu lietu kā piezvanīt un parunāties, kas faktiski neko nemaksā, nepraktizē. Tie paši mūsu spēlētāji, kas jau spēlējuši izlasē un vienmēr gatavi... katru gadu viens un tas pats - kad žurnālisti pajautā, tad visiem viena atbilde "Ja aicinās, spēlēšu, taču man neviens nav zvanījis". Bet parunāties ar pašu, pateikt kādu labu vārdu žurnālistiem, kā jau minēju, tas neko nemaksā, toties hokejistam ir sajūta, ka viņš ir nepieciešams. Te būtu ko pamācīties no NHL, jo neba velti simtiem spēlētāju nīkst AHL gaidot savu iespēju - viņiem ir sajūta, ka ar viņiem rēķinās.
, 2011-11-14 12:00, pirms 13 gadiem
Cilvēks, kurš savā sportista karjerā vēl neko nav sasniedzis, saceļ šādu vētru Latvijas sportā un sabiedrībā kopumā. Piedodiet, bet nedaudz smieklīgi. Nevar nepiekrist, ka Latvijas hokejā vēl joprojām valda diezgan pamatīgs bardaks, bet nu šis, laikam nav tas gadījums, kad būtu jāmet laukakmeņi LHF dārziņā.
, 2011-11-14 12:14, pirms 13 gadiem
Namejs rakstīja: Kā tad, viens no labākajiem. Kāda ir viņa statistika šobrīd? Trīs rezultativitātes punkti 20 spēlēs? Viņš nav pat starp 10 rezultatīvākajiem Dinamo hokejistiem.
Nu tīri pēc statistikas viņš ir 8. labākais uzbrucējs pēc punktiem un 6. pēc vārtiem no 19. uzbrucējiem. 11. pēc punktiem un 8. pēc gūtajiem vārtiem no visiem spēlētājiem (28)

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...