Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Plēsnieks: "U23 Eiropas čempionātā rezultāts nebija galvenais"

Plēsnieks: "U23 Eiropas čempionātā rezultāts nebija galvenais"
Artūrs Plēsnieks
Foto: AP / Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Tallinā mūsu Artūrs Plēsnieks (līdz 105 kg) kļuva par U23 Eiropas čempionu, kopsummā paceļot 396 kilogramus. Intervijā laikrakstam "Diena" svarcēlājs atzīst, ka šoreiz galvenais nebija rezultāts, bet gan izcīnītā vieta.

Pirmais raušanas mēģinājums bija neveiksmīgs. "Godīgi sakot, es jau aizdomājos par to, var būt arī nullīte," atceras Plēsnieks. "Svaru stienis mani pavilka uz priekšu, centos to atdabūt atpakaļ, bet neko nevarēju vairs saglābt. Pirmais piegājiens visās sacensībās vienmēr ir pats grūtākais, jo pirms tā ir uztraukums. Tas ir kā uzkāpt uz skatuves. Nepieciešams izjust grīdu un atrast centra punktu, uz kuru pēc tam skatīties celšanas laikā. Trenerim teicu, lai otro mēģinājumu pārceļ uz 170 kilogramiem, lai nedaudz atgūstos un lai man būtu jāceļ pēc konkurentiem."

Problēmas bija visos trijos raušanas mēģinājumos. "Visos trijos piegājienos mani vilka uz priekšu. Balansēju uz pirkstgaliem. Ja būtu ātri cēlies augšā, stieni nebūtu varējis noturēt, to spētu tikai supermens."

Plēsnieka treneris Eduards Andruškevičs: "Malacis, ka saņēmās un uzrādīja sava līmeņa rezultātu. Grūšanā visi mēģinājumi bija ļoti labi."

Lai nu kā, bet čempiona tituls tika izcīnīts. "Tallinā galvenais bija nevis rezultāts, bet izcīnītā vieta. Ja braukšu uz pasaules čempionātu, tad gan jau koncentrēšos uz rezultātu, jo vēl jāpaiet laikam, lai tur cīnītos par medaļu," atzīmē Latvijas labākais svarcēlājs.

Plēsnieks nedomā pāriet uz smagāko svara kategoriju (virs 105 kg). "Tad būtu krietni masa jāpieliek. Nav jau tik viegli to izdarīt, un ko arī sieva pēc tam teiks, kad mājās vairs nebūs ko ēst [smejas]."

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.