Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ekipāžu motokross - ģimeņu lieta

Ekipāžu motokross - ģimeņu lieta
Jānis un Lauris Daideri šosezon pasaules čempionātā ekipāžu motokrosā ir visaugstāk starp brāļu duetiem.
Foto: www.teamdaiders.lv

Pasaules čempionāta 9. posmam motokrosā ekipāžām Ķegumā pieteikti11 (!) brāļu dueti, bet vēl daži brāļi vai brālēni gatavojas startēt dažādās ekipāžās. Kopš pirmajiem pasaules čempionātiem šajā motokrosa klasē (pirmais notika 1980. gadā) brāļu ekipāžas bijušas populāras un guvušas arī lielus panākumus. Galu galā - brāļi Jānis un Lauris Daideri pašreiz kopvērtējumā ir trešie, bet jau pēc Ķeguma posma var pacelties uz otro vietu.

Visas 11 brāļu ekipāžas Ķegumā gan neredzēsim, jo brāļa Ginta traumas dēļ Arnolds Sīlis būs spiests izlaist šo pasaules čempionāta posmu (citu "kantētāju" sarunāt neizdevās). Žēl, jo pērn, piemēram, brāļi Sīļi Ķegumā brauca teicami, ieņemdami braucienos 12. un 7. vietu. Potenciāli tā mums varētu būt vēl viena pasaules čempionāta pirmā desmitnieka ekipāža, taču rocība diemžēl neļauj tai vismaz pašreiz par tādu būt. Toties desmit brāļu ekipāžas "Zelta zirga" trasē redzēsim. Visaugstāk no tām, kā jau minēju, ir Jānis un Lauris Daideri - trešajā vietā kopvērtējumā. Nākamie ir čehi Vāclavs un Mareks Rozehnāli, kuri kopvērtējumā ieņem 10. vietu. Tālāk seko briti Daniels un Džo Milardi (11.), holandieši Jans un Jerēns Visšeri (13.), čehi Tomāšs un Ondžejs Čermāki (17.), bet 19. vietā ir Igors un Dmitrijs Rodionovi no Krievijas. Pārējās brāļu ekipāžas pagaidām punktus nav guvušas - tie ir lietuvieši Mants un Rītis Kišūni, igauņi Svere un Allars Lampi, lietuvieši Vītauts un Andžejs Račkas, kā arī mūsu pašu Mārtiņš un Kaspars Krievi. Unikāla ir lietuviešu Kišūnu ģimene - brāļi brauc vienā ekipāžā, bet viņu tēvs Roms Kišūns ir "kantētājs" Litauram Varjakonim (37. vieta).

Divi brāļi ir katrs savā ekipāžā. Holandietis Etjēns Bakss brauc kopā ar Benu van Bogārtu un kopvērtējumā ieņem 6. vietu, bet Etjēna brālis Robijs ir "kantētājs" Tijsam Derksam (14. vieta). Būtu Latvijas posmam pieteicies Marsels Vilemsens, būtu divi tādi brāļu pāri - tieši ar Marcelu "kantētāja" lomā pirmo reizi par pasaules čempionu kļuva jau astoņu titulu īpašnieks un pašreizējais līderis kopvērtējumā Daniels Vilemsens.

Ķegumā būs tikai viens no brālēniem Hendriksiem - Jans (kopā ar Timu Smēninksu atrodas 4. vietā). Jorisam jau ir izoperēts ahils un līdz ar to malā šoreiz paliek Kaspars Liepiņš, līdz ar to šai ekipāžai pasaules čempionāts ir beidzies un skaidrs, ka neizdosies palikt ne tikai otrajā vietā, bet arī trijniekā kopvērtējumā (ieskaitot Ķegumu, vēl ir pieci posmi jeb 10 braucieni). Toties klāt būs zviedri brālēni Roberts un Tims Gustavsoni. Abu tēvi savulaik brauca vienā ekipāžā, bet dēli - katrs savā. Roberts ir pilots un brauc kopā ar Henriku Apelgrēnu (18. vieta), bet Tims ir "kantētājs" britam Ričardam Dženkinsam (29. vieta).

Pirmo reizi pasaules čempionāta medaļas brāļu motokrosa ekipāža ieguva 1987. gadā - briti Pols un Marks Milardi (vai tik Daniels un Džo nav kādam viņiem dēli?!) ieņēma trešo vietu. Jau nākamajā gadā par pasaules čempioniem kļuva šveicieši Kristofs un Andrēass Hisseri, kuri triumfēja arī 1989. gadā. Par pirmās Latvijas Lielās balvas ieguvējiem 1996. gadā arī kļuva brāļi - holandieši Džekijs un Viljams Janseni. Pasaules čempionāta medaļas ir guvuši arī vācieši Klauss un Tomass Veinmaņi, kā arī brāļi Daideri (trešie 2009. gadā), bet par čempioniem vēl ir bijuši jau pieminētie Vilemseni (1999. gadā un tikai vienu reizi abi kopā). Pagājušā gada pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmajā desmitniekā bija četras brāļu ekipāžas - Čermāki (7.), Daideri (8.), francūži Beptiss un Žuljēns Bigāni (9.) un Visšeri (10.).


, 2011-08-05 13:46, pirms 13 gadiem
Paldies! Foršs raksts, ļoti informatīvs. Atceros, ka arī Sporta Avīzes kādā no februāra numuriem bija kaut kas līdzīgs.
, 2011-08-05 15:56, pirms 13 gadiem
Nevis ekipāžu,bet blakusvāģu motokross.SWH reklāmā arī reklamē blakusvāģu motokrosu.Tā lūk,cienījamo autor!
, 2011-08-08 12:16, pirms 13 gadiem
balkons rakstīja: Nevis ekipāžu,bet blakusvāģu motokross.SWH reklāmā arī reklamē blakusvāģu motokrosu.Tā lūk,cienījamo autor!
malacis! atradi kur piesieties..tātad diena izdevusies, ne?

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...