Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Tiks noskaidroti izturīgākie sportisti

Tiks noskaidroti izturīgākie sportisti
Foto - Antons Aleksandrovs

Jau septīto gadu pēc kārtas spēcīgākie un vienlaikus izturīgākie sportisti tiksies Inčukalna sporta kompleksā 2016. gada 20. februārī Inčukalnā, Zvaigžņu ielā 2a. Inčukalna novada čempionātā svara stieņa spiešanā guļus uz reižu skaita, kas vienlaikus ir trešais šī gada Latvijas kausa posms.

Latvja pauerliftinga federācija informē – februāris ir daudzveidīgām sacensībām bagāts mēnesis, mēneša sākumā noskaidroti tiks spēcīgākie sportisti svara stieņa spiešanā guļus, nedēļu vēlāk uz starta izies spēcīgākie klasiskās trīscīņas atlēti, bet februāris noslēgsies ar tradicionālo Inčukalna novada čempionātu svara stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Sacensības ir īpašas ar to, ka tajās ne vienmēr uzvarētāju nosaka muskuļu spēks, bet reizē klāt nāk milzīgā muskuļu izturība un spēja koncentrēties ilgajam piegājienam. Pērn Inčukalnā spēcīgākie spēja savu svaru pacelt vairāk nekā 30 reižu. Vienlaikus šīs sacensības ir piemērotas sportistiem, kas pirmoreiz vēlas iznākt uz pauerliftinga ‘’skatuves’’, kā arī bieži piesaista citu federāciju sportistus, kas vēlas pārbaudīt savus spēkus, iepriekšējai pieredzei neikdienišķā veidā.

Sacensības notiek atbilstoši IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem. Pasākuma mērķis ir noskaidrot Latvijas spēcīgākos atlētus, kas spēj savu svaru pacelt maksimāli daudz reižu. Tas nozīmē, ka katrs sacensību dalībnieks spiešanas guļus vingrinājumu izpildīs ar savu svaru, kas attiecīgi tiks uzlikt uz svara stieņa, uzvar sportists, kas attiecīgajā svara un vecuma kategorijā savu svaru pacels viss vairāk reižu. Sievietēm attiecīgi šis vingrinājums jāizpilda ar pusi no sava personīgā svara.

Latvijas Pauerliftinga Federācija uzsver - ja esi gatavs cīnīties ar sevi un konkurentiem, piesakies sporta pasākumam līdz šī gada 18. februārim, interneta vietnē - piedalies.sp.lv
Dalībnieki sacentīsies sekojošās grupās un svara kategorijās: Jaunieši līdz 18 gadu vecumam, juniori vecumā līdz 23 gadiem, vīri jeb OPEN grupa, kā arī neaizmirstam par veterāniem, kas startēs vecuma grupās virs 40 un virs 50 gadu vecumam – šo grupu pārstāvji tiks sadalīti četrās svara kategorijās: -66kg, -83kg, -105kg, +105kg;
Sievietes, bez vecuma ierobežojumiem, tiek aicinātas pieteikties kategorijās līdz 57kg vai kategorijā virs 57kg

LPF atdzīst - tas ir pavisam vienkārši 20. februārī pulksten 10.00 – 11.30 esi klāt uz dalībnieku svēršanu, kur sportistus sadalīs pa kategorijām. Pārējos entuziastus, fotogrāfus un vienkārši līdzjutējus gaidām pulksten 12.00 uz sacensību atklāšanu.
Neaizmirsti savu dalību pieteikt līdz 2016. gada 18. februārim.

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule”. Sacensības atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Inčukalna novada dome, veikals sp.lv.