Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Intars Āboms

4+ pret Omskas „Avangard”

4+ pret Omskas „Avangard”
Kurš apturēs Červenku?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” mājas spēļu sērijas turpinājumā, nu jau uz Rīgas ledus, tiekas ar prominento Omskas „Avangard”, kas salīdzinoši veiksmīgi aizvada savu pirmo sezonu bez iepriekšējo sezonu līdera un līgas lielākās zvaigznes - Jaromira Jagra.

Spēles starp šīm abām komandām vienmēr ir bijušas spraigas, gana rezultatīvas un ar intrigu līdz pēdējam brīdim. Kā, lai te nepiemin spēli Omskā, kur rīdzinieki pēdējā minūtē nenoturēja 2(!!!) ripu pārsvaru un beigās izcīnīja uzvaru pēc spēles metienos. Līdzšinējās sešās savstarpējās spēlēs rīdziniekiem ir izdevies iekrāt vairāk punktus nekā pretiniekam, tiekot pie četrām uzvarām, kur viena no tām bija pēc spēlēs metienos. Jādomā, ka arī šis dienas spēle neliks vilties. „Avangard” uz Rīgu brauc tieši pēc zaudējuma „SKA”, kas pārtrauca viņu četru spēļu uzvaras sēriju. Pretinieks būs gana motivēts atgriezties uz uzvaras takas. Kas jāpaveic, lai izdotos iekrāt punktus arī šajā spēlē?

1. Maiņu virknējumi
Pirmais punkts paliek nemainīgs. Rīgas „Dinamo” problēmas ar soliņa garumu un dziļumu saglabājas un treneriem ir ko pasvīst, lai izveidotu konkurētspējīgus un konkrētajam taktiskajam risinājumam atbilstošus virknējumus. Iepriekšējā spēlē treneru pieņemtie lēmumi bija tieši laikā un perfekti nostrādāja. Jāmēģina trāpīt arī šoreiz.

2. Komandas spēle aizsardzībā
Ja skatās statistikā, tad pretinieks šosezon kopumā ir darbojies labāk praktiski visos būtiskajos hokeja elementos. Lai viņu apturētu, pretī būs jāliek cieša, aktīva, agresīva un mobila komandas spēle. Tas nav viegls uzdevums, bet tieši no tā, kā rīdziniekiem izdosies nospēlēt kā komandai kopumā, lielā mērā būs atkarīgs, vai izdosies kontrolēt spēles gaitu.

3. Vārtsargs
Sagaidāms, ka šajā spēlē lielāks metienu skaits varētu lidot Rīgas „Dinamo” vārtu virzienā, proti, rīdzinieku vārtsargam (visticamāk, Holtam) darba netrūks. Pēdējās divās spēlēs abi „Dinamo” vārtsargi ir darbojušies lieliski, jācer, ka savstarpējā konkurence dzīs abus uz priekšu un izdosies ilgāku laiku noturēt šādu spēles līmeni.

4. Disciplīna un spēle nevienādos sastāvos
Sen uz Rīgu nav atbraucis pretinieks, kuram būtu labāks rādītājs skaitliskā vairākuma realizēšanā – ja Rīgas „Dinamo” ir otrajā vietā šajā rādītājā, tad Omskas „Avangard” ir pirmie līgā. Proti, Rīgas „Dinamo” ir jānospēlē ļoti disciplinēti, lai nedotu pārāk daudz iespējas pretiniekam, jo tas vairākumu realizē biežāk nekā katrā ceturtajā piegājienā. Arī skaitliskajā mazākumā „Avangard” atšķirībā no rīdziniekiem, darbojas gana solīdi. Statistikas rādītāji iespaidīgi, taču uz to var apskatīties arī kā uz iespēju un izaicinājumu, proti, šos rādītājus var un vajag pabojāt.

+ Realizācija
Rīgas „Dinamo” pēdējās mājas spēlēs atkal ir parādījušās grūtības ar momentu realizēšanu, katrā spēlē gūti tikai vieni vārti. Pateicoties vārtsargu lieliskai darbībai, ar to gan ir pieticis, lai turpinātu izcīnīt punktus. Laiks Rīgas uzbrukumam sākt darboties ar pilnu jaudu. Proti, Sprukta trijniekam vajadzīgs atbalsts, lai pretinieki būtu spiesti sadalīt savus labākos aizsardzības spēkus un uzmanību. Šeit visas cerības uz Villi Nieminenu, ka viņa klātbūtne ļaus atraisīties vismaz vēl kādam uzbrucēju trijniekam.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Omskas ”Avangard”
Punkti2734
Uzvaras (pam.-pag.-psm.)7-0-19-1-3
Zaudējumi (pam.-pag.-psm.)8-0-47-0-1
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-6 (49-55)+9 (50-41)
Vidēji spēle gūtie vārti2.452.50
Metienu realizācijas %8.10%8.91%
Vidēji spēlē ielaistie vārti2.752.05
Sausās spēles23
Skaitliskā vairākumā realizācijas %24.1%26.2%
Vairākumā ielaistie vārti40
Mazākuma neitralizēšanas %81.5%89.9%
Mazākumā gūtie vārti03
Soda minūtes vidēji spēlē11:2412:12
Rezultatīvākais aizsargsGalviņš 11 (5+6) Škoula 8 (1+7)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 22 (5+17)Červenka 19 (13+6)
Labākais vārtu guvējsKarsums 8Červenka 13
Visvairāk metieni vidēji spēlēNieminens 3.0Červenka 3.6
Spēlētāji ar 10+ punktiemM.Rēdlihs (22) Sprukts (15) Karsums (12) Galviņš (11) Varjs (10) Ozoliņš (10)Červenka (19) Perežogins (11) Platonovs (10)
Spēlētāji ar 5+ vārtiemKarsums (8) Varjs (7) Sprukts (5) M.Rēdlihs (5) Galviņš (5) Ozoliņš (5) Červenka (13) Frolovs (7) Perežogins (6)

Ciparu verdikts: Pretinieks kopumā nav daudz labāks par rīdziniekiem, bet spējis labāk realizēt savas iespējas. Iespēju realizēšana būs šīs spēlēs atslēga.

Vai Rīgas „Dinamo” gūs vārtus skaitliskajā vairākumā?

  • 33

  • 41

  • 3



2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...