Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti izcīnījuši godalgas pasaules čempionātā svarbumbu celšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sportisti izcīnījuši godalgas pasaules čempionātā svarbumbu celšanā
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notikušajā pasaules čempionātā svarbumbu celšanā Latvijas sportisti izcīnījuši vairākas godalgotas vietas.

Profesionāļu grupā sievietēm svara kategorijā virs 68 kilogramiem šobrīd Lielbritānijā dzīvojošā Līga Latkovska divcīņas ar 24 kilogramu bumbām disciplīnā ieguva otro vietu.

Latvijas komandai, kuras sastāvā bija Vladislavs Voitehovičs no Jēkabpils, Edgars Getmančuks no Vecumniekiem, Vasilijs Giņko no Ventspils un Māris Rubulis no Viļāniem, stafetē grūšanas vingrinājumā izdevās tikt trijniekā un nopelnīt bronznas medaļu. Savukārt stafetē garajā ciklā mūsējie ierindojās piektajā vietā.

Individuālajās disciplīnās Getmančukam un Voitehovičam nedaudz pietrūka līdz medaļai, ierindojoties uzreiz aiz goda pjedestāla.

Amatieru klasē savā svaru kategorijā uzvaru izdevās izcīnīt pasaules čempionātu debitantei no Augšdaugavas novada Ludmilai Ivanovai.

Daugavpilieši Alfrēds Kokins un Jurijs Kopasovs nopelnīja attiecīgi pirmo un otro vietu veterānu klasē savā vecuma grupā un kategorijā pirmā. Stafetē Latvijas veterānu komandai ar Rubuli, Giņko, Kokinu un Kopasovu sastāvā godalgotā trešā vieta.

Paralēli pasaules čempionātam norisinājās arī Pasaules spēles, kur vēl vienu panākumu guva Līga Latkovska, izcīnot pirmo vietu ar 32 kg svarbumbu grūšanā. Tikmēr armijas raušanā Rubulim otrā vieta.