Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvieši izcīna medaļas Eiropas Senioru čempionātā spiešanā guļus

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Latvieši izcīna medaļas Eiropas Senioru čempionātā  spiešanā guļus
No kreisās: Anatolijs Kuzmins, Jurijs Ivaņušins, Jevgēņijs Vorobjovs un Dainis Reinholds.

Luksemburgas pilsētā Hammā (Hamm) norisinājās Eiropas Senioru čempionāts spiešanā guļus, kurā Latviju pārstāvēja un ievērojamus panākumus guva atlēti no Aizkraukles Jevgēņijs Vorobjovs (1.vieta), Dainis Reinholds (1.vieta un 2.vieta), Anatolijs Kuzmins (2.vieta) un no Rīgas Vladimirs Kovaļskis (5.vieta).

Starp spēcīgākajiem senioriem virs 60 gadiem par zelta medaļniekiem kļuva Jevgēņijs Vorobjovs svara kategorijā līdz 59 kg ar uzspiestajiem 100 kg un Dainis Reinholds svara kategorijā līdz 120 kg, uzspiežot 237,5 kg smago svara stieni un apsteidzot otrās vietas ieguvēju par 32,5 kg. Dainis Reinholds izcīnīja arī sudrabu absolūtajā vērtējumā senioru grupā virs 60 gadiem. Gan Jevgēņijs Vorobjovs, gan Dainis Reinholds jaunības gados nodarbojās ar svarcelšanu un pārstāvēja sporta klubu „Vārpa”. Jevgēņijs Vorobjovs ir sasniedzis 1.sporta klasi svarcelšanā, savukārt Dainis Reinholds ir trīskārtējs Latvijas čempions un sporta meistars.

Gados pieredzējušāko senioru konkurencē virs 70 gadiem ar lielu cīņas sparu un uzspiestajiem 127,5 kg Anatolijam Kuzminam izdevās iegūt sudraba medaļu svara kategorijā līdz 74 kg. Jāpiebilst, ka Anatolijs Kuzmins jaunība nodarbojās ar sambo (kaujas un sporta cīņas veidu) un bijis svarcēlājs arī sporta klubā „Vārpa”, kā arī ir kļuvis par sporta meistaru svarcelšanā.

Sacensībās piedalījās arī Vladimirs Kovaļskis, kurš senioru grupā virs 50 gadiem un svara kategorijā līdz 105 kg izcīnīja 5.vietu, uzspiežot 215 kg smago svara stieni.

Senioriem šis sporta veids ir mūža aizraušanās, tāpēc pat pēc 32 ceļā pavadītajām stundām no Latvijas līdz Luksemburgai, latviešu atlētiem ir izdevies izcīnīt godalgotas vietas starp Eiropā spēcīgākajiem smagatlētiem.

Latviešu seniori uz šīm sacensībām devās kopā ar Aizkraukles atlētu treneri, Latvijas Pauerliftinga federācijas galveno treneri, Juriju Ivaņušinu un Starptautiskās klases tiesnesi Andreju Rožlapu. Ņemot vērā, ka bija liels tiesnešu trūkums, Andrejam Rožlapam šīs sacensības bija ļoti saspringtas, jo nācās tiesāt pat deviņas plūsmas divu dienu garumā.

Eiropas Senioru čempionāts spiešanā guļus norisinājās no 16.-18. oktobrim, un tajā piedalījās ap 180 smagatlēti no 18 valstu komandām: Francija, Vācija, Zviedrija, Nīderlande, Polija, Somija, Čehija, Slovākija, Ukraina, Lielbritānija, Krievija, Dānija, Ungārija, Latvija, Norvēģija, Austrija, Rumānija, Beļģija.

Eiropas Senioru čempionāta spiešanā guļus sacensību rezultāti: goodlift.info

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586