Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: petrovich_27

Un atkal tas Indrašis...

Un atkal tas Indrašis...
Miks Indrašis 2012. gada pasaules čempionātā. Foto: Romāns Kokšarovs, Sportacentrs.com

Aizvadītās nedēļas pamanītākais Latvijas hokejists bija Miks Indrašis, kurš starmešu gaismā nonāca pēc īpaši veiksmīgas spēles pret SKA 31. oktobrī. Indrašis pēc nospēlētām 8 sekundēm atklāja rezultātu un arī 8 sekundes līdz spēles beigām trāpīja izšķirošo vārtu guvumu. Ar to bija precīzi iemērīts, lai Krievijas mediji viņu sauktu par „nākotnes superzvaigzni”, salīdzinātu ar Sandi Ozoliņu un iesmaidītu, minot kā nākamo Dinamo kandidātu pārdošanai uz turīgo Kazaņas Ak Bars. 29. oktobra – 4. novembra nedēļas Latvijas hokejistu Top 4.

1. Miks Indrašis

Jau otro nedēļu pēc kārtas nedēļas Topa pirmajā vietā Miks Indrašis. Un atkal, pateicoties sniegumam vienā spēlē. Taču šoreiz ne pret līgas pastarīti, bet pret „bargo kundzi” SKA, kurai dinamieši esot neērti pretinieki. Aizvadītās nedēļas 3 spēļu summā Indrašim 3 punkti (2+1) un lietderības koeficients +3. Pēc izcilās spēles pret Sanktpēterburgas vienību kā Latvijas, tā Krievijas mediji neskopojās ar komplimentiem Mika virzienā: „Latvijas hokeja nākotnes superzvaigzne” un „pēc Sanda Ozoliņa tik spilgtu individuālistu Latvija nav redzējusi” (sport-express.ru); „cilvēks, kas uztaisīja spēli pret SKA” un „jau tagad Ak Bars var skatīties, kā spēlē viņu nākotnes leģionārs” (sports.ru). Šosezon kļuvis jau ierasti, ka nepārtraukti virsrakstos un Topā ir Miks Indrašis, „vakar” (pērn) vēl jaunatnes vienības HK Rīga un arī fārmkluba Liepājas Metalurgs kadrs. Varbūt Tambijeva paspārnē un/vai Liepājas komandā ir vēl kāds trāpīgs talants, kuru ir vērts pamēģināt ārpus enerģijas maiņām – piemēram, otrajā uzbrukuma virknējumā?

2. Mārtiņš Karsums

Par Dinamo piektās sezonas „nešķiramajiem” kļuvuši jau piesauktais Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums, starp kuriem virmo šīs sezonas rezultatīvākā saprašanās. Abi ir Dinamo rezultativitātes līderi un pretiniekiem bīstamākais tandēms. Aizvadītajā nedēļā Karsumam 3 spēļu summā 0+3 punkti un lietderības koeficients +3, kas viss, tāpat kā Indrašim, nokārtots vienā spēlē – pret SKA. Jāpiebilst, ka abi Dinamo rezultativitātes līderi ir aizvadītās nedēļas rezultatīvākie Latvijas personāži KHL ledus laukumos. Atliek vien abiem novēlēt veiksmes Latvijas izlases pārbaudes spēlēs.

3. Artūrs Kuzmenkovs

Vēl viens nedēļas Topu „klients” ir Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs (dz. 1993.), kurš joprojām „valda” Liepājas Metalurgs un visas Baltkrievijas ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā. Arī aizvadītajā nedēļā Kuzmenkovs bija rezultatīvākais Liepājas komandas ierindā, palīdzot savai vienībai kaldināt uzvaru aizvadītās nedēļas visās 3 spēlēs. Tajā skaitā, ar 12:3 pret HK Vitebsk komandu. Attiecīgi Artūram Kuzmenkovam 3 spēļu summā 6 rezultativitātes punkti (2+4) un lietderības koeficients +2. Ja vēl atceramies, ka jaunajam hokejistam ir vien 18 gadi...

4. Zemgus Girgensons

Pirmoreiz līdz šīs sezonas Top četriniekam aizklauvējusies Latvijas hokeja lielā cerība – centra uzbrucējs Zemgus Girgensons (dz. 1994.), kurš šosezon aizvada savu pirmo pieaugušo sezonu. Tas notiek AHL vienības Rochester Americans ierindā. Starp citu, tajā pašā komandā, kur savulaik varēja izpausties cits latviešu centrs Jānis Sprukts un pāris spēles aizvadīja tagadējais Novosibirskas Sibir treneris – tolaik vārtsargs Pēteris Skudra. Tagad netrūkst hokeja pazinēju, kas jau pirmajās Girgensona pieaugušajās spēlēs no viņa „pieprasa” vismaz 2-3 punktus spēlē un „noliek”, jo tas nenotiek. Tomēr der atcerēties, lai arī Zemgus ir vērtēts perspektīvi un draftēts augstu, viņš ir 18 gadus jauns hokejists, kurš vēl sezonas 3 atbildīs Ziemeļamerikas junioru līgu vecuma standartiem. Aizvadītajā nedēļā Girgensonam 2 spēlēs 2 punkti (1+1) un lietderības koeficients +1. Neslikts sniegums Ziemeļamerikas šī brīža stiprākajā līgā.

Topa apkaimē

Norvēģijas stiprākās līgas laukumos joprojām turpina „kontrolēt situāciju” Stjernen Hockey uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis – 2 spēlēs 4 punkti (2+2) un lietderība +2. Vācijas DEL līgas čempionātā atstrādā cits Latvijas izlases veterāns – Krefeld Pinguine uzbrucējs Herberts Vasiļjevs – 4 spēlēs 5 punkti (2+3) un neitrāla lietderība. Hantimansijskas Jugra komandas apritē „uz pilnu klapi” jau labu laiku kā atgriezies vārtsargs Edgars Masaļskis, kuram aizvadītajā nedēļā tikai viena spēle, bet ar lieliskiem cipariem: 97,1% atvairītu metienu un vidēji spēlē piedzīvotu vārtu zaudējumu koeficientu (GAA) 1,01. Somijas otrā stipruma līgā (Mestis) atzīmējies no Rīgas Dinamo uz Jokipojat vienību aizdotais aizsargs Mārtiņš Jakovļevs, kuram 3 spēlēs fiksēti 2 punkti (1+1) un neitrāls lietderības koeficients.

Kanādas junioru elites – CHL līgu – čempionātos rezultatīvākais sniegums aizvadītajā nedēļā izdevies uzbrucējam Robertam Lipsbergam (dz. 1994.), kurš Kanādas rietumos un ASV ziemeļrietumos (WHL) Sietlas komandas ierindā aizvadīja 3 spēles, ienesot 4 rezultativitātes punktus (1+3), bet negatīvu lietderības koeficientu (-1). HK Rīga ierindā nedēļas rezultatīvākais spēlētājs MHL čempionātā bija Nikolajs Jeļisejevs (dz, 1994.) ar 4 punktiem (2+2) un lietderības koeficientu +2 (3 spēlēs). Uz MHL B grupas ledus rezultatīvākais Latvijas hokejists bija Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas uzbrucējs Valters Freijs (dz. 1994.), kurš 2 spēlēs nokārtojis 5 punktus (3+2) un lietderības koeficientu +5. Starp citu, Liepājas komanda turpina būt MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijas līdervienība!

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

OKTOBRA TOPI
1. – 7. oktobra nedēļas Top 4:
Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
8. – 14. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Kuzmenkovs, Ozoliņš,...
15. – 21. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas labākie: liepājnieki & Co.
22. – 28. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass, Siksna
SEPTEMBRA TOPI
4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs + «...
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4 «...
24. – 30. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...


, 2012-11-07 09:54, pirms 12 gadiem
Ja pareizi saprotu, tad pēc vienas pilnas nospēlētas spēles, ielaižot 1 vārtus, GAA 1.01 (u.tml) tiek aprēķināts, jo vārtuvīrs ir pametis vārtus aizturētā soda laikā vai spēles beigās ticis nomainīts pret 6 laukuma spēlētāju, līdz ar ko tomēr nav aizvadījis pilnas 60 minūtes laukumā?
, 2012-11-07 10:55, pirms 12 gadiem
232 rakstīja: Ja pareizi saprotu, tad pēc vienas pilnas nospēlētas spēles, ielaižot 1 vārtus, GAA 1.01 (u.tml) tiek aprēķināts, jo vārtuvīrs ir pametis vārtus aizturētā soda laikā vai spēles beigās ticis nomainīts pret 6 laukuma spēlētāju, līdz ar ko tomēr nav aizvadījis pilnas 60 minūtes laukumā?
Tieši tā. GAA tiek aprēķināts arī tad, ja spēlēts periods vai viena minūte.
Aprēķina formula:
Vārtu Zaudējumi x 60 / LAIKS

Attiecīgi Masaļska gadījumā 2. novembra spēlē bija viens vārtu zaudējums un spēles laiks 59:30 (decimālā uzskaitē 59,5)
Aprēķins:
1 x 60 / 59,5 = 1,00840.... (~1.01)
GAA 1.01
, 2012-11-08 20:33, pirms 12 gadiem
nedaudz savādas izjūtas pārņem atverot rakstu un uzreiz ieraugot pirmo vietu, parasti šāda tipa rakstos (nu top_os principā) pirmo ieraugam kā pēdējo)
, 2012-11-09 00:45, pirms 12 gadiem
fall in love rakstīja: nedaudz savādas izjūtas pārņem atverot rakstu un uzreiz ieraugot pirmo vietu, parasti šāda tipa rakstos (nu top_os principā) pirmo ieraugam kā pēdējo)
Par to ir domāts. Taču, zinot, cik tomēr salīdzinoši neliela ir mūsu "augstākā hokeja sabiedrība", jau skatoties no 4. vietas, paliek skaidrs, kas būs augstākās. Un arī bildē redzams Top 1. Lielāka "intriga" ir 3. un 4. vietas ieņēmēji.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...