Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Brugemanim 10. vieta kalniešu spēlēs Skotijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pagājušajās brīvdienās Skotijas ciema Kalanderas apkaimē notika starptautiskajās skotu kalniešu sacensības ''World Highland Games Highlander Challeenge'', kas šajā vietā notika jau divdesmitpiekto reizi. Tajās pirmo reizi bija uzaicināts piedalīties arī latviešu spēkavīrs valmierietis Oskars Brugemanis.

Šīs sacensības bija pulcējušas faktiski vistitulētākos kalniešu spēļu speciālistus. Skotu kalniešu spēles ir specifiskas spēkavīru sacensības, kur sacenšas vingrinājumos, kas izdomāti daudzus gadsimtus atpakaļ un no kuriem radušies vairāki mūsdienu vieglatlētikas elementi, kā piemēram, lodes grūšana vai vesera mešana.

Oskars Brugemanis, kas iepriekš bija startējis tikai divās kalniešu spēļu sacensībās Latvijā, nokļuva starp pasaules čempionu Gregoru Edmundu, trīskārtējo ''Highlander Challenge'' pasaules čempionu Sebastianu Ventu, britu olimpisko spēļu komandas vesera metēju Emeku Udečuku, ukraiņu olimpiskās komandas diska metēju Kirilo Čupriņinu, Anglijas ''Highland Games'' čempionu Skotu Raideru un citiem „monstriem”.

Tipiskajā Skotijas klimatā Oskaram izdevās uzrādīt savus labākos rezultātus vairākās disciplīnās. Vienā vingrinājumā viņš pat izcīnīja trešo vietu. Tomēr šajā kompānijā Oskaram neizdevās tikt augstāk par desmito vietu.

„Tas ir izcili, ka mūsu atlēts ir uzaicināts uz šādām sacensībām. Lai arī starp kalniešu spēļu organizatoriem ir notikusi šķelšanās, un tai pašā laikā notika IHGF pasaules čempionāts, atlētiem, kas startēja Kalenderā, noteikti vajadzētu būt spēcīgākiem. Oskaram tagad ir pieredze, ko viņš nekad neiegūtu sacensībās Latvijā,” komentēja mūsu spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš vairākkārt startējis arī kalniešu spēlēs ārzemēs un iedvesmojis šādas sacensības organizēt arī Latvijā.

Oskars Brugemanis turpina gatavoties atlikušajiem Latvijas posmiem, tuvākais notiks 8.augusta Ventspilī.

Vairāk informācijas par Latvijas spēka atlētu federācijas rīkotajām sacensībām un tās atlētu startiem ārzemēs - sacensibas.lv.

Informāciju sagatavoja:
Sporta Attīstības centrs
sadarbībā ar
Latvijas Spēka atlētu federāciju