Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

Kamēr Bagatskis domā...

Kamēr Bagatskis domā...
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Vīriešu nacionālās basketbola izlases galvenais treneris tuvākajās dienās vai pat stundās publiskos kandidātu sarakstu, ar kuriem viņš rudens pusē plāno spēlēt 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Kamēr Bagatskis veic pēdējos labojumus savos pierakstos, SA+ piedāvā savu kandidātu sarakstu kurš, visticamāk, diezgan krasi atšķirsies no Bagatska izvēles.

Pēc tam, kad pērnruden basketbola savienība un Starptautiskā basketbola federācija no trases noņēma piecus izlases spēlētājus (Kristaps Valters, Armands Šķēle, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Kaspars Kambala), daudzi saķēra galvu un nelabi iebrēcās - kur skatās LBS? Kurš spēlēs nākamajā kvalifikācijas ciklā? Redzot, kādas ir pēdējo laiku tendences un zinot, cik nekonsekventa savā rīcībā ir LBS vadība, pieļaujams, ka K. Valteram, Šķēlem, Bērziņam un Biedriņam tiks dota nākamā pēdējā iespēja. Jaunais izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis met visādus līkumus, lai tā tas arī notiktu. Vismazāk iespējamā reabilitācija attiecas uz Valteru, kurš pats ir pateicis, ka izlases tuvumā viņu vairs neredzēt. Apsveicama Valtera nostāja jau laikus pabrīdinot, ka lai ar viņu nerēķinās. LBS var grozīties uz kuru pusi vēlas, taču Kambalu viņiem neizdosies restartēt - FIBA diskvalifikācijai ir pavisam cits spēks. Ja nu vienīgi pēc pirmajām četrām spēlēm, un, vai vispār to vajag darīt...
Nekāda traģēdija nav notikusi un arī nenotiks, ja piešķirtās diskvalifikācijas paliks spēkā. Ne jau pieci cilvēki ir komandā un ne jau piecatā iespējams uzvarēt pārējo Eiropu. Pat, ka atsevišķu spēlētāju līgumu biezums mērāms daudzos miljonu dolāros. Ja LBS uzskata, ka Latvija ir basketbola zeme, tad piecu spēlētāju iztrūkums nevar radīt problēmas nokomplektēt sastāvu ar kuru mēģināt izpildīt to pašu uzdevumu, kas bijis pa spēkam tā sauktajam "Tagad vai nekad" sastāvam.

Spēlētāju loks, no kura veidot 2010. gada izlases modeli (SA+ versija)
Saspēles vadītāji.
Jānis Blūms, Rinalds Sirsniņš, Jānis Strēlnieks, Jānis Kaufmanis.
Iespējams, ka no šī kvarteta pāri paliks tikai trio. Blūms nav par 100% pārliecināts, ka vēlas vasaru ziedot izlases interesēm. Nepieciešamības gadījumā saspēles vadītāju posteni var papildināt vēl ar diviem: ar Raimondu Gabrānu un Sandi Buškevicu. Abiem nevajadzētu būt papildus motivācijai sevi apliecināt izlašu līmenī.

Vidējā līnija
Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics
Ernests Kalve, Artūrs Štālbergs, Gatis Jahovičs, Ivars Timermanis
Arī trešā un ceturtā numura pozīcijā iespējami papildinājumi. Neko par turpmāko spēlēšanu vai nespēlēšanu izlasē nav pateikuši Aigars Vītols un Uvis Helmanis. Bagatskis noteikti vēlētos kandidātos redzēt Kristapu Janičenoku, taču viņš savu nostāju šās vasaras sakarā jau ir paudis labi sen un tā nav labvēlīga izlasei.

Garais gals
Ronalds Zaķis, Raitis Grafs, Kaspars Cipruss, Mārtiņs Meiers, Andrejs Šeļakovs
Pirmie trīs agrākajos gados savu vecumu Eiropas čempionātos šajā pozīcijā bijuši vieni no labākajiem. Grafs un Cipruss ilgāku laiku atradušies citu spēlētāju ēnā, tāpēc par motivācijas trūkumu nevajadzētu uztraukties. Par Zaķi tas pats... Bagatskim tikai jāsaprot, kuru no garajiem likt tiešā groza tuvumā, bet kuriem ļaut ganīties tālāk no groza. Pēdējie divi kandidātos jāiesaista nākotnes vārdā.

Kopā sanāk 16 reāli kandidāti un vēl pieci, kuru uzvārdiem blakus noliktas jautājuma zīmes. Vai tā ir maza izvēle?


, 2010-06-01 13:01, pirms 14 gadiem
es domāju, ka pieskaitot amatieru līgas spēlētājus, izvēle būtu vēl lielāka. tikai ko ar to visu darīt pret Eiropas līmeņa komandām, varbūt Bagatskis zin..
, 2010-06-01 13:05, pirms 14 gadiem
nu man jau liekas... ar tādu sastāvu uz eč netikt...
, 2010-06-01 13:07, pirms 14 gadiem
Sastāvs neko diži spožš nav, bet ir labi spēlētāji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 13:14, pirms 14 gadiem
būs interesanti

P.S. a moš Biedriņš ir noilgojies pēc basketbola ?
, 2010-06-01 13:16, pirms 14 gadiem
jau vakar izteicos, ka Barons, iespējams, ar piedalīšanos tikai LBL turnīrā ir netieši izdarījuši "lāča pakalpojumu" Bagijam t.i. nav objektīvas info par to, kā uz spēcīga pretinieka fona izskatīsies Sirsniņš un Timermanis(par Helmani un Vītolu, ja spēlēs, viss ir skaidrs).
kas attiecas uz pārējiem kandidātiem, tad kāda vella pēc tur būtu meklējams Šeļakovs?! nekā personīga, taču tik netalantīgu un baskatbolam nederīgu spēlētāju sen neesmu redzējis - tad jau labāk kā centru iespēlēt Jāni Gailīti! vēlreiz atvainojos Šeļakovam un viņa atbalstītājiem - no offence!
kāpēc kandidātu sarakstā nevarētu būt M.Ļaksa un T.Ostlers? ņemot vērā mūsu šķidro sastāvu, divi garie spēlētāji, kuri labi māk uzbrukt no distances, par ļaunu nenāktu!
, 2010-06-01 13:17, pirms 14 gadiem
Bet īstenībā tākā raksta sākumā teikts šis sastāvs var krasi atšķirties no Bagija, tādēļ varbūt ieraudzīsim kko labāku.
, 2010-06-01 13:20, pirms 14 gadiem
Tā jau ir, esam baigie čīkstētāji. Ja esam basketbola zeme, tad mums ir jātiek uz EČ ar jebkuru sastāvu, ja neesam tad vispār nav par ko pārdzīvot, jo kāda tad tam nozīme, esam mēs tur vai neesam.
, 2010-06-01 13:21, pirms 14 gadiem
vienīgi varu pateikt, ka Vītols ļoti noderētu izlasei, zinot cik vāja aizsardzība ir mūsu 2./3. numuriem. Un taisīt komandu bez kāda veterāna arī nebūtu prātīgi. ŠĪ izlase varēs izcīnīt uzvaras TIKAI spēlējot kā komanda un šogad mēs nevaram atļauties skatīties un likt komandu kopā tikai pēc individuālajām spējām. Bagijam jāizveido labs mikroklimats un laba atmosfēra. Un galu galā, ja laukumā būs tik daudz izlases debitantu, tad es pat negribu domāt kāda tā spēle varētu izskatīties mūsējo izpildijumā, ja nebūs pa kādam pieredzējušam bukam. Tādā ziņā Vītols izlasei palīdzētu daudz vairāk kā mūsu nondefence 2. un 3. numuri.
, 2010-06-01 13:24, pirms 14 gadiem
Ko var pīkstēt, diskābelis ir,tātad ir..
, 2010-06-01 13:26, pirms 14 gadiem
Labi, bet kur ir R. Freimanis, lai ari treshaa specigaaka liigaa Spaanijaa, bet ari tur maksaa un spelee legionaari un ir parliecinoshi specigaakaa treshaa liigaa Eiropaa. Cipari ari loti zolidi 14,6p un 6,7 atlb
, 2010-06-01 13:26, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: jau vakar izteicos, ka Barons, iespējams, ar piedalīšanos tikai LBL turnīrā ir netieši izdarījuši "lāča pakalpojumu" Bagijam t.i. nav objektīvas info par to, kā uz spēcīga pretinieka fona izskatīsies Sirsniņš un Timermanis(par Helmani un Vītolu, ja spēlēs, viss ir skaidrs).
piedalīšanos 1 turnīrā! viņiem nebija izvēles. Tu tagad nostādi itkā, ka Barons būtu kko sačakarējuši tiem spēlētājiem, bet ir tieši otrādi. Un vispār tu par savu fonu esi pamatīgi saputrojies. Tas ir skaidrs, ka Sirsniņš ar Timmiju būs izlasē un nebūs vieni no vilcējiem uz leju. Vecīt, ja tu basketbolu spēj saprast, tad tu arī spēj izanalizēt spēlētāju varējumu, kad tev pretī nenāk Rons Artests, Raja Bells vai Kobe.
, 2010-06-01 13:29, pirms 14 gadiem
Blūms skatās mutē ādolfam, un darīs tā, kā tas teiks. Nu nav nekas traks! Pat , ja netiksim uz Lietuvu, jāiespēlē sastāvs uz 13 gadu. Neņemt nevienu no diskvalificētajiem! Ja nu vienīgi Šķēli, kurš ir publiski nožēlojis savus gājienus.
Patreizējā situācija Latvijas basketbolā ir tieši tāda pat , kā izlases modelis. Nekādas konkrētības. Tādēļ nav ko sērot un plēst matus, lai iespēlējas jaunie. Izlase jāveido uz Strēlnieka, Bertāna, Zaķa, Jurēviča, Kaufmaņa un citu jauno bāzes. Primārajām ir jābūt vēlēšanai pārstāvēt SAVU VALSTI , pierādīt sevi un cīnīties par komandu nevis individuālo statistiku. Ja priekš tā ir jāziedo "tusētāju paaudze" (kura tāpat neko dižu nav sasniegusi ne izlases kontekstā, ne individuāli), tad nekādas nožēlas!
Gan jau arī Biedriņš pēc gada sapratīs, ka īstās vērtības ir ģimene un dzimtene nevis drauģeļi, kas iedzer uz tavu veselību par tavu piķi.
Viss notiek tā, kā jānotiek.
, 2010-06-01 13:29, pirms 14 gadiem
Buffalo rakstīja: Ar tādu sastāvu tik tiešām Eiropu neiekarot.. Vismaz Biedriņam jābūt, lai ir ap ko būvēt spēli. Ideāli jau būtu, ja Kambis un Šķēle arī piekristu. Tad arī varētu tikt uz EČ.
Pagaajushajaa rudenii jau iekarojaam...
, 2010-06-01 13:35, pirms 14 gadiem
manuprāt vel + Freimanis, Jeromanovs, Kuksiks, Artūrs Bērziņš
par Gabrānu un Bušiņu gan domāju, ka šos uz izlasi diez vai ir jēga aizcināt, ne vienam, ne otram nebija no tām labākajām sezonām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:12, pirms 14 gadiem
man šķiet, viņš bija domājis, ka spēcīgākā no visām Eiropas 3ajām līgām
sandis444 rakstīja: Spanijas 3ā liga un 3ā stipraka Eiropā? Tu galvu neesi saspiedis??


Spanijas ACB, Krievija, Adrijas Līga, Italija, Turcija, Grieķija.. kuras no šīm valstiim Spanijas 3ā līga atstaj aiz sevis speka zinjaa?? Aiziet apgaismo mani..
, 2010-06-01 14:15, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Spanijas 3ā liga un 3ā stipraka Eiropā? Tu galvu neesi saspiedis??


Spanijas ACB, Krievija, Adrijas Līga, Italija, Turcija, Grieķija.. kuras no šīm valstiim Spanijas 3ā līga atstaj aiz sevis speka zinjaa?? Aiziet apgaismo mani..
ja mācētu lasīt, tad saprastu, ka domāts bija 3. līgu salīdzīnājums, nevis ka ESP 3. līga ir arī vispār 3. spēcīgākā līga Eiropā.
, 2010-06-01 14:18, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: es domāju, ka pieskaitot amatieru līgas spēlētājus, izvēle būtu vēl lielāka. tikai ko ar to visu darīt pret Eiropas līmeņa komandām, varbūt Bagatskis zin..
Piekrītu, Jūrmalas čempī arī ir spēlētāji!!!
, 2010-06-01 14:19, pirms 14 gadiem
Nevajag tos tusētājus! Ja netiks uz EČ, nekas traks. Sliktāk būs ja paņems tusētājus un tad tā pat netiks, kas arī ir reāls variants.
, 2010-06-01 14:20, pirms 14 gadiem
..kārtējais Štrausa murgs:
1) kas tā par vidējo līniju? basketbolā plašāk izmanto PG-SG-SF-PF-C sadalījumu;
2) gribētu pamatojumu ar ko Meiers vai Šeļakovs būtu labāks par Freimani, kurš samērā labi sevi parādīja pāgājušā vasarā (vienīgi nezinu kā ar traumu); un pats labākais - Kaufmanis, wtf, tam čalim taču nav nekādas pieredzes normālā līmenī, gribētu uzzināt ar ko viņš ir labāks par Jeromanovu.. tāpat liekas ka loģiski būtu pa'mēģināt arī Kuksiku..
3) atbilde uz autora pēdējo jautājumu - 16 kandidāti + 5 nav maza izvēle, bet jāņem vērā arī spēlētāju kvalitāte.. tikpat labi jau var teikt, ka izvēle ir vēl lielāka, jo saskaitot visas amatieru un jauniešu līgas kopā varētu sanākt prāvs kandidātu pulciņš..

Rezumē - žēl, ka laicīgi nepaskatījos, ka šis ir Štrausa raksts; ierosinu SA+ abonomenta maksu piemērot atsevišķiem autoriem, jo es personīgi šo sadaļu pasūtu tikai Pučes dēļ, lai cik subjektīvs viņš dažreiz būtu viņam vismaz ir kāds loģisks izskaidrojums pamatā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:24, pirms 14 gadiem
Veselovu Pašu vairs neizskata kā kandidātu ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 14:46, pirms 14 gadiem
šoreiz ar izvēli ir mazliet aizšauts garām..sastāvs būs mazliet savādāks..
, 2010-06-01 15:05, pirms 14 gadiem
Vaikulis Kuksiks. Grafs un Veselovs.Tie izlasei ari deretu
, 2010-06-01 15:27, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Spanijas 3ā liga un 3ā stipraka Eiropā? Tu galvu neesi saspiedis??


Spanijas ACB, Krievija, Adrijas Līga, Italija, Turcija, Grieķija.. kuras no šīm valstiim Spanijas 3ā līga atstaj aiz sevis speka zinjaa?? Aiziet apgaismo mani..
tachu lasi, kas tur rakstits- specigaka starp visam eiropas treshajam ligam! tu slimo ar kadu slimibu, ka nespej uztvert rakstito??
, 2010-06-01 15:30, pirms 14 gadiem
Situācija ir neapskaužami bēdīga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-01 16:54, pirms 14 gadiem
Tu Ērik, man liekas, ka mucā dzīvo.....nu palasi citus rakstus sakarā ar izlasi, inetrvijas....komentārus no Bagatska puses. LBL finālsērijas laikā tak bija komentārs par izlasi no Bagija puses!
Brīžiem liekas, ka Tevi kāds pamodina no dziļa ziemas miega, lai uzrakstitu rakstu!
, 2010-06-01 17:37, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu! Skaidrs, ka šis ir viedoklis par sastāvu kurš pat nav nosaukts. Viedoklis! Nu viss kārtībā. Mēs te cepjamies par kāda viedokli? Pff. Gaidam Bagija trumpi un diez kurš no DQ būs sarakstā?
, 2010-06-02 00:14, pirms 14 gadiem
Manuprāt ir skaidrs, ka ne Helmanis ne Vītols izlasē nebūs un viņus arī nevajag tur. Tik pat skaidrs ir tas, ka Bagija blociņā figurē gan Kuksika gan Freimaņa uzvādri. Atļaušos minēt, ka arī Ļaksas, Vaikuļa, Veselova un Jeromanova uzvādri tur ir. Tā pat varētu arī apšaubīt Ciprusa spēlēšanu izlasē - cik saprotu, tad viņš ir uzmetis lūpu uz izlases vadību par kkādu senu notikumu. Grafs gan varētu padomāt.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...